Elke editie zakken tienduizenden liefhebbers af naar FACTS in Flanders Expo Gent om er twee dagen de échte wereld te verruilen voor die van Fantasy, Comics, Action Heroes, Games, Anime en Toys. We brachten een bezoekje aan Facts Fall 2019.

"The gates are open, gate one ..." Wie kent er de legendarische opsomming van de zes poorten van D-Devils hun "6th gate" niet? De song is ondertussen ook ontelbare keren gebruikt om (na elke poort) een sample van een ander nummer te mixen.

Deze week waagde Guga Baúl zich aan een imitatie van Clouseau, die net nog als populairste Belgische band in de Top 2000 van Joe werden gestemd. De coverband rond Guga genaamd ‘Studio Gaga’ werkten de afgelopen maanden aan een eerste studioplaat.

De Callboys zijn sinds enkele weken terug met een tweede reeks. Maar de boys houden het dit keer niet alleen bij televisie. Ze brengen een muzikale spin-off met hun liveband, Belga. Hiervoor gaan ze in zee met TTT Artists.

Tijdens het weekend van vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 augustus stond Mechelen weer in het teken van Maanrock. Een weekend lang muziek van diverse strekking en nog steeds volledig gratis. Jongerenplaneet stuurde op zondag zijn fotograaf langs. Die kwam terug met deze fotoreportage!

De Brusselse gemeente Vorst voert in november voor een proefperiode van een jaar een “evenementzone” in voor automobilisten in de wijken rond Vorst Nationaal. In deze zone zullen concertgangers vijf euro per uur moeten betalen voor een maximale parkeertijd van 4,5 uur tijdens evenementen.