Suikerrock 2019: Tourist LeMC & Yves Paquet op vrijdag toegevoegd

suikerrock

Ons land is zowat permanent zwanger van toptalent. Suikerrock is dan ook trots om je een fijne selectie van Belgium's best te presenteren voor zaterdag 27 juli!

Zwangere Guy
Zwangere Guy, en geef toe, dat bekt veel beter dan zijn echte naam Gorik Van Oudheusden, speelt losjes tweemaal een uitzinnige AB plat, en zette zich, mede via STIKSTOF netjes op de Belgische hip-hop kaart. Je kent 'm dus uit de booming Brusselse hiphopscene, scherp uit de hoek komend, maar gedrenkt in sloten humor en performend alsof hij toch binnenkort moet bevallen. Zwanger is hij gelukkig enkel van uitstekende songs, denk maar aan het beklijvende ‘Gorik Pt. 1’ of ‘Guy Funk’ met de inmiddels niet meer zwangere Selah Sue. ‘Wie is Guy?’ heet zijn onlangs verschenen debuut. Antwoorden op deze en andere existentiële vragen op zaterdag 27 juli @ Suikerrock 2019!

Sons
Scheuren en groeien, dat doen ze nog steeds bij SONS. Vorig jaar winnaars van de Nieuwe Lichting 2018 en al meteen absoluut fantastisch op de Suikerrock en Werchter mainstages. Tijdens het voorbije boerenjaar vonden ze gelukkig nog wat tijd om de studio in te duiken. Dit jaar keren ze dan ook boemerangsgewijs terug, gewapend met een debuutplaat die op 18 april verschijnt. 'Family dinner' gaat die plaat heten, maar de vlag zal de lading niet dekken. SONS blijft rauwe gitaarherrie, heel aanstekelijk jong en fris verpakt en gebracht. Remember de uppercut 'Ricochet' waarmee ze de StuBru jury van hun sokken bliezen, maar ook de nieuwe single ‘Naughty’ is een lekker rammelende oorwurm. Uw gsm kan u trouwens gewoon opladen terwijl u hem in de lucht steekt tijdens het optreden van SONS. Energie zat! Garage op een zaterdag is altijd zinvol, de smerige vegen verschijnen vanzelf op uw gezicht. Komt dit zien!

Black Leather Jacket
Ook Black Leather Jacket laten grauwe met grain doordrongen garagerock op je los zaterdag. Je kent ze van 'Troublemaker' waarmee ze het in 2017 tot finalist in de Nieuwe Lichting schopten, en zeker van het aanstekelijke 'Village people' waarmee ze tegenwoordig hoge ogen gooien in De Afrekening. Hun invloeden kan je zelf gaan beluisteren op een Spotify playlist die de band aanmaakte. Zoek even naar 'Spanklords by black leather' en je hebt een paar uur luisterfun. Maar invloedgewijs: denk Hives, Ty Seagall en die onvermijdelijke Black Sabbath. Lekker spul om de party van vrijdag uit je systeem te schudden!

(Eerder bericht:)

Tourist LeMC, de superpopulaire Antwerpse stadstroubadour en Yves Paquet, de getalenteerde singer/songwriter met Braziliaanse roots worden toegevoegd aan het programma van vrijdag 26 juli. Bazart en Tom Odell krijgen dus meer dan aangenaam gezelschap op de openingsdag van Suikerrock 2019!

Tourist LeMC
Hij is vader geworden, Johannes Faes alias Tourist LeMC, en dat is voor heel wat artiesten-vaders vaak de aanleiding om al die vaderschapsgevoelens op plaat te zetten. Dat deed ook onze superpopulaire Antwerpse stadstroubadour met zijn tweede album 'We begrijpen mekaar'. Al is Antwerpen en de gekke smeltkroes waarover hij zingt nooit veraf. Prachtplaat, die meteen ook z’n debuut 'En route' uit 2015 overtrof.
Tourist heeft niet bepaald moeilijkheden om Sport- en andere paleizen uit te verkopen en een publiek in een groot meezingkoor om te toveren. Met een verse MIA op zak doet hij dit jaar ook Suikerrock aan. De nummers van ‘We begrijpen mekaar’ zijn live dankzij een heerlijke productie van Yousef Chellac, veel dansbaarder. Op hitsingle 'Spiegel' krijgt Raymond Van Het Groenewoud de rol van voorzanger, en andere samenwerkingen zoals met Alice on the Roof gaat hij ook niet uit de weg.
Koning Liefde op Suikerrock 2019, samen met u. Reken maar dat u er op vrijdag 26 juli niet zal staan voor de ‘schone schijn’, tierlantijn nog aan toe!

