Hitmusical MAMMA MIA! start vanaf 14 augustus terug in Stadsschouwburg - ondertussen doen ze een "dancing Queen" in hun kot

mama mia

Vanaf vrijdag 14 augustus kan je in de Antwerpse Stadsschouwburg weer gaan kijken naar de Vlaamse versie van ‘MAMMA MIA!’. De cast deelde vandaag, via hun sociale media, een amusant filmpje dat ze in de loop van het weekend opnamen. “Zoals het hoort, zijn we allemaal in ons kot gebleven, maar hebben we, elk op onze manier, een bijdrage geleverd aan deze ‘Dancing Queen’. Helemaal alleen, maar daarom niet met minder enthousiasme. Zij én wij hebben ons tijdens de opnames en de montage geweldig geamuseerd, en op de sociale media wordt het filmpje intussen gretig gedeeld. Het toont dat je je aan de regels kan houden én je toch kan amuseren. Dat is de enige manier om te maken dat we straks weer met z’n allen naar het theater of op restaurant kunnen”, klinkt het bij Deep Bridge.

(Eerder bericht:)

Na overleg met alle betrokkenen heeft Deep Bridge beslist om de volledige speelperiode van 'MAMMA MIA!' te verplaatsen naar nieuwe data: van vrijdag 14 augustus tot en met zondag 6 september kan je in de Antwerpse Stadsschouwburg opnieuw terecht voor deze Vlaamse versie van de hitmusical. "De hele speelperiode wordt als het ware gekopieerd. Plaatsen die je had voor een donderdagvoorstelling, blijven op donderdag geldig. Enkel voor de shows van de voorbije dagen, moet een nieuwe datum worden gekozen. Ticketkopers worden persoonlijk verwittigd door Tele Ticket Service.

Michiel De Meyer (Sky) kunnen we niet bevestigen, maar verder is de hoofdcast compleet.

Gezien de maatregelen sowieso gelden tot en met 3 april, en de bezorgdheid voor wat dan volgt, werd in goed overleg met cast, crew en de directie van Stadsschouwburg, beslist om de volledige run tot en met 12 april te verplaatsen. In eerste instantie gaan we alle ticketkopers omboeken en zodra dat gebeurd is, zal de restcapaciteit in verkoop gaan voor zij die nog geen tickets hadden, maar daar hebben we vermoedelijk eind volgende week meer zicht op. ‘MAMMA MIA’ zorgde voor het zomerse gevoel in maart. Laat nu de échte zomer gecombineerd met deze voorstellingen, en na deze voor iedereen heftige periode, voor extra fun zorgen”, klinkt het bij producent Deep Bridge. “Een bijzondere dank gaat uit naar de cast en crew, het team van Stadsschouwburg Antwerpen en Tele Ticket Service, die deze omboeking op zo’n korte tijd mogelijk hebben gemaakt. Zo’n grote productie op 48u enkele maanden verhuizen is geen sinecure.”

(Eerder bericht:)

Voor de nieuwe Vlaamse versie van de hitmusical ‘MAMMA MIA!’ zijn er al voor de première meer dan 50.000 tickets verkocht en de belangstelling is zo overweldigend, dat producent Deep Bridge opnieuw extra voorstellingen – de laatste - toevoegt aan de agenda, waardoor je in de paasvakantie ook op woensdag 8, donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 april om 20.00 uur én op zaterdag 11 en zondag 12 april om 15.00 uur in de Antwerpse Stadsschouwburg terechtkan.

Tot en met zondag speelt de ‘MAMMA MIA!’-cast nog try-outs in het Hasseltse Ethias Theater en die zijn allemaal uitverkocht. Daarna verhuizen Ann Van den Broeck (Donna), Tinne Oltmans (Sophie), Evi Hanssen (Tanya), Michiel De Meyer (Sky) Ilse La Monaca (Rosie), Johan Terryn (Sam), Govert Deploige (Harry) en Stany Crets (Bill) met hun Griekse eiland naar de Antwerpse Stadsschouwburg. Vanaf 5 maart kan je er terecht voor een nieuwe Vlaamse versie van de hitmusical, waarin de op trouwen staande Sophie probeert te achterhalen wie haar vader is. Het wordt een emotionele, vaak humoristische zoektocht met een waanzinnige hoofdcast, aangevuld met een ijzersterk ensemble én live orkest. De feestelijke première vindt plaats op zaterdag 7 maart, maar de belangstelling is gigantisch. “Vlaanderen heeft ‘MAMMA MIA!’ gemist, dat merken we aan de snelheid waarmee de tickets worden verkocht voor deze feelgood musical. De tijdloze muziek van ABBA spreekt alle leeftijden aan en deze Vlaamse versie doet het ook bijzonder goed bij de jeugd, die meekomt met hun ouders of grootouders. Vlaanderen houdt van ‘MAMMA MIA!’, dus koop vooral tijdig je tickets, want zondag 12 april stoppen we hoe dan ook. Dit zijn inderdaad de laatste, extra verlengingen”, klinkt het bij Deep Bridge.

