Het belangrijkste voordeel van de app 112 BE is dat je de noodnummers niet moet onthouden en je deze dus ook niet kan vergeten als je in paniek bent. Je klikt gewoon op het icoontje van brandweer, ambulance of politie afhankelijk van welke hulp je nodig hebt.

AnyLocker is een app-privacybeschermer die uw gegevens kan beschermen door uw apps te vergrendelen via een wachtwoord, patroon of vingerafdruk. U hoeft zich hierdoor geen zorgen meer te maken dat iemand anders uw app-informatie bekijkt.

Herken de natuur in één klik! Maak een foto in Europa of het Nederlands Caribisch gebied, en kom te weten welke soort het is. Verzamel al je natuurwaarnemingen in de app. Je wordt beloond met tips op maat om soorten te vinden, behaalt badges en wordt uitgenodigd om mee te doen met challenges.

Plex is een mediacenterdienst waarbij je bijvoorbeeld films en series op verschillende apparaten beschikbaar maakt. Je maakt zelf een keuze uit je mappen die door Plex geïndexeerd moeten worden.

Het is nogal vervelend als de namen van je muziekbestanden niet kloppen. Met de gratis TagScanner zet je alles goed.
Geen titels als "track 1"of "unknown" meer, en geen lange namen met daarin overbodige informatie.

Heb je een uitgebreide filmcollectie op DVD en/of Blu-Ray en begin je het overzicht een beetje te verliezen? Er bestaan een heleboel programma's om ze te catalogeren. Eén daarvan, dat zelfs volledig gratis is, is Ant Movie catalog.

OBS, ook wel Open Broadcasting System genoemd, is een programma dat het mogelijk maakt om gemakkelijk tussen meerdere bronnen (zoals camera's, afbeeldingen, microfoons, video's, teksten et cetera) te schakelen. OBS Studio is gratis te gebruiken en beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux.

Easy Voice Recorder is een eenvoudige app om geluiden op te nemen, die daardoor ook zeer gemakkelijk in gebruik is. Er is naast de gratis versie ook een pro-versie maar je kunt perfect werken met de niet-betalende versie. Er is geen beperking in lengte of aantal opnames.

Player FM is een zeer goede podcastspeler die al enkele jaren bestaat. Met een mooie interface die bovendien ook nog eens bijzonder handig is door het gebruik van tabbladen vind je makkelijk wat je zoekt.

VPN - Super Unlimited Proxy is een productiviteits-app ontwikkeld door Mobile Jump en kan worden gedownload op iOS- en Android-apparaten. De app is compatibel met iOS 9.0 of hoger. Met een VPN-connectie kan je veilig en anoniem op het internet surfen.