Yves Paquet
Een Duitstalige Belg met een Franse naam en Braziliaanse roots : wow denk je dan, zoveel invloeden om uit te putten en muziek mee te maken. Dat dachten ze bij Studio Brussel ook toen ze Yves Paquet selecteerden voor de Nieuwe Lichting 2018.
Hij werd finalist met het nummer ‘Nightshift’, won de wedstrijd niet, maar zijn deelname ging bepaald niet onopgemerkt voorbij. Jurylid Jeroen De Pessemier van The Subs was meteen fan, en het resulteerde in een samenwerking voor het heerlijke singletje en oorworm 'UFO'. Yves zag plots veel deuren opengaan. De nieuwe lichting heeft een cirkel van samenwerkingen in gang gezet, waaronder bv. die met Aeroplane voor de single ‘Body’. Inmiddels is hij klaar voor het grotere werk. Hij tekende een contract met Warner Music, en ‘Talk about the weather’ was het eerste nummer onder dit label. Yves Paquet opent Suikerrock 2019 op vrijdag 26 juli. Feel the vibe!

(Eerder bericht:)

Met Marco Borsato en Niels Destadsbader op zondag 28 juli waren de Lage Landen evenredig vertegenwoordigd. Vandaag voegt Suikerrock twee Nederlandse kleppers toe, Rob De Nijs en Nielson, en is het dus Oranje boven op de Family Day!

Rob De Nijs
Rob De Nijs is een icoon, een legende, één van de meest succesvolle artiesten van Nederland en Vlaanderen. Vorig jaar vierde hij zijn 75ste verjaardag, en volgend jaar staat hij een ‘whopping’ 60 jaar op de planken! Resultaat: een eindeloze reeks hits, die in het collectieve geheugen van elke Vlaming en Nederlander geprent zijn: ‘Malle Babbe’, ‘Het werd zomer’, ‘Het ritme van de regen’, ‘Zondag’, ‘Hou me vast’, ‘Banger hart’ om er maar enkele te noemen. Aan stoppen denkt deze éminence grise nog lang niet, en u aan meezingen waarschijnlijk ook niet op zondag 28 juli!

Nielson
Nielson brak in het najaar van 2014 door in Vlaanderen met zijn megahit ‘Sexy als ik dans’. Eind vorig jaar verscheen zijn derde album, ‘Diamant’. Zijn nieuwe sound klinkt anders, voelt anders en ís anders: elektronisch, volwassen en internationaal. Het is een weerspiegeling van wie Nielson is geworden, sinds ‘De Beste Singer-Songwriter’ in 2012 zijn leven op zijn kop zette. Nielson brak door met ritmische, energieke en opgewekte nederpop, maar zes jaar later is het tijd voor het volgende hoofdstuk. Single ‘Ijskoud’ staat op dit moment al 18 weken in de Ultratop, en is niet weg te slaan van de Vlaamse radiostations. In Nederland is hij ook niet van het scherm weg te slaan door zijn deelname aan ‘Wie is de Mol?’, de Nederlandse versie van ‘De Mol’. Ijskoud zal het geenszins zijn op ons hoofdpodium op zondag 28 juli!

Suikerrock 2019 vindt plaats van vrijdag 26 juli tot en met zondag 28 juli in het centrum van Tienen. 
Reeds bevestigd voor het hoofdpodium op de Grote Markt:
Vrijdag 26 juli
Tom Odell
Bazart

Zaterdag 27 juli
Goose

Zondag 28 juli
Rob De Nijs
Nielson
Niels Destadsbader
Marco Borsato

(Eerder bericht:)

Niet alleen meisjesharten zullen sneller slaan bij de aankondiging van deze twee superpopulaire popacts met een randje: Tom Odell en Bazart op vrijdag 26 juli!

