Francisco, Pauline, 2Fabiola, Mother Mercury en Leez debuteren op 33ste Parkies-concerten

parkies

Van maandag 1 juli tot vrijdag 23 augustus 2024 kan je weer op 19 locaties in Vlaanderen terecht voor één van de 137 gratis Parkies-concerten, goed voor jaarlijks gemiddeld 300.000 bezoekers. Na de afgelopen kwakkelzomer gaat het ‘grootste kleinste festival van België’ opnieuw voor een topeditie. Op 8 locaties in West-Vlaanderen (Waregem, Knokke-Heist, Blankenberge, Middelkerke, De Haan, Zonnebeke, Roeselare, Torhout), 3 in Oost-Vlaanderen (Maldegem, Sint-Niklaas en Deinze), 6 locaties in Limburg (Genk, Maasmechelen, Beringen, Maaseik, Sint-Truiden en Hamont-Achel), het Vlaams-Brabantse Vilvoorde en het Antwerpse Edegem, heb je in juli en augustus gedurende 7 weken een vaste wekelijkse afspraak met de gratis Parkies-concerten.

In een groene oase, op een unieke locatie, kan je genieten van meer dan 20 verschillende artiesten – een record – die samen met hun livemuzikanten zorgen voor een heerlijke muzikale avond. Francisco (#LikeMe), Pauline Slangen en Michael Schack, maar ook 2Fabiola, de nieuwe meidengroep IIII (Four), Mother Mercury (Queen Tribute), Chérine, Sarah De Koster (Sing Again), LEEZ en L’Adele maken deze zomer hun Parkies-debuut. Gustaph, de 80’s-coverband Top Guns van Sean Dhondt, Tom Dice en Kato van The Starlings, en Garry Hagger draaien net als Günther Neefs hun tweede rondje. Vaste waarden Soulbrothers (light), countrygirl Barbara Dex, Gene Thomas, ABBA4U en Cookies And Cream zijn opnieuw van de partij.

“De komende dagen maken we voor elke locatie de complete line-up bekend. Dankzij de steun van de lokale besturen, maar ook onze sponsoren en vaste medewerkers, kunnen we de gratis succesformule al voor de 33ste keer uitrollen. Vanaf 19 uur is iedereen welkom op de Parkies. Tussen 20 en 21 uur start het voorprogramma of het eerste deel van sommige artiesten. Aansluitend is er een korte pauze die wordt gevolgd door de hoofdact. Net als de voorbije jaren, voorzien wij op alle locaties een uitgebreid drankenassortiment. Er staat een foodtruck en we werken opnieuw met herbruikbare bekers, en een eenvoudig cashless betaalsysteem. Als het nodig is, passen we onze programmatie aan, want we willen dat iedereen deze zomer ook kan supporteren voor onze Rode Duivels op het EK”, zegt Jeffrey Vanhaeren namens de organisatie.

Record 
Samenkomen met je gezin, familie, vrienden of buren op groene plekjes in de buurt voor gezellige, onvergetelijke concertavonden, dat is de sterke reputatie die de gratis Parkies-concerten de afgelopen jaren hebben opgebouwd. “Elk jaar is die artistieke puzzel een stevige uitdaging, maar dankzij de mix van gevestigde waarden en nieuwkomers die bij ons hun eerste grote stappen zetten, wordt de 33ste editie bijzonder. Het aantal locaties (19) en optredens (137 concerten, inclusief één seniorennamiddag) bleef hetzelfde. Het aanbod is divers en gevarieerd dankzij de meer dan 20 artiesten die we dit jaar verwelkomen. Zowel met dat aantal, als de Parkies-debutanten, realiseren we nu al een nieuw record. Voor sommigen is dit hun eerste festivalervaring, waarmee ze in de voetsporen treden van Metejoor en MAKSIM die op de Parkies-concerten de afgelopen jaren ook de nodige ervaring hebben opgedaan. Met ons festival geven we graag aan nieuwe artiesten of gevestigde waarden de kans om op onze podia boven zichzelf uit te stijgen. We zijn een inclusief familiefestival voor alle leeftijden”, zegt Jeffrey Vanhaeren.

