Stef Bos - Dit is nu later (met recensie)

stef bos

Vanaf mei 2022 staat Stef Bos er weer, in zijn creatieve biotoop, het theater. Na een solo op de rand van stand-up comedy in het najaar van 2021 in België, Nederland en Zuid-Afrika, begint hij vanaf mei 2022 aan een avontuur met de band en een voorstelling die vooral terugblikt en een beetje vooruit.

In juni voegen zich strijkers bij de band en gaat het richting grote zalen als Kursaal in Oostende, De Roma in Antwerpen, De Warande in Turnhout, Carré in Amsterdam en Ahoy in Rotterdam. Een XL feestje dat hij vorig jaar al wou vieren maar daar stak Corona een stok tussen de spaken.

Tussendoor speelt hij ook één laatste keer zijn alomgeprezen solovoorstelling in de Arenberg Schouwburg In Antwerpen op 5 mei. Een voorstelling die de afgelopen twee coronajaren onder de loep neemt op een louterende manier. Stef wilde deze voorstelling afsluiten in de stad waar hij zijn muzikale en vertellende reis begon meer dan 30 jaar geleden.

stef bos

Recensie door Jongerenplaneet.be:
Zoals heel veel artiesten heeft ook Stef Bos twee jaar moeten wachten om weer volop op tournee te gaan. De hele maand mei treedt hij met Dit is nu later" op in Vlaamse culturele centra. Wij gingen een kijkje nemen bij de aftrap op 1 mei in Maaseik. Ook al bevestigt hij na opener "Zanger zonder meer" dat hij een zanger en geen cabaretier is, met zijn bindteksten met mooie levensechte verhalen anekdotes en humor zorgt hij toch alleszins voor veel meer dan enkel een muzikale performance!

Hierdoor krijgen liedjes meer inhoud of een juiste omkadering, waardoor je nog beter naar de teksten luistert en begrijpt wat Stef hierme wil zeggen. Dit zorgt bovendien ervoor dat ook onbekendere nummers meer betekenis krijgen en het hele optreden naar een hoger niveau tilt. Artiesten balanceren hun playlist meestal zorgvuldig uit met een afwisseling van hits en minder bekende nummers; Stef Bos heeft dit niet nodig om de aandacht van het publiek te behouden.

Grote fan of eerder enkel vertrouwd met zijn bekende werk? Met "Dit is nu later" bezorgt Stef Bos iedereen een topavond.

Setlist Maaseik:

Deel 1
zanger zonder meer
Is dit nu later - Dit is nu later
Tussen de liefde en de leegte
De klim
Alles wat onhaalbaar lijkt
Sterren tellen (Beste Zangers 2020, Diggie Dex)
Ik zie u graag
Wodka

Deel 2
Welkom
Jij maakt van mij een beter mens
Papa
De onderstroom
Gelukkig
Kloofstraat
Witsand
Ruimte

Bisnummer
Ik heb je lief 

30 jaar Papa…
In 1991 maakte Stef Bos furore met zijn debuut- en doorbraakalbum “Is dit nu later”. Daarop ijzersterke en tijdloze nummers als Wodka, Wat een wonder, Is dit nu later, en vooral Papa. Stef Bos is onlosmakelijk verbonden met deze song. Het liedje blijft actueel. Op het moment dat Stef het nummer schreef had zijn vader gehoord dat hij nog hooguit enkele maanden te leven had (uiteindelijk zou hij overlijden in 2014 op 91-jarige leeftijd). Zoveel verschillen tussen vader en zoon, en toch zoveel liefde. De essentie van het nummer is de laatste zin : ‘maar papa, ik hou steeds meer van jou’.

Verder komt het bekende oeuvre voorbij en songs die de afgelopen twee jaar door het Nederlandse tv programma ‘Beste Zangers’ (zeg maar ‘De Liefde voor Muziek’ in Nederland) het licht hebben gezien. 

stef bos

En dan de toekomst... 
Er zal zeker een tip van de sluier worden opgelicht van zijn nieuwe cd ‘Bitterlief’ die in het najaar het licht zal zien. Een cd die geproduceerd werd door Jo Francken. De eerste keer sinds 1992 dat hij met een producer werkte. Toendertijd was dat Boudewijn de Groot voor ‘Tussen de liefde en de leegte’. Het idee was er al langer om met Jo Francken in zee te gaan maar tijdens de Corona periode was er ook echt tijd om dat te doen.

Door de jaren heen...
Voor wie Stef Bos door de jaren gevolgd heeft is het duidelijk dat hij misschien pas de laatste 10 jaar echt tot wasdom is gekomen als podiumkunstenaar met een eigen stijl. Improviserend in zijn verhalen, met de nodige humor en zelfspot maar vooral met een overgave als zanger die ook zijn oudere werk een andere dimensie geeft.

Of zoals een recensent het beschreef in Januari in Zuid Afrika:
'Stef Bos is meer weerloos dan ooit op die verhoog. Hy sing homself uit die jare van Lockdowns naar ’n nuwe tyd en met ’n andere horison en ’n oop kop, met gedagtes wat is skoongewaai deur die Coronastorm' (Maryke Roberts Litnet Januari 2022)

Of zoals Stef Bos het zelf schreef:
‘Ik zing zolang ik blijf bestaan. Ik zing totdat ik onderga. Ik zing de longen uit mijn lijf. Ik zing mij weg uit deze tijd. Ik zing mezelf vrij’

CONCERTDATA 
Zo. 1 mei 2022, Maaseik, CC Achterolmen (laatste tickets) 
Di. 3 mei 2022, Brussel, AB 
Do. 5 mei. 2022, Antwerpen, Arenberg 
Vr. 6 mei. 2022, Strombeek, CC
Za. 7 mei. 2022, Berlare, CC Stroming 
Zo. 8 mei. 2022, Aalst, CC De Werf 
Wo. 11 mei. 2022, Lokeren, CC 
Do. 12 mei. 2022, Kortrijk, Schouwburg
Vr. 13 mei. 2022, Heist-Op-Den-Berg, CC Zwaneberg 
Za. 14 mei. 2022, Heusden-Zolder, CC Muze 
Wo. 18 mei. 2022, Evergem/Berlare, CC De Stroming (laatste tickets) 
Do. 19 mei. 2022, Schoten, CC 
Vr. 20 mei. 2022, Bilzen, CC De Kimpel 
Za. 21 mei. 2022, Sint-Gillis-Waas, GC De Route
Di. 24 mei. 2022, Mechelen, Schouwburg 
Za. 28 mei. 2022, Merksem, CC 
Zo. 29 mei. 2022, Vilvoorde, CC Het Bolwerk 
Ma. 30 mei. 2022, Hasselt, CCHA (laatste tickets) 
Di. 31 mei. 2022, Beveren, Ter Vesten (laatste tickets) 

Do. 9 jun. 2022, Turnhout, CC De Warande 
Za. 11 jun. 2022, Oostende, Kursaal 
Ma. 13 jun. 2022, Antwerpen, (laatste tickets)

www.stefbos.nl

Stef Bos - Dit is nu later
Vanaf 1 mei 2022
doorheen Vlaanderen