Ultrasurf werd door enkele Amerikanen in Silicon Valley ontwikkeld om hun Chinese medemens een zetje over de grote firewall te geven. Het programma codeert internetverkeer en maskeert het IP-adres van de gebruiker. Het is amper 2 MB groot en mee te nemen op een USB-stick.

Naast de alombekende zoeksite Google bestaan er nog heel wat varianten. Ecosia is er zo één en werd opgericht in 2009. Het is een duurzame zoekmachine, want het bedrijf erachter heeft een samenwerkingscontract met het WWF.

Wie berichtjes stuurt achter het stuur rijdt blind. De nieuwe campagne van Ouders van Verongelukte Kinderen berekent hoe lang iemand blind rijdt wanneer hij een berichtje typt.

Misschien herken je het wel. Op sommige momenten krijg je zoveel meldingen van je smartphone dat je hem constant uit je broekzak zit te halen om te kijken wat het nu weer is: een smsje, een Facebook-melding, een Twitter-reply, een skype-berichtje.

Cinenews is de site voor de filmliefhebber. Al het filmnieuws, vertoningen, trailers, recensies van de nieuwste films vind je hier terug.

Met Duolingo kun je gratis talen als Engels, Spaans en Frans op een laagdrempelige manier leren. De app is opgedeeld in onderdelen, waarbij je elke keer maximaal drie fouten mag maken.

Klimaatverandering is de uitdaging voor onze generatie. CO2 uitgestoten door mensen veroorzaakt deze verandering van het klimaat. Snelle en drastische acties zijn nodig om de temperatuurstijging te beperken tot een acceptabel niveau.

Op UiTinVlaanderen.be kan je terecht voor de meest volledige cultuur- en vrijetijdsagenda voor Vlaanderen en Brussel. De site brengt een geïnteresseerd publiek rechtstreeks in contact met het brede cultuur- en UiTaanbod.