#LikeMe 
Als ‘Yemi’ in de razendpopulaire Ketnet-serie #LikeMe brak de veelzijdige zanger, acteur en danser Francisco (Schuster) in 2019 door bij het grote publiek. Als Francisco scoorde hij ondertussen ook al een paar solohits, zoals ‘Wolken’ en het bekende ‘Alleen’, goed voor bijna 700.000 Spotify-streams. De man met de Haïtiaanse roots maakt dit jaar zijn Parkies-debuut. De Edegemse singer-songwriter Chérine (Mroue), die met haar deelname aan Eurosong en de hitsingle ‘Ça m'ennuie pas’ (Je zal mij niet vervelen) vorig jaar doorbrak, zorgt voor de opwarming. De 29-jarige artieste spreekt en zingt vlot Engels, Nederlands en Frans, waardoor ze in haar repertoire moeiteloos kan omschakelen.

2Fabiola 
De Parkies verrassen dit jaar ook met 2Fabiola, de populaire pop-dance formatie van dj Pat Krimson en Loredana. Met monsterhits als ‘Lift U Up’, ‘I’m On Fire’, ‘Magic Flight’, ‘Flashback’, ‘Freak Out’ of de Eurosongknaller ‘She’s After My Piano’, staat er met deze band meer dan 33 jaar muziekgeschiedenis op het podium. “2Fabiola is klaar om deze zomer weer te knallen. Ik kijk echt uit naar onze eerste Parkies-concerten samen met Loredana (vocals) en Thomas (gitaar). Aansluitend kruip ik zelf nog achter de dj-booth om de avond af te sluiten met stomende beats”, zegt Pat Krimson enthousiast.

LEEZ 
Vorig jaar stapte Lisa van Rossem als LEEZ uit de schaduw van haar beroemde broer Joris (Metejoor). Met haar debuutsingle ‘Who Will Be There’ scoorde ze de supertip in het VTM-programma ‘Tien om te Zien’. Afgelopen maanden zorgde ze op dinsdagochtend voor een eigen versie van een bekende JOE-hit. Met haar krachtig stemgeluid maakt LEEZ het verschil tijdens haar optredens, die voorafgegaan worden door de nieuwe girlband IIII (uit te spreken als Four). Die bestaat uit de 16-jarige Gloria Vogel uit Berchem, de 15-jarige Lani Lasri uit Drieslinter, de 17-jarige Femke Schaepkens uit Zutendaal en de 15-jarige Marie-Emilie Cahay uit Genval. De vier nieuwe, muzikale zussen werden door Metejoor-ontdekker Hans Francken en z’n echtgenote Ingrid Mank opgevist uit ‘The Voice Kids’. De vier dames met pit dromen van het Sportpaleis, maar starten deze zomer op de Parkies. Songs van Billie Eillish, Tate McRae, Amy Winehouse e.v.a. zijn kanshebbers om aan bod te komen tijdens hun vierstemmige optredens.

Internationaal 
Drie jaar geleden werd de 22-jarige Limburgse Pauline (Slangen) als winnares van de Regi Academy opgenomen in de Regi-familie. Hierdoor trad ze ondertussen al een paar keer op tijdens Regi zijn Sportpaleisconcerten en nam ze met hem deel aan het afgelopen seizoen van ‘Liefde voor Muziek’. ‘Duizend Sterren’, haar eerste single met Regi, was meteen goed voor een nummer 1-hit in De Vlaamse Top 50 van Ultratop. Datzelfde gebeurde ook met haar solosingle ‘Uit Mijn Hoofd’ en ‘Lost Without You’, waarmee ze samen met Regi piekte in de top 30 van de Singles top 100 van Ultratop. Aansluitend op Pauline krijgen we een stevige DJDrummer-set van de legendarische Michael Schack (Milk Inc., Kate Ryan, Netsky, Ozark Henry, e.v.a.). Met zijn unieke one-man-show brengt hij de ideale afwisseling tussen dj-sets en live optredens. Doorheen de jaren groeide ‘de drummer van’ uit tot een internationaal gewaardeerde soloartiest. Michael is een vernieuwer die moeiteloos zijn setlist omgooit, waardoor er geen 2 shows hetzelfde zijn. Met zijn single ‘Order’ haalde hij de internationale pers van Ijsland tot Nieuw-Zeeland. Zelfs de New York Times publiceerde een artikel over hem.

