Single: Gelukkig - Diether ft. Pita

gelukkig

Misschien is de veelzijdige muzikant en songwriter Diether Mergits wel de Mechelse evenknie van de veelzijdige Tourist LeMC. De rasechte Maneblusser speelde op z’n 13de al gitaar en had nauwelijks enkele maanden later zijn eerste bandje. Muzikaal heeft hij interesse in metal, maar ook de muziek van de fifties, country en folk kunnen hem bekoren. De sympathieke 27-jarige singer-songwriter speelt ook nog eens gitaar, basgitaar en accordeon.

Wat die laatste twee betreft, zijn dat instrumenten die hij onderwijst als leerkracht. “Ik ben gepassioneerd, maar word ook heel ‘Gelukkig’ als ik bezig kan zijn met muziek. Volgens mijn omgeving straal ik dat uit, vandaar dat het voor mij makkelijk is om over geluk te zingen en rappen. Met mijn nieuwe popsong, waarvoor ik samenwerkte met mijn stadsgenoot Pita, wil ik mensen raken en laten voelen dat je op een simpele manier gelukkig kan zijn. De bijhorende videoclip die gedraaid werd door THIS IS Y, illustreert dat perfect. De song kwam vorige zomer uit, maar is nu pas echt aan het leven. Online en viraal merk ik dat het refrein van ‘Gelukkig’ goed wordt gedeeld. Ik ben met ‘Gelukkig’ niet aan mijn proefstuk toe. Twee jaar geleden kwam mijn eerste EP uit: ‘Roselien’. Eén van de songs trok toen de aandacht van de populaire Antwerpse band Katastroof. Tijdens de viering van hun 45-jarig bestaan stond ik mee op het podium. Polonaisekoning Steve Tielens heb ik ook nog begeleid als muzikant tijdens zijn tournee langs de culturele centra”, zegt Diether enthousiast.

Met ‘Gelukkig’ van Diether krijgen we in ieder geval een oprechte, onversneden, eerlijke song waar je ook zelf gelukkig van wordt zodra je ernaar luistert.
Meer info: www.diether-mergits.be