Tom Odell, de Britse singer-songwriter en pianovirtuoos, bracht eind vorig jaar zijn volledig zelf geschreven en geproduceerd derde album ‘Jubilee Road’ uit. Niet dat hij nog iets te bewijzen heeft, want sinds zijn debuut in 2013 gingen de platen van de jonge blonde god zomaar even 1,8 miljoen keer over de toonbank. ‘Another love’ werd een waanzinnige hit en opvolgers ‘Can’t I Pretend’, ‘Hold Me’, ‘Wrong Crowd’ en ‘Magnetised’ maakten van de nu 27 jarige Brit een sensatie. Grote podia inpakken, gewapend met slechts een piano en een gouden strot: het is alleen de groten gegeven. Tom Odell draait er echter zijn hand niet voor om, en treedt daarmee in de voetsporen van zijn grote voorbeelden Elton John en Billy Joel. “Well, we're all in the mood for a melody, and you've got us feelin' alright”: De ‘Piano Man’ speelt op vrijdag 26 juli met zijn band de pvc zeilen van ons podiumdak.

Bazart is al lang sant in eigen land en hoeft zich absoluut niet meer te bevestigen, maar hey, ze deden dat toch! Hun tweede album ‘2’ is er, en singles 'Grip (omarm me)' en 'Onder Ons' met Eefje de Visser liegen er alvast niet om. Laten we gerust spreken van een nieuwe voltreffer.
Verwacht scheepsladingen zilveren -en bij 'Goud' uiteraard gouden- confetti over de Tiense Grote Markt. Bazart is immers sfeer, en geladenheid, en gouden songs, maar dat weet u reeds. De band die sportpaleizen en de grootste festivalweides van het land moeiteloos uit hun dak laat gaan, zal ook nu weer gensters slaan op Suikerrock. Voor hun optreden op Pukkelpop vorig jaar werden de superlatieven niet gespaard. Frontman Matthieu Terryn weet dan ook perfect hoe hij dat dient te doen, een publiek entertainen. Hij zou erover zelfs les kunnen geven. De Tiense Grote Markt als een uit de kluiten gewassen klaslokaal, vrijdag 26 juli!

Suikerrock 2019 vindt plaats van vrijdag 26 juli tot en met zondag 28 juli in het centrum van Tienen. 

Reeds bevestigd:
Vrijdag 26 juli
Tom Odell
Bazart

Zaterdag 27 juli
Goose

Zondag 28 juli
Niels Destadsbader
Marco Borsato

(Eerder bericht:)

Enkel superlatieven hebben we voor de twee nieuwe Suikerrock namen van zondag 28 juli : Marco Borsato & Niels Destadsbader !
En uitroeptekens, want punten zouden gewoon niet volstaan voor een man die in totaal maar liefst 14 keer de legendarische Kuip in Rotterdam uitverkoopt , en daarmee The Rolling Stones het nakijken geeft. Marco Borsato zal er ook dit voorjaar weer vijf (!) keer een uitzinnige show te geven. Faut le faire!
Suikerrock is dan ook bijzonder verheugd dat hij het festival nog eens zal afsluiten, want u weet dat, hij deed dat reeds, en hoe! Show geven kan hij, gewapend met een schier eindeloze reeks hits uit al even uitstekende platen. Z’n laatste 'Thuis' staat inmiddels zo maar even 59 (!) weken in de charts. Uw zomer is zonet begonnen toch ?
Net zoveel uitroeptekens voor Niels Destadsbader. Niels is razend populair, zijn jongste album '30' verkocht al ruim 60,000 (!) keer en singles 'Verover mij' en 'Skwon Meiske' kregen allebei de Zomerhit medaille mee. Niels kaapte recent trouwens 5 MIA's weg, vulde afgelopen jaar twee keer het Sportpaleis tot aan het dak, en ja hoor, hij mag dat dit najaar nog eens drie keer overdoen. Hij zit inmiddels verankerd in de Vlaamse harten, en op zijn veroveringstocht doet hij Suikerrock aan op zondag 28 juli. U moest nu al op die markt staan ! Gewapend met een spandoek vol uitroeptekens ! 

Marco Borsato en Niels Destadsbader, zondag 28 juli op Suikerrock 2019 ! Riep daar iemand get your tickets ?

(Eerder bericht:)

Verwacht je aan een electro tsunami op zaterdag 27 juli. Suikerrock kondigt namelijk de komst aan van The Prodigy en Goose!

The Prodigy zijn de pioniers van de electro dance. Al sinds de prille ninetees, veroveren ze podia over de hele wereld, ongenadig, snel en hyperactief. Met een nieuw album 'No Tourists' onder de arm, staat de band van Liam Howlett met die totaal geflipte frontman Keith Flint (geen bek is te gek) u deze zomer helemaal murw te spelen op het grote Suikerrock podium. Baanbrekend in de prille jaren negentig, snel opklimmend naar wereldfaam brachten ze rave klassiekers zoals ‘Out of space’, ‘Breathe’, 'Firestarter', 'No Good' en 'Smack my bitch up' naar de grootste festivalpodia, die nog uren na hun passage bleven natrillen.