Sarah De Koster
Als 16-jarige won Sarah De Koster de VTM ‘Soundmixshow’ met ‘You Oughta Know’, een cover van Alanis Morissette. Voor de Leuvense was dat het begin van een goed draaiende carrière met enkele albums en succes-singles zoals de hit ‘You Are The Reason’, die ze uitbracht aan de zijde van Koen Wauters. Als backingvocaliste, maar ook bij de fifties coverband De Corsari’s en de Nederlandstalige coverband Straffen Toebak, scoorde Sarah met haar bijzondere stemgeluid. Sinds haar succesvolle deelname aan het VTM-programma ‘Sing Again’ kwam haar carrière weer in een stroomversnelling. Naast optreden op de Parkies, verschijnt er binnenkort ook nieuwe muziek.

Mother Mercury 
Op de Parkies-concerten kan je deze zomer ook gaan kijken naar ‘de beste Belgische Queen-tributeband' Mother Mercury, die het repertoire van de legendarische band schitterend vertolken. Meezingen met ‘Don’t Stop Me Now’, ‘Bohemian Rhapsody’ of ‘We Will Rock You’, dat kan probleemloos als Mother Mercury-zanger Sonny Vande Putte (winnaar ’Starstruck’) en zijn muzikanten hun muzikale Queen-duivels ontbinden.

L’Adele 
Zangeres Laura Ramaekers is geen kopie van de echte Adèle, maar ze probeert wel de essentie van de Britse popster in haar optredens te vervatten. Kwaliteit en beleving staan voorop bij L’Adele, de tributeband die verder bestaat uit kleppers als Pedro Gordts (toetsen), Bruno Ravelingien (gitaar), Laurens De Schutter (drum), Stijn Tondeleir (bass) en Kim Buttafuoco (backings). Wie deze zomer geen tickets kon scoren voor de uitverkochte concerten van Adèle in München, krijgt op de Parkies-concerten toch nog de kans om haar wereldhits live mee te pakken.

Vaste waarden 
Na hun geslaagde debuut van vorig jaar, zijn Garry Hagger (‘Het Allermooiste’), Günther Neefs met de 3-Band, Eurovisiesongfestival-revelatie Gustaph (‘Because of You’) en de 80’s-coverband Top Guns van Sean Dhondt dit jaar opnieuw van de partij op de Parkies. Ook ABBA4U zorgt met heerlijke ABBA-klassiekers opnieuw voor mooie concertavonden. 
Countrygirl Barbara Dex, vaste waarde Gene Thomas en de partybands Soulbrothers (light) en Cookies And Cream zijn terug op de afspraak, waarbij ze hun bekende repertoire overigens aanvullen met nieuwe songs of meezingmedleys. Ook Tom Dice en Kato van The Starlings staan dit jaar als hoofdact geprogrammeerd nadat ze in het verleden nog het voorprogramma verzorgden op de Parkies. Met de goedkeuring van hun dochtertje Nova, brengen ze o.a. ‘Little Submarine’ en hun Eurosong-hit ‘Rollercoaster’.

Tussen 1 juli en 23 augustus 2024 kan je op 19 locaties in Vlaanderen terecht voor één van de 137 Parkies-concerten. Vanaf 19 uur ben je welkom op ‘het grootste kleinste festival van België’. Om 20 uurstart het voorprogramma of het eerste deel van de hoofdartiest. Aansluitend is er een korte pauze en volgt het tweede deel.

De complete line-up van de 33ste Parkies-concerten vind je op www.parkies.be

Parkies Concerten
van 1 juli tot 23 augustus 2024
19 locaties in Vlaanderen