Soulsister plays 'Heat' - Soulsister speelt integraal hun succesvolle (en 30 jaar oude) kaskraker

soulsister

'Heat' – het fel bejubelde tweede album van Soulsister - blaast in 2020 exact 30 kaarsjes uit. En zoals tradities dat eisen: dit moet gevierd worden! 'Heat' kan zondermeer als een succesvolle Belpop-klassieker bestempeld worden. Het album ging niet minder dan 100.000 keer (!) over de toonbank en stond meer dan één jaar (!) in de toenmalige album Top 50. Uit het album werden tevens een reeks singles getrokken die telkens meteen in de top 10 werden gekatapulteerd. Denk: 'Through Before We Started', 'Well Well Well' of 'Facing Love'. Allen perfecte popsingles with a touch of soul. 
De internationale aspiratie van Soulsister was destijds opvallend naar Belgische normen. Hun toenmalige manager Michael Lang (tevens één van de Woodstock-organistoren) deelden ze met Joe cocker. Steve Winwood was dan weer een opvallende gast op de plaat en achter de knoppen zat niemand minder dan Chris Lord-Alge die al eerder wonderwerk verrichtte voor o.a. Prince, James Brown, Tina Turner en Bruce Springsteen. 
In het kader van de REWIND-reeks zal Soulsister integraal hun klassieker 'Heat' brengen (en uiteraard nog een resem encores met hun grootste hits). En dit in een uitgebreide bezetting, compleet met blazers, percussionist en algehele feest- en speelvreugde. Wat meteen impliceert dat Soulsister terug is. En hoe!

Zet het in je agenda en zorg dat je erbij bent:
donderdag 12 maart 2020 in AB Brussel
vrijdag 20 maart 2020 in Capitole Gent
vrijdag 3 april 2020 in CCHA Hasselt
vrijdag 24 april 2020 in Het Depot Leuven
vrijdag 15 mei 2020 in Concertgebouw Brugge
vrijdag 22 mei 2020 in De Roma Borgerhout

soulsister.be
Facebook

Soulsister plays Heat (1990)
vanaf 12 maart 2020
Tournee doorheen Vlaanderen