Sneeuwwitje komt naar je toe

sneeuwwitje

Voorzichtig durven we naar de toekomst te kijken en tellen we af naar het najaar. Want vanaf 13 september gaat 'Sneeuwwitje' op tour door Vlaanderen!
'Sneeuwwitje' is een feest voor jong én oud! Het klassieke verhaal werd in een gloednieuw en stoer jasje gestoken, vol humor voor de hele familie. Zing en dans met de fantastische muziek en ga na de voorstelling op de foto met onze sprookjescast.

Ga naar https://deepbridge.be/shows/sneeuwwitje/ voor de kalender.

Recensie door Bart Bynens, www.jongerenplaneet.be:
Als je weet dat Stany Crets verantwoordelijk is voor het script en de liedteksten, dan mag het duidelijk zijn dat het originele sprookje in deze versie van Deep Bridge hier en daar een andere wending krijgt. Met zijn absurde humor en verrassende verhaalwendingen wordt "Sneeuwwitje" plots een nieuw verhaal, waarbij de grote lijnen van het oorspronkelijke sprookje toch behouden blijven. Dat er nog maar twee van de zeven dwergen overblijven en de prins vervangen wordt door een lokale middenstander die als familienaam De Prins heeft, doet totaal geen afbreuk aan dit "Sneeuwwitje". Op die manier vliegt de tijd voorbij en is deze musical van 80 minuten zo voorbij.

Sneeuwwitje als eigentijds figuur richt zich rechtstreeks tot het publiek, waardoor er gemakkelijk interactie ontstaat met de kleinste bezoekertjes. Deze worden op sommige momenten wel aardig op de proef gesteld. Naast de puike prestatie van Maureen Vanherberghen als sneeuwwitje is er een glansrol weggelegd voor Laurenz Hoorelbeke als Floris, de knecht. De muziek van Ad Van Dijk gaat bovendien nooit vervelen.

Ook al is het verhaal van Sneeuwwitje oud en heb je het al ontelbare keren gehoord in vele varianten. Ga zeker naar deze versie kijken, want het is opnieuw een boeiende, wervelende en unieke vertoning die nog lang in je geheugen blijft hangen.

(Eerder bericht:)

Deep Bridge past ook de programmatie aan van ‘Sneeuwwitje, de musical’ en wijzigt de speeldata. “De cast met hoofdrolspeelster Maureen Vanherberghen en prins Aaron De Veene blijft dezelfde. Op dit moment hernemen we de voorstellingen op zaterdag 18 en zondag 19 april in het Hasseltse Ethias Theater, maar als blijkt dat het wegens de gevolgen van het coronavirus niet kan, verwittigen we de ticketkopers en verschuiven we ook die voorstellingen naar het najaar. De voorstellingen in het Gentse Capitole van eind maart worden verplaatst naar woensdag 11 november en die in het Plopsa Theater van zaterdag 11 april, wordt doorgeschoven naar het najaar. Wie al tickets had gekocht voor één van die voorstellingen wordt - of is ondertussen -persoonlijk verwittigd en behoudt zijn plaatsen. Tot slot wordt er nog een extra voorstelling toegevoegd aan de agenda, waardoor je ook op zondag 27 september terecht kan in de Antwerpse Stadsschouwburg. Eind april maken we de rest van de speeldata bekend”, klinkt het bij de producent.

Meer info over deze voorstellingen vind je op deepbridge.be/update

(Eerder bericht:)

Deze week zijn de repetities gestart voor ‘Sneeuwwitje’, de opvolger van 'Doornroosje' en 'Assepoester', een volledig nieuwe musical die producent Deep Bridge creëert voor jong én minder jong. Vanaf eind februari schittert Maureen Vanherberghen als ‘Sneeuwwitje’ in Antwerpen (Theater Elckerlyc), Gent (Capitole), Plopsa De Panne (Proximus Theater) én Hasselt (Ethias Theater). Voor de voormalige Ketnet-heldin, zangeres en radiopresentatrice is het haar eerste dragende hoofdrol, waarbij ze op het podium (al dan niet) wordt wakker gekust door haar prins Aaron Deveene (Jesse uit ‘Thuis’). Ze kijkt in ‘de spiegel’ bij Charlotte Campion (‘Assepoester’) en ze moet afrekenen met stiefmoeder Jasmine Jaspers. En het wordt nog straffer, want naast opnieuw de invulling van een nieuwe rol voor het duo Jasmine Jaspers en Laurenz Hoorelbeke vervoegen Ketnet-wrapper Thomas Van Achteren en Steve De Schepper deze productie. Voor Thomas wordt het zijn eerste rol in een musical, maar de voormalige Bandits-bassist ziet het helemaal zitten: “We zijn deze week goed begonnen met repeteren. Welke rol ik invul, laat ik nog even in het midden. Dat ontdekt het publiek wanneer ze naar de voorstelling komen kijken.”

Tot en met 31 maart worden de voorstellingen van ‘MAMMA MIA!’ in de Antwerpse Stadsschouwburg én ‘Sneeuwwitje, de musical’ in Capitole Gent opgeschort. Deep Bridge: “Terwijl we ons gisteren nog naar best vermogen hebben proberen te schikken naar de door de autoriteiten opgelegde maatregelen, hebben we vandaag de beslissing genomen om alle voorstellingen minstens tot en met 31 maart 2020 uit te stellen. De voorbije uren hebben we samen met de cast en de directie van Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent, gezocht naar een nieuwe speelperiode voor zowel 'MAMMA MIA!' als ‘Sneeuwwitje', en die ook gevonden. Alle ticketkopers van de voorstellingen in maart, zullen in de loop van de komende uren en dagen een email van Tele Ticket Service ontvangen.”

‘Sneeuwwitje’ speelt vanaf 22 februari in het Antwerpse Theater Elckerlyc en beleeft op zondag 1 maart haar feestelijke première.

Het blijft nog even een mysterie welke rol ze beiden gaan spelen, maar met het toevoegen van Thomas Van Achteren en Steve De Schepper worden er weer 2 kleppers toegevoegd aan ‘Sneeuwwitje’. Hij was 4 jaar bassist bij de Gizonband die in 2011 werd omgedoopt tot Bandits. Samen met Jasper Publie, Tim Tielemans en Toon Smet vormde hij 6 jaar mee het gezicht van de populaire band, maar de doorbraak bij het grote publiek kwam 5 jaar geleden toen Thomas Ketnet-wrapper werd en bij de jongerenzender uitgroeide tot één van de vaste waarden. “Maureen Vanherberghen ken ik goed, want zij kwam bij mij in de studio al regelmatig langs door haar medewerking aan de Ketnet-serie ‘Helden’. Verder is meespelen in ‘Sneeuwwitje’ nieuw en spannend, want het is mijn eerste musicalrol. Ik heb toegezegd toen de productie mij vertelde over de nieuwe plannen en de gloednieuwe, eigentijdse versie die ze aan dit bekende sprookje dadelijk geven. Het ging mij vooral over de invulling, de humor, het ontroerende, meeslepende maar tevens verrassend originele, waardoor ‘Sneeuwwitje’ plots iets nieuws wordt dat zonder twijfel alle leeftijden zal boeien. Ik heb er ontzettend veel zin in en ben razend benieuwd naar de reacties van het publiek”, zegt Thomas enthousiast.

Creatieve duizendpoot
En dan is er nog de Gentse karakterkop Steve De Schepper. Als hij voorbijloopt denk je: “Ik ken die man, maar van waar?” Van opleiding is Steve acteur, maar de creatieve duizendpoot zingt, regisseert en produceert. Hij schitterde in de meest uiteenlopende genres, van opera, operette, musical, avant-garde én kindertheater, want zo veelzijdig is deze kerel. Het liefst van al combineert hij de verschillende disciplines en hoe straf hij wel is, bleek toen hij de rol van Zonnebloem neerzette in de succesvolle musical ‘Kuifje’. In ‘Sneeuwwitje’ maken we dadelijk kennis met een nieuw kantje van Steve, want als er één ding is waar hij steengoed in is, dan is dat mensen verrassen. Steve weet hoe je een publiek vanaf het eerste moment moet inpakken. “Meespelen in een sprookjesmusical is één van de leukste dingen en toen ze mij vroegen voor ‘Sneeuwwitje’, heb ik onmiddellijk toegehapt, want het verhaal dat we gaan vertellen is zo uniek, wervelend, vernieuwend én met de zekerheid dat jong en oud hier veel plezier gaan aan beleven. Wees gerust!”.

De nieuwe versie van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ speelt vanaf 22 februari in het Antwerpse Theater Elckerlyc en trekt net als ‘Assepoester’ en ‘Doornroosje’ aansluitend op tournee door Vlaanderen. Voor tickets en info, www.deepbridge.be

(Eerder bericht:)

Vanaf 22 februari kan je in Antwerpen (Theater Elckerlyc), Gent (Capitole), Plopsa De Panne (Proximus Theater) én Hasselt (Ethias Theater) gaan kijken naar een gloednieuwe versie van de musical ‘Sneeuwwitje’, met radiopresentatrice, musicalactrice (‘Troep’) en voormalige Ketnet-‘Held’ Maureen Vanherberghen in haar eerste grote hoofdrol. Voor haar en de cast wordt het bijzonder, want producent Deep Bridge pakt uit met een nieuwe versie van het bekende sprookje. Een nieuw script, nieuwe muziek, nieuwe decors en kostuums. Jasmine Jaspers en Laurenz Hoorelbeke namen afscheid van Titus en Fien, maar in een andere gedaante zijn ze in deze musical opnieuw van de partij.

“Volgende maand starten we met ‘Sneeuwwitje’ en de belangstelling is zo groot, dat we ook op 28 en 29 februari spelen in Theater Elckerlyc.

