Rampage Open Air op koers voor recordeditie in Kristalpark Lommel

rampage open air

Met meer dan 250 topacts uit het genre, presenteert Rampage Open Air op 1, 2 en 3 juli 2022 in Kristalpark Lommel de grootste dubstep line-up ooit in Europa! De aankondiging van Belgische en internationale kleppers als Nero, Andy C, Camo & Krooked, Koven, Modestep, Luude, Macky Gee, Murdock, e.v.a., maar ook de waanzinnige totaalbeleving door de skateramps, kermisattracties, pre- en afterparty’s, silent disco, 2 zwembaden en big screen cinema op het terrein, hebben het enthousiasme van de party animals alleszins duidelijk aangewakkerd.

Met nu al meer dan 25.000 verkochte tickets op de teller ligt de organisatie perfect (zelfs een beetje voor) op koers voor een recordeditie. Een huzarenstukje in deze op vele vlakken ook uitdagende tijden voor de eventsector, maar het resultaat van jarenlang bouwen en investeren, zo zegt oprichter van Rampage Hans Machiels, die meteen ook nog enkele leuke extra's en nieuwigheden, waaronder op de drie festivaldagen een extra (voornamelijk) techno-stage met een all-female line-up, bekendmaakt voor deze tweede editie van Rampage Open Air: "We zijn heel blij dat we nu al de kaap van 25.000 verkochte tickets gerond hebben en op dit moment dus zowat 10% voorsprong hebben op de sales van onze eerste editie in 2019 . Het is geen geheim dat consumenten momenteel om begrijpelijke redenen de vinger wat op de knip houden, zeker wat het 'entertainmentbudget' betreft, maar met Rampage weten we die dans blijkbaar toch te ontspringen. Dat is volgens mij het resultaat van jarenlang bouwen, innoveren en investeren, geen compromissen sluiten en enkel gaan voor de hoogste kwaliteit in licht, geluid, faciliteiten, beleving,... . We wilden op deze manier drum-'n'-bass & dubstep naar de massa brengen en van Rampage hét keurmerk in dit genre maken. Dat streven naar het allerhoogste heeft ons een uitgebreide, trouwe, wereldwijde fanbase en reputatie opgeleverd, wat zich nu rechtstreeks vertaalt in deze mooie ticketsales.

Wat investeren betreft, kan ik trouwens ook nog enkele leuke extra's en nieuwigheden meegeven voor Rampage Open Air 2022: Zo mogen we met héél veel trots een vijfde stage op alle drie de festivaldagen presenteren. Niet zomaar een stage, maar ééntje waar voornamelijktechno zal gebracht worden en dat door een all-female line-up! De namen voor deze stage worden later nog bekendgemaakt.

Op vrijdag 1 juli komt er zelfs nog een extra stage bij, met oa KRANKk die er een speciale drum-'n'-bass set zullen brengen, Rare Akuma die zijn dubstep alias 19825 komt voorstellen, de vrouwelijk dj CaitC, Belgisch basshouse fenomeen Wulflock, het Nederlandse collectief Differential Music dat met zijn hele roster afzakt naar het Kristalpark én het Nederlandse drum-'n-bass meme-fenomeen Gladde Paling komt ook lekker knallen op deze stage.

We bouwen een festivalmarkt met tattooshop, piercers, bodypaint en meer. Het aanbod kermisattracties wordt uitgebreid en op de camping zullen er naast happy hours ook open air gymsessies plaatsvinden op 1, 2 en 3 juli. Kortom, je vervelen zal er niet bijzijn op Rampage Open Air (lacht)."

Tickets & info: www.rampageopenair.eu 

(Eerder bericht:)

Op 1, 2 en 3 juli 2022 strijkt Rampage Open Air neer in Lommel en tovert het Kristalpark opnieuw om tot hét Walhalla voor alle drum-‘n-bass- & dubstepfans. Na de eerste, zeer succesvolle editie in 2019, belooft de tweede editie van het grootste drum-‘n-bass- & dubstep festival ter wereld een werkelijk ongezien feestje te worden. De organisatie presenteert met meer dan 250 topacts uit het genre de grootste dubstep line-up ooit in Europa en kan uitpakken met absolute kleppers als Nero, Andy C, Camo & Krooked, Koven, Modestep, Luude, Macky Gee, Murdock, e.v.a.

Naast al dat Belgische en internationale geweld verspreid over 4 stages, kunnen de party animals zich ook laten gaan op de skateramps, kermisattracties, pre- en afterparty’s, bij de silent disco of gewoon gaan genieten van de 2 zwembaden en de big screen cinema op het terrein. Na het uitverkochte Rampage-weekend met 30.000 feestvierders in maart 2022 in Sportpaleis Antwerpen, gaat de organisatie met een max. capaciteit van 20.000 drum-‘n-bass & dubsteppers per dag zeker voor niet minder met Rampage Open Air. Rampage Open Air is een samenwerking met de stad Lommel.

“Na de eerste, heerlijke editie van ‘Rampage Open Air’ in 2019 in het Kristalpark, zijn we zo blij dat we begin juli 2022 eindelijk kunnen terugkeren naar Lommel voor editie twee”, aldus oprichter van Rampage Hans Machiels. “We gaan hiervoor all the way en trekken echt alle registers open, met 4 stages, een ongeziene line-up van meer dan 250 topacts uit het genre, 2 zwembaden, skateramps, kermisattracties, pre- en afterparty’s, silent disco, big screen cinema...het wordt een waanzinnige totaalbeleving!

Door altijd hoog in te zetten op geluid en licht, en een loyale en stevige fanbasis bijeen te brengen, is Rampage erin geslaagd de Belgische en internationale basscultuur met een onvergelijkbare energie te injecteren én naar de massa te brengen. In die zin durf ik te stellen dat wat Graspop betekent voor metal, Rampage doet voor drum-‘n-bass- & dubstep. Op 18 en 19 maart 2022 mochten we 15.000 bezoekers per dag ontvangen tijden ons tweedaags indoor feestje in een telkens uitverkocht Sportpaleis. Met een max. capaciteit van 20.000 feestvierders per dag in het Kristalpark, waar het dak er ook letterlijk helemaal af gaat, verwachten we van ons driedaagse festival in Lommel zeker niet minder”, besluit Machiels.

Praktisch:
Rampage Open Air
1, 2, 3 juli 2022
Festivalterrein Kristalpark Lommel
Adres : Balendijk, 3920 Lommel
Organisatie : Rampage ism met stad Lommel 
Er is camping voorzien
Camping ticket: 42 Euro (early bird), geldig van vrijdag 1 juli (10:00h) tem maandag 4 juli (13:00h).
Er zullen bussen worden ingezet tussen Station Mol en het festivalterrein. Busticket op voorhand aan te kopen. 10 Euro voor heen en terug.

Parking nabij het festivalterrein.

www.rampageopenair.eu 

Aftermovie Rampage Open Air 2019

Rampage Open Air
Vrijdag 1, zaterdag 2 & zondag 3 juli 2022
kristalpark, Lommel