Suikerrock 2019: The Prodigy & Goose op de affiche

suikerrock

Verwacht je aan een electro tsunami op zaterdag 27 juli. Suikerrock kondigt namelijk de komst aan van The Prodigy en Goose!

The Prodigy zijn de pioniers van de electro dance. Al sinds de prille ninetees, veroveren ze podia over de hele wereld, ongenadig, snel en hyperactief. Met een nieuw album 'No Tourists' onder de arm, staat de band van Liam Howlett met die totaal geflipte frontman Keith Flint (geen bek is te gek) u deze zomer helemaal murw te spelen op het grote Suikerrock podium. Baanbrekend in de prille jaren negentig, snel opklimmend naar wereldfaam brachten ze rave klassiekers zoals ‘Out of space’, ‘Breathe’, 'Firestarter', 'No Good' en 'Smack my bitch up' naar de grootste festivalpodia, die nog uren na hun passage bleven natrillen.

Ze namen een korte pauze van ...7 jaar, en terwijl de mensheid dacht dat ze er het bijltje bij hadden neergegooid kwamen ze, alsof het de normaalste zaak van de wereld was, gewoon terug om precies hetzelfde te doen: Het producen van magistrale electropunk, en die live met een welgemikte uppercut opnieuw de wereld in te sturen. Eind vorig jaar brachten ze ook hun zevende album uit: 'No tourists'. De wijde omgeving van de Tiense Grote Markt zal dat laatste wapenfeit ook geweten hebben deze zomer. Je krijgt een nog meer elektrisch geladen set van krioelende waanzin over je heen. We zien het nu al voor ons : Flint's verwrongen gezicht, 'I'm the firestarter' krijsend over een vol marktplein op een zomeravond. Hier zal je echt geen seconde van willen missen!

Er zijn gelijklopende lijnen met de tweede band die we vandaag aankondigen : het Belgische Goose pionierde zo ook eerst in eigen land met een unieke sound, en een energieke podiumperformance. Goose werd heel erg sant in eigen land, maar slaagde er na hun tweede album 'Sinrise' vrij snel in de Europese buitengrenzen op te zoeken. Ze bouwden een gigantische live-reputatie op, en de nationale en internationale pers goot de superlatieven met emmers uit boven de hoofden van deze Kortrijkzanen. Die hielden gelukkig de voeten stevig op de grond en bleven (nu al bijna twee decennia) puike producten afleveren. Sinds hun Humo's Rock Rally winst in 2002 is het nooit meer bergaf gegaan, en telkens je ze op een affiche ziet staan weet je dat je een dik uur een pletwals over je krijgt. Goose laat je heel makkelijk uit je dak gaan met hun bijzonder intense, opzwepende en vooral heel erg gedreven electro-rock/punk geïnspireerde liveset. Met ‘Goosenonstop’ hebben ze zichzelf anno 2019 heruitgevonden. Weg zijn de gitaren en het podium staat nu helemaal tjokvol met keyboards en computers. Ze remixen al hun eigen songs en classics in één grote wervelende rave. Dat wordt zweten, straks op Suikerrock !!

Als er één zomerfeestje is wat je niet wil missen, is het dit wel: Goose en The Prodigy, zaterdag 27 juli op Suikerrock 2019 ! Je tickets moesten al in je smartphone opgeslagen zijn! 

(Eerder bericht:)

Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas, Kerstmis, Nieuwjaar: Dit najaar vliegen de feestdagen je om de oren! Suikerrock voegt daar nog eentje aan toe: Sweet wednesday!

Vanaf vandaag kan je namelijk een Suikerrock 2019 combi-ticket met vroegboekkorting aanschaffen! In het schoentje voor Sinterklaas, onder de Kerstboom of als Nieuwjaarsgeschenk is het Suikerrock Early Bird combiticket het ideale en zoete cadeau. Dat wordt dromen van een zalige, zomerse festivalsfeer met fantastische artiesten op het hoofdpodium, met de lekkerste gerechten van tientallen food trucks en met party vibes aan de dj-stage.

De 33ste editie van Suikerrock, van vrijdag 26 juli tot en met zondag 28 juli wordt opnieuw het hoogtepunt van uw zomervakantie!

Namen zijn er nog niet, maar de combi-tickets (3 dagen) met vroegboekkorting dus al wel! En tot en met 2 januari 2019 voor een ongelofelijk sweet prijsje van 97 Euro. Wacht niet, want op 2 januari 2019 om middernacht is deze actie onherroepelijk afgelopen en gelden terug de normale tarieven.

De combi-tickets met vroegboekkorting (Early-bird combitickets), alsook drank/food jetons kan je vanaf nu aankopen via de Suikerrock ticketshop of via Ticketmaster. Bij Ticketmaster heb je ook nog de optie om tegen een kleine meerkost, het ticket te laten toesturen in een geschenkverpakking.

Feel the vibe, taste the sweetness! 

Suikerrock
Vrij. 26, zat. 27, zon. 28 juli 2019
Grote Markt, Tienen