Tickets en meer info vind je op www.deepbridge.be

Recensie door Bart Bynens, www.jongerenplaneet.be
Nog voor aanvang van de voorstelling was duidelijk dat de productie alle registers had opengetrokken om ervoor te zorgen dat dit spektakel volledig af is. Het podium was namelijk zo opgebouwd dat er echte waterpartijen waren. Het centrale gedeelte bestond uit zand en daarrond was een cirkel aangelegd met waterplassen en bruggetjes om op het centrale gedeelte te geraken. Ik beklaag het personeel dat beckstage alles proper mag houden. het kan namelijk niet anders dat alles er vol zand ligt als je weet dat de acteurs en actrices regelmatig in de plassen springen en daarna door het zand weer de coulissen in verdwijnen ...

De show zelf stak goed in elkaar. Aan het verhaal van Mamma Mia! zoals gekend van de originele productie werd niet zoveel aangepast. Toch slaagde Stany Crets erin om hier en daar zijn typische eigen elementen erin te steken. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij zijn creativiteit nog meer kon botvieren als deze productie niet zo nauwlettend in het oog gehouden werd door de originele makers. De gekende ABBA-songs werden in het Nederlands vertaald, met af en toe een Engels refrein. Ook in deze vertaalde versies blijven de songs overeind.

Het verhaal omvat een vrij grote cast, die in dit geval ingevuld werd door zowel ervaren musicalacteurs als nieuwkomers. Naast glansrollen voor ervaren musicalactrice Ann Van den Broeck en voor Tinne Oltmans, was er een derde vrouw die zich sterk liet opvallen: Evi Hanssen schitterde in de rol van Tanya in haar musicaldebuut. Voeg daarbij nog een groot ensemble en je krijgt onmiddellijk een musical die naar een hoger niveau getild wordt!

Besluit: een must-see-musical voor alle leeftijden die geen enkel moment gaat vervelen.

Tot en met 31 maart worden de voorstellingen van ‘MAMMA MIA!’ in de Antwerpse Stadsschouwburg én ‘Sneeuwwitje, de musical’ in Capitole Gent opgeschort. Deep Bridge: “Terwijl we ons gisteren nog naar best vermogen hebben proberen te schikken naar de door de autoriteiten opgelegde maatregelen, hebben we vandaag de beslissing genomen om alle voorstellingen minstens tot en met 31 maart 2020 uit te stellen. De voorbije uren hebben we samen met de cast en de directie van Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent, gezocht naar een nieuwe speelperiode voor zowel 'MAMMA MIA!' als ‘Sneeuwwitje', en die ook gevonden. Alle ticketkopers van de voorstellingen in maart, zullen in de loop van de komende uren en dagen een email van Tele Ticket Service ontvangen.”

(Eerder bericht:)

Acteur Jeroen Van Dyck laat zich op eigen verzoek, en met goedkeuring van de producent en regisseur Stany Crets, vervangen in de musical MAMMA MIA! door Govert Deploige, die vanaf 22 februari invulling geeft aan de rol van Harry. “Musical is een vak apart en hoe hard ik vooraf ook uitkeek naar mijn debuut, geef ik graag toe dat ik het allemaal wat heb onderschat. Het is een fantastische ploeg om mee samen te werken, maar naarmate de première naderde was het voor mij steeds lastiger om dit avontuur te combineren met mijn andere activiteiten. Ik ben het team dankbaar voor het begrip en in overleg besloten we om voor mijn gemoedsrust de samenwerking te beëindigen”, zegt Jeroen. Producent Deep Bridge stelt de eerlijkheid van Jeroen bijzonder op prijs: “In alle vriendschap en in overleg beslisten we en zagen we meteen een grote last en druk van Jeroen z’n schouders vallen. Zijn première-stoelen zijn alvast gereserveerd. Ondertussen zochten en vonden we het voorbije weekend ook een oplossing bij acteur Govert Deploige, een bekend gezicht dat te zien was in o.a. ‘Thuis’, ‘Familie’ en ‘W817’. Hij was beschikbaar en zag de rol van Harry in MAMMA MIA! meteen zitten. Het is nooit makkelijk om in de laatste rechte lijn naar de try-outs en première in te vallen, maar Govert heeft zoveel ervaring en talent, dat het vanaf de eerste seconde klikte met de productie, die hem inmiddels warm heeft onthaald en stevig in hun armen heeft gesloten. Hij gaat dat goed doen, we hebben er alle vertrouwen in”, klinkt het bij de producent.

