Will Tura gaat op Ronde van Vlaanderen

will tura

Zowat een jaar geleden kondigde Will Tura een ‘Ronde van Vlaanderen’ aan, met een reeks concerten in het voorjaar van 2020. De coronacrisis besliste er anders over en de voorjaarsconcerten werden uitgesteld naar het najaar.

Inmiddels beschikt de Sportpaleis Group voor haar drie theaters (Stadsschouwburg Antwerpen, Ethias Theater Hasselt en Capitole Gent) over een goedkeuring om er telkens ongeveer 70% van de totale bezoekerscapaciteit in veilige omstandigheden te mogen ontvangen. En ook het Kursaal in Oostende is in blijde verwachting van een gelijkaardige goedkeuring. Er wordt hierbij uiteraard rekening gehouden met de geldende normen in termen van social distancing, verplicht mondmasker, hygiëne, zitplaatsen per bubbel, éénrichtingsverkeer, …

Dit zijn omstandigheden waarbinnen Will Tura maar al te graag wil concerteren: hij staat te trappelen van ongeduld om eindelijk opnieuw het podium op te kunnen stappen en, samen met zijn band, het beste van zichzelf te geven. En hetzelfde geldt voor de ticketkopers: uit een onderzoek van Tele Ticket Service blijkt ook het publiek klaar te zijn om, binnen de veiligheidsbeperkingen, dit concert te beleven.

Gezien de te respecteren social distancing worden de bezoekers verdeeld over twee voorstellingen. Tickethouders worden hierover persoonlijk verwittigd. Er worden bijgevolg extra voorstellingen georganiseerd waarbij dan telkens, zowel voor de originele als voor de bijkomende datum, extra plaatsen worden aangeboden. Omwille van het kleinere formaat van de zaal, was deze benadering helaas niet haalbaar voor het geplande concert in CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg. De fans van dit concert zal worden aangeboden om een concert in Antwerpen bij te wonen.

De tournee wordt dus uitgebreid van vijf naar acht concerten. Een uitdaging die het 80 jaar jonge veulen Will Tura met vertrouwen aangaat! Van zodra administratief alles in orde gebracht is, zullen de nog beschikbare tickets te koop worden aangeboden. Mensen die zich op de wachtlijst zetten, krijgen hierbij voorrang.

De Sportpaleis Group is blij dat ze de deuren van haar theaters opnieuw kan openen, Will Tura en zijn band zijn blij dat ze eindelijk terug kunnen concerteren en wij zijn er van overtuigd als organisator dat het publiek blij is dat het eindelijk nog eens een onbezorgde, ontspannende concertavond kan beleven! 

Will Tura – Ronde Van Vlaanderen

Dinsdag 27 oktober: CC Zwaneberg Heist-op-den-Berg - omzetting naar Antwerpen
Vrijdag 6 nov: Ethias Theater Hasselt
Vrijdag 13 nov: Stadsschouwburg Antwerpen - extra
Vrijdag 20 nov: Stadsschouwburg Antwerpen
Zaterdag 28 nov: Capitole Gent
Zaterdag 5 dec: Capitole Gent - extra
Vrijdag 11 dec: Ethias Theater Hasselt - extra
Donderdag 17 dec: Kursaal Oostende
Zaterdag 27 dec: Kursaal Oostende - extra

Ticketinfo: www.teleticketservice.com

Will Tura – Ronde van Vlaanderen is een samenwerking met PSE Belgium. 

(Eerder bericht:)

Will Tura, de onbetwiste keizer van het Vlaamse lied, gaat weer op tournee! Vijf theaters, gespreid over heel Vlaanderen, verheugen zich op de komst van het belangrijkste icoon van het Vlaamse lied. En met hen popelen ook vele duizenden fans om Will opnieuw live aan het werk te zien.

Tachtig wordt hij op 2 augustus 2020. Maar die verjaardag wacht Will Tura niet af om zijn fans weer te trakteren op zijn muziek. Live spelen is de kern van Will Tura’s dna. Optreden is voor hem ‘thuiskomen’ op de plek waar hij zich het best in zijn vel voelt: het podium. Dat die plek hem op slag 25 jaar jonger maakt, bewees hij afgelopen zomer met een bijzonder succesvol optreden in de Brusselse AB. Dat concert wakkerde het virus weer volop aan.

Vlaanderen mag zich gelukkig prijzen, want Will besloot om opnieuw te gaan toeren. Vijf plaatsen doet hij aan voor wat zonder twijfel onvergetelijke concerten worden. Will zal zijn fans trakteren op het beste uit zijn rijkgevulde repertoire, dat niet minder dan 725 liedjes telt. Met zijn vertrouwde band onder de deskundige leiding van Steve Willaert neemt hij het publiek mee door heel zijn carrière. Met ontroering en ambiance pakt hij vrijdag 10 april CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg in, vrijdag 29 mei Kursaal Oostende, zaterdag 6 juni Stadsschouwburg Antwerpen, zaterdag 13 juni Ethias Theater Hasselt en zaterdag 20 juni Capitole Gent.

Over Will Tura 
Tuurke Blanckaert gaf zijn eerste concert op 9-jarige leeftijd. Het was het begin van een gouden carrière. Op zijn 18e verjaardag trad hij voor de eerste keer solo op onder de naam Will Tura. In 1962, het jaar dat hij 22 werd, vloog zijn single ‘Ik ben zo eenzaam zonder jou’ zo’n 60.000 keer over de toonbank. Het werd zijn bekendste hit. Ook met zowat elke volgende single bekleedde hij wekenlang de top van de hitlijsten. In de jaren zeventig was Will de eerste Belgische artiest die de rocktempel Vorst Nationaal liet vollopen. Meer dan 55 jaar trok Will met zijn vaste liveband door Vlaanderen en naar Brussel. Na zijn 75e verjaardag besloot hij om het wat rustiger aan te doen en schroefde hij zijn aantal optredens stevig terug. Van stilzitten was echter geen sprake. Zo componeerde hij, samen met zijn muzikale rechterhand Steve Willaert, recent nog de muziek voor de spektakelmusical ’40-45’.

Will Tura – Ronde Van Vlaanderen
Vrijdag 10 april: CC Zwaneberg Heist-op-den-Berg
Vrijdag 29 mei: Kursaal Oostende
Zaterdag 6 juni: Stadsschouwburg Antwerpen
Zaterdag 13 juni: Ethias Theater Hasselt
Zaterdag 20 juni: Capitole Gent

Tickets in verkoop vanaf vrijdag 29 november om 10u00 via www.teleticketservice.com of 070 345 345 (max. 0,30 euro/min.) voor Heist-op-den-Berg, Antwerpen, Hasselt en Gent en via www.kursaaloostende.be of 070 22 21 07 (max. € 0,30/min.) voor Oostende.

Will Tura – Ronde van Vlaanderen is een samenwerking met PSE Belgium

Will Tura - Ronde van Vlaanderen
Vanaf 27 oktober 2020
doorheen Vlaanderen