Ze namen een korte pauze van ...7 jaar, en terwijl de mensheid dacht dat ze er het bijltje bij hadden neergegooid kwamen ze, alsof het de normaalste zaak van de wereld was, gewoon terug om precies hetzelfde te doen: Het producen van magistrale electropunk, en die live met een welgemikte uppercut opnieuw de wereld in te sturen. Eind vorig jaar brachten ze ook hun zevende album uit: 'No tourists'. De wijde omgeving van de Tiense Grote Markt zal dat laatste wapenfeit ook geweten hebben deze zomer. Je krijgt een nog meer elektrisch geladen set van krioelende waanzin over je heen. We zien het nu al voor ons : Flint's verwrongen gezicht, 'I'm the firestarter' krijsend over een vol marktplein op een zomeravond. Hier zal je echt geen seconde van willen missen!

Er zijn gelijklopende lijnen met de tweede band die we vandaag aankondigen : het Belgische Goose pionierde zo ook eerst in eigen land met een unieke sound, en een energieke podiumperformance. Goose werd heel erg sant in eigen land, maar slaagde er na hun tweede album 'Sinrise' vrij snel in de Europese buitengrenzen op te zoeken. Ze bouwden een gigantische live-reputatie op, en de nationale en internationale pers goot de superlatieven met emmers uit boven de hoofden van deze Kortrijkzanen. Die hielden gelukkig de voeten stevig op de grond en bleven (nu al bijna twee decennia) puike producten afleveren. Sinds hun Humo's Rock Rally winst in 2002 is het nooit meer bergaf gegaan, en telkens je ze op een affiche ziet staan weet je dat je een dik uur een pletwals over je krijgt. Goose laat je heel makkelijk uit je dak gaan met hun bijzonder intense, opzwepende en vooral heel erg gedreven electro-rock/punk geïnspireerde liveset. Met ‘Goosenonstop’ hebben ze zichzelf anno 2019 heruitgevonden. Weg zijn de gitaren en het podium staat nu helemaal tjokvol met keyboards en computers. Ze remixen al hun eigen songs en classics in één grote wervelende rave. Dat wordt zweten, straks op Suikerrock !!

Als er één zomerfeestje is wat je niet wil missen, is het dit wel: Goose en The Prodigy, zaterdag 27 juli op Suikerrock 2019 ! Je tickets moesten al in je smartphone opgeslagen zijn! 

(Eerder bericht:)

Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas, Kerstmis, Nieuwjaar: Dit najaar vliegen de feestdagen je om de oren! Suikerrock voegt daar nog eentje aan toe: Sweet wednesday!

Vanaf vandaag kan je namelijk een Suikerrock 2019 combi-ticket met vroegboekkorting aanschaffen! In het schoentje voor Sinterklaas, onder de Kerstboom of als Nieuwjaarsgeschenk is het Suikerrock Early Bird combiticket het ideale en zoete cadeau. Dat wordt dromen van een zalige, zomerse festivalsfeer met fantastische artiesten op het hoofdpodium, met de lekkerste gerechten van tientallen food trucks en met party vibes aan de dj-stage.

De 33ste editie van Suikerrock, van vrijdag 26 juli tot en met zondag 28 juli wordt opnieuw het hoogtepunt van uw zomervakantie!

Namen zijn er nog niet, maar de combi-tickets (3 dagen) met vroegboekkorting dus al wel! En tot en met 2 januari 2019 voor een ongelofelijk sweet prijsje van 97 Euro. Wacht niet, want op 2 januari 2019 om middernacht is deze actie onherroepelijk afgelopen en gelden terug de normale tarieven.

De combi-tickets met vroegboekkorting (Early-bird combitickets), alsook drank/food jetons kan je vanaf nu aankopen via de Suikerrock ticketshop of via Ticketmaster. Bij Ticketmaster heb je ook nog de optie om tegen een kleine meerkost, het ticket te laten toesturen in een geschenkverpakking.

Feel the vibe, taste the sweetness! 

Suikerrock
Vrij. 26, zat. 27, zon. 28 juli 2019
Grote Markt, Tienen