De musical MAMMA MIA! speelt vanaf 22 februari try-outs in het Hasseltse Ethias Theater. Vanaf 5 maart starten de voorstellingen in de Antwerpse Stadsschouwburg, met op zaterdag 7 maart een feestelijke première. MAMMA MIA! heeft de kaap van 50.000 verkochte tickets reeds overschreden.

Op www.deepbridge.be vind je tickets en info, maar wees snel, want door de massale belangstelling worden de beschikbare plaatsen snel schaarser.

(Eerder bericht:)

Vrijdag was het feest bij de sterrencast van de hitmusical ‘MAMMA MIA!’, want één maand voor de première ging het 50.000ste ticket over de toonbank en dat vierden o.a. Ann Van den Broeck (Donna), Tinne Oltmans (Sophie), Ilse La Monaca (Rosie), Michiel De Meyer (Sky) en acteur-regisseur Stany Crets (Bill) met taart én bubbels. Voor de cast en crew werd het een bijzondere dag, want voor het eerst konden ze kennismaken met de kostuums en werden in de repetitiezaal grote delen van het imposante decor binnengerold. De tovenaars van haar en make-up hadden handen te kort, want de complete cast werd voor het eerst in personage gefotografeerd. De komende dagen neemt ‘MAMMA MIA!’ zijn intrek in het Hasseltse Ethias Theater waar op 22 februari de eerste try-outs starten.

Op 7 maart is er de officiële feestelijke première, maar vanaf 5 maart kan je in de Antwerpse Stadsschouwburg genieten van de grootste ABBA-hits die verwerkt zijn in een romantisch, bruisend verhaal met humor en veel energie. In ‘MAMMA MIA!’ maken Johan Terryn (Sam) en Evi Hanssen (Tanya) hun musicaldebuut. Wie de hitmusical wil zien, maar nog geen kaarten heeft, kan best niet te lang wachten, want het aantal beschikbare plaatsen wordt steeds kleiner.

Reserveren voor ‘MAMMA MIA!’ doe je op www.deepbridge.be

Mamma mia
De nieuwe Vlaamse versie van Mamma Mia verkocht al 50.000 tickets

(Eerder bericht:)

Maandagvoormiddag verzamelt de cast van MAMMA MIA! en wordt met de start van de repetities een versnelling hoger geschakeld. Ondertussen is de belangstelling in Vlaanderen zo groot dat producent Deep Bridge opnieuw 3 extra data toevoegt aan de speellijst, waardoor je op de zondagen 29 maart en 5 april, én woensdag 1 april ook in de Antwerpse Stadsschouwburg terecht kan voor het muzikale feest.

De voorstelling is opgebouwd rond de hits van ABBA, maar op hetzelfde moment is deze Nederlandstalige versie ook een romantische komedie met een bruisende portie nostalgie en energie. Met Jeroen Van Dyck, Evi Hanssen, Ann Van den Broeck, Tinne Oltmans, Ilse La Monaca, Helle Vanderheyden, Shana Pieters, Michiel De Meyer, Johan Terryn en regisseur-acteur Stany Crets, staat er een indrukwekkende hoofdcast op het podium. Tickets voor MAMMA MIA!, inclusief de extra voorstellingen, kan je bestellen op www.deepbrigde.be

Het ziet ernaar uit dat MAMMA MIA! één van dé theaterhits wordt in het voorjaar. Op zaterdag 22 februari start de eerste van een reeks try-outs in het Hasseltse Ethias Theater en vanaf 5 maart verkast het gezelschap naar de Antwerpse Stadsschouwburg voor een lange reeks voorstellingen, inclusief de feestelijke première die op zaterdag 7 maart plaatsvindt. Producent Deep Bridge kreeg toestemming om een volledig nieuwe Nederlandstalige versie te maken.

MAMMA MIA! combineert de grootste hits van ABBA met een humoristisch liefdesverhaal over alleenstaande moeder Donna (Ann Van den Broeck) en haar dochter Sophie (Tinne Oltmans), die op het punt staat om te trouwen met haar verloofde Sky (Michiel De Meyer). Sophie wil dolgraag worden weggegeven door haar echte vader, maar het blijkt niet eenvoudig om te ontdekken wie dat is… Ze wil een antwoord krijgen op haar vraag en nodigt daarom drie voormalige liefdes van haar moeder uit op het Griekse eiland waar ze wonen. Donna wordt compleet verrast door het weerzien met de mannen en staat plots oog in oog met haar bruisende verleden.

Samen met haar jeugdvriendinnen Tanya (Evi Hanssen) en Rosie (Ilse La Monaca) en de bruidsmeisjes (Helle Vanderheyden, Shana Pieters), