Pur Sang brengt ode aan Rob De Nijs in Gent en Antwerpen: Udo en Günther Neefs als gastartiesten

rob de nijs

De belangstelling voor de ‘Pur Sang brengt ode aan Rob de Nijs’-concerten, die plaatsvinden op vrijdag 20 september 2024 in Capitole Gent en op zaterdag 14 december 2024 in de Antwerpse Koningin Elisabethzaal, is groot. Goedgekeurd door de grootmeester en gesteund door zijn echtgenote Jet, brengt de Pur Sang Band, die Rob meer dan 40 jaar begeleidde, opnieuw zijn allergrootste hits zoals o.a. ‘Malle Babbe’, ‘Het Werd Zomer’, ‘Banger Hart’, 'Zondag' en nog een reeks vergeten pareltjes.

“We doen dit niet alleen, maar samen met enkele fijne gastartiesten. De exclusieve concerten in Vlaanderen krijgen met Udo en Günther Neefs alvast twee ijzersterke zangers op het podium. Udo is al jaren een vaste en zeer gewaardeerde stem binnen de Vlaamse singer-songwriterswereld. Hij heeft een krachtig, doorleefd stemgeluid en weet hoe je een publiek moet inpakken”, zegt Rob’s bandleider, manager en vriend Frank Jansen.

Voor Günther Neefs wordt het een prettig weerzien met de Pur Sang Band, want drie jaar geleden was hij van de partij op het Vlaamse afscheidsconcert dat Rob de Nijs gaf in een uitverkocht Sportpaleis. “Dat was een geweldige ervaring, waar ik met het veel plezier aan terugdenk. Het was voor mij toen een grote eer om liedjes van Rob te mogen zingen. Ik vind het fijn dat ik nu opnieuw door Rob, zijn band en entourage gevraagd ben om nogmaals in dat prachtige repertoire te duiken voor de twee bijzondere ‘Ode aan Rob de Nijs’-concerten”, zegt Günther enthousiast.

Het doet Frank Jansen een groot plezier dat de Vlamingen de figuur en de muziek van Rob de Nijs nog steeds genegen zijn en een warm hart toedragen. “Uit de vele reacties die we regelmatig kregen en de vraag naar avonden met het repertoire van Rob, wisten we dat er interesse was, maar we hadden nooit gedacht dat het allemaal zo snel zou gaan. Met meer dan 60 jaar carrière op de teller heeft Rob een prachtig muzikaal repertoire verzameld. Met zijn steun en betrokkenheid achter de schermen wordt het een stevige opdracht om een selectie te maken. Zoveel bekende liedjes zijn er inderdaad (lacht), maar da’s net het mooie hé. Ja, dit worden unieke avonden in Gent en Antwerpen, waar wij met de Pur Sang Band enorm naar uitkijken”, besluit Frank.

Tickets voor de ‘Pur Sang brengt ode aan Rob de Nijs’-concerten, op vrijdag 20 september 2024 in Capitole Gent en zaterdag 14 december 2024 in Koningin Elisabethzaal Antwerpen, kan je bestellen via robdenijs.nl

(Eerder bericht:)

Op 21 juni 2022 nam Rob de Nijs in de Amsterdamse Ziggo Dome definitief afscheid van het publiek. Een ontroerend en emotioneel afscheid van één van de beste en meest geliefde zangers van de Lage Landen. Zijn strijd tegen de ziekte van Parkinson maakte een abrupt einde aan een indrukwekkende 60-jarige muzikale carriere. Iets wat bij de Nederlandse en Vlaamse fans een enorme indruk heeft gemaakt. Dagelijks laten mensen via brieven en sociale media weten dat ze Rob en zijn liedjes missen.

Om dat gemis te verzachten, zal de Pur Sang Band die Rob de Nijs meer dan 40 jaar begeleidde, dit jaar met een aantal gastartiesten enkele avondvullende concerten geven waarin het repertoire van Rob centraal staat. Dit allemaal met de zegen en onder toeziend oog van Rob zelf. In Vlaanderen zal je op 20 september in Capitole Gent en op 14 december in de Antwerpse Koningin Elisabethzaal opnieuw kunnen komen genieten van vergeten pareltjes en klassiekers, zoals ‘Malle Babbe’, ‘Ritme van de Regen’, ‘Het werd zomer’ en ‘Banger Hart’. Kortom, een avond vol verrassingen, melancholie en jeugdsentiment.

“Het idee voor deze concerten komt deels van Rob en zijn trouwe fans”, aldus Frank Jansen, jarenlang Rob de Nijs zijn vaste pianist en manager. “Bijna dagelijks komen er nog berichten binnen, met de post of via sociale media, van mensen die Rob en zijn muziek missen en die ook met bijzonder veel heimwee en nostalgie terugdenken aan de vele optredens die hij gaf. Inspelend op dat grote gemis, hebben we met Rob overlegd en kregen we meteen de goedkeuring om de ‘Pur Sang brengt ode aan Rob de Nijs’-concerten te gaan organiseren. Deze concerten zijn voor ons ook een mooie gelegenheid om met het publiek herinneringen op te halen aan vroeger, maar ook om unieke en minder bekende stukken te spelen uit Rob zijn indrukwekkende repertoire.

Samen met zijn collega-muzikanten van de Pur Sang Band kijkt Frank Jansen uit naar deze ode aan Rob de Nijs: “De zoektocht naar gastartiesten is al een tijdje opgestart. Ik ga nog geen namen noemen, maar dat zullen mensen zijn die affiniteit hebben met Rob zijn repertoire. In de achtergrond hebben we de steun van Rob, die meekijkt naar de invulling. Met deze concerten vullen we niet alleen een leegte, maar brengen we ook een warm eerbetoon aan een groot artiest die met zijn muziek nog steeds erg geliefd is in Vlaanderen. Omdat het prachtige repertoire van Rob de Nijs niet verloren mag gaan, krijgt zijn uitverkochte afscheidsconcert van november 2021 in het Antwerpse Sportpaleis dit jaar dus een vervolg met twee unieke concerten in Gent en Antwerpen.”

Tickets voor de ‘Pur Sang brengt ode aan Rob de Nijs’-concerten op vrijdag 20 september 2024 in Capitole Gent en op zaterdag 14 december 2024 in de Koningin Elisabethzaal Antwerpen, kan je vanaf woensdag 17 januari 2024 bestellen op robdenijs.nl

Deze concerten zijn een organisatie van House of Entertainment i.s.m. Trix Theater & Muziek. 

Pur Sang brengt ode aan Rob De Nijs
Vrijdag 20 september 2024 / Zaterdag 14 december 2024
Capitole, Gent / Stadsschouwburg, Antwerpen