Single: Samen - IOS

samen

De Nederlandstalige band IOS scoorde tussen 1996 en 2009 hits met o.a. ‘Voltooid Verleden Tijd’, ‘Altijd wel iemand’ en ‘Uit de schaduw’. De band bouwde in die jaren een zeer solide live reputatie op. Na 13 jaar besloot IOS te stoppen. Weer 13 jaar later begon het bloed toch te kruipen waar het eigenlijk niet meer niet gaan kon, en werden er plannen gesmeed voor een herstart. In december 2023 kwam als aperitief de kerstsingle 'Dagen als deze’ uit. Na het stijf uitverkochte reünieconcert (in TivoliVredenburg) op 16 mei 2024 volgde de single ‘Samen’, waarmee IOS haar terugkeer markeert. 

De Nederpopband werd in 1996 opgericht door zeven studenten in Groningen, onder de naam IsOokSchitterend. Hun eerste single, Voltooid Verleden Tijd (V.V.T.), kwam een jaar later uit en werd direct een dikke top 10 hit. Met producer Michiel Hoogenboezem (o.a. De Dijk - Ten Sharp) namen ze het debuutalbum ‘Hemel & Aarde’ op. 

In de zomer van 2020, tijdens de Covid-pandemie, begon het weer te kriebelen bij de bandleden. Ouder, wijzer en meer dan ooit doordrongen van het besef dat er niets mooier is dan samen muziek maken en live spelen, doken ze af en toe de studio in om nieuw materiaal te schrijven. Want zonder nieuw verhaal geen nieuw hoofdstuk in het jongensboek van deze band. 

De single ‘Samen’ is de eerste alinea van dat nieuwe hoofdstuk. Een lied over de essentie van vriendschap. DJ Jeroen van Inkel zei erover: ‘Wat een tekst en wat een muziek! ‘Samen’ voel je als je al wat langer bij elkaar bent.’

Bandbezetting:
Joost Marsman (lead zang), Sander Rozeboom (gitaar), Joost Haartsen (toetsen/zang), Matthijs van Dongen (gitaar), Bas Nuiver (bas), Pepijn van den Boogaard (drums)

Website: www.ios.nl
 

IOS