Een instapmusical voor jonge kinderen, gezinnen en families, zo omschrijf je misschien wel het beste de nieuwe versie van de musical ‘Sneeuwwitje’ die Deep Bridge creëert en waarmee ze zich de komende jaren duidelijk willen onderscheiden in een markt die ze na het succes van ‘Doornroosje’ en ‘Assepoester’ door en door kennen. "Aanbod genoeg, want er zijn zoveel mooie sprookjes, sages en legendes geschreven, dat we voldoende inspiratie hebben voor de volgende jaren”, klinkt het enthousiast. "Sprookjes bestaan en iedereen kan een prins of prinses zijn. Onze prinses is echter niet langer naïef, maar een vrijgevochten jonge vrouw. Wat als ‘Sneeuwwitje’ zelf haar lot zou kiezen?"

Dat de hoofdrol wordt gespeeld door Maureen Vanherberghen was al langer bekend. Maureen had al een rol in de Ketnet-musical‘Troep’, maar met de hoofdrol in ‘Sneeuwwitje’ is de voormalige heldin uit de Ketnet-serie ‘Helden’ en radiopresentatrice toe aan een spannende, nieuwe uitdaging. “Ik was in de wolken toen ze mij het script doorstuurden, want alles is nieuw. Het verhaal is bekend, maar de invulling en de vele extra’s maken het dubbel zo boeiend voor mij om deze rol te spelen. Het is allemaal spannend, maar ik heb er veel zin in, zeker als ik zie met wat voor straffe collega’s ik straks het podium deel. In deze musical draait het voor mij om de combinatie van zingen, dansen en acteren. Die ervaring heb ik de voorbije jaren opgebouwd en komt nu goed van pas.”

In december namen Jasmine Jaspers en Laurenz Hoorelbeke afscheid van Titus en Fien, maar in ‘Sneeuwwitje’ is het populaire duo terug van de partij. Hoe ze er gaan uitzien en wat hun namen worden, houden we nog een tijdje ‘classified’. Zeker is dat ze in alle volgende sprookjes hun opwachting zullen maken. In 'Sneeuwwitje' is Jasmine de stiefmoeder en Laurenz haar knecht. Vuurwerk en hilarische toestanden, check!

Sneeuwwitje wordt straks wakker gekust (of niet) door Aaron Deveene, die momenteel als Jesse schittert in ‘Thuis’ en die na zijn musicalopleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel ook al schitterde in o.a. ‘Pippin’, ‘Jekyll & Hyde’ en ‘Catch Me If You Can’, waarin hij de hoofdrol ‘Frank. Jr’ vertolkte. Aaron is een geboren prins, want in die rol was hij ook al te zien als Prins Henri in ‘Er Was Eens… Het Sprookjesconcert’ en recent als Prins Victorian in ‘Assepoester’.

Charlotte Campion is ‘de spiegel’, deels een meubel, deels een echte madam. Charlotte staat al van kleins af aan op een podium. Na haar opleiding Woordkunst-Drama aan het Lemmensinstituut te Leuven, trok Charlotte naar het Koninklijk Conservatorium Brussel richting Musical, waar ze afstudeerde in 2013. Charlotte speelde eerder al overtuigende hoofdrollen in onder andere 'Assepoester, Het Tamelijk Ware Verhaal', 'The Sound Of Music' en 'Grease'.

Isabelle Heremans, die twee jaar geleden afstudeerde als bachelor Musicaltheater aan het Brusselse Koninklijke Conservatorium, speelt de rol van de al iets meer gerimpelde Bobonneke en ze is ook de understudy voor de stiefmoeder. Isabelle schitterde eerder al in de musicals ‘The Little Mermaid’, de schoolproductie ‘Jekyll & Hyde’ en samen met haar klas bracht ze het afstudeerproject ‘Schone Handen’, een verhaal dat gebaseerd was op Lorca's klassieker ‘La Casa De Bernarda Alba’, waarin ze de rol van de tirannieke moeder Bernarda vertolkte. Het voorbije jaar was ze onder andere te zien in het ensemble van de spektakelmusical ‘40-45’. 

Geen musical zonder een straf ensemble! Inge Teeuwen (‘My Fair Lady’), Nando Tilkin (‘The Wild Party’, ‘The Christmas Show’), Jens Sauviller (‘La Cage Aux Folles') en Zoë Guisson (‘The Christmas Show’) vervolledigen de cast.

Het creatieve team van 'Sneeuwwitje' bestaat uit Mart van den Hout (regie), Ad van Dijk (muziek), Elvira van Bavinckhove (kostuums) en Marinus de Graaf (decor). Het script en de liedteksten zijn van Jan Meerman.

De musical ‘Sneeuwwitje’ speelt vanaf 22 februari in Antwerpen (Theater Elckerlyc), met de feestelijke première op 1 maart. Daarna verhuist de voorstelling naar Gent (Capitole), Plopsaland De Panne (Proximus Theater) en Hasselt (Ethias Theater). Tickets bestel je op www.deepbridge.be

Sneeuwwitje, de musical
Vanaf 13 september 2020
Tournee doorheen Vlaanderen