Single: Come back - Luka

come back

Op haar achtste doet Luka auditie voor het Studio 100-zangkoor. Een avontuur dat leidt tot zeven prachtige jaren samen met haar zangcoaches en een heleboel vrienden voor het leven. “Twee keer per week bolde mama voor de repetities van Grimbergen naar Boom, en terug. De vele uren in de auto besteedden we aan lessen opvragen, oefenen voor de zanglessen en goeie gesprekken. Het was een prachtige tijd. Ik leerde op een podium staan en was steeds een vaste waarde op de jaarlijkse Samson en Gert-kerstshows. Ik zong liedjes in voor de cd’s van K3 en we wonnen met een medley zelfs een prijs in Nederland. Ik voelde me prima als deeltje van een groep, als schakel in een groot koor. Maar alleen het podium op? Brrr, nee dat was toen nog te vroeg. Heel even leek het mis te gaan, mijn coaches kaartten een probleem aan bij mijn ouders. Ze hadden de indruk dat er iets niet klopte met mijn aandacht en concentratie, waardoor ik mijn volle potentieel niet benutte. Een aantal onderzoeken later duikt de schuldige op: ADD (Attention Deficit Disorder). Oef! Dat inzicht hielp me om muzikaal te groeien".

Wereld staat stil
En dan, in oktober 2013, stond de tijd voor Luka even stil.
“Ik kom thuis van een leuke zangrepetitie op een heel zonnige maandag. Iedereen zit stilletjes in de woonkamer en de sfeer is erg bedrukt, wat bij ons thuis heel abnormaal is. Ik krijg boterhammen met choco, dat herinner ik me nog goed. Langzaamaan wordt het me duidelijk dat er iets ergs aan de hand is. Met horten en stoten dringt het door: mijn papa is die ochtend uit het leven gestapt. In alle stilte. Zonder enig signaal. De wereld is die dag een beetje donkerder geworden".

Jamsessies
Ondanks alles – en gelukkig maar – blijft de wereld toch draaien. Ook die van Luka’s muziek, want in 2019 is ze toe aan iets nieuws. Ze rondt haar Studio 100-avontuur af, koopt een gitaar en volgt er privélessen mee. “Ik leer nieuwe muziek kennen en interpreteer covers – ook van nummers die ik niet denk aan te kunnen". Voor haar verjaardag krijgt Luka een heuse studio-opname cadeau. Daar, bij Mind The Voice, leert ze zangcoach Charlotte kennen, die Luka onder haar vleugels neemt. Charlotte ontdekt het ware potentieel in het koorzangeresje en popelt om met Luka aan de slag te gaan. “Charlotte leert me ontzettend veel bij. Ze boost mijn zelfvertrouwen en laat me dingen doen die ik nooit voor mogelijk achtte. Al is ze ook streng en kordaat. Dat maakt toch wat bij je los. Ik kijk heel erg op naar haar. Ze is nog zo jong, maar ook al zo wijs".

Come Back
Zonder dat hij het nog weet, is het Luka’s papa die haar die weg toont.
“Op de zesde herdenkingsdag van papa’s overlijden organiseren we een samenzijn met familie en vrienden. Ik heb het die dag moeilijk en schrijf dat van me af in een gedichtje. En dat vloeit over in een liedje. Met een klein hartje laat ik het aan mama horen. Want zelf vind ik het niet spectaculair. Onzeker, maar mama staat versteld van wat ik op nog geen uur in elkaar knutselde. Na positieve reacties van mensen die dicht bij mij staan, maak ik er een volledig nummer van. Ik vind het eigenlijk erg moeilijk om dit nummer te delen, omdat heel mijn hart erin ligt. Maar ik werkte er met een groep fantastische mensen aan. Dankzij de duwtjes in de rug van mijn familie en mijn vrienden, ben ik er nu echt klaar voor om er ‘iets’ mee te doen.”

De dijk van de onzekerheid is doorbroken. Want Luka gaat door op haar elan en schrijft meer nieuwe songs. Later dit jaar zullen die uitgebracht worden.

'Come Back', de nieuwe single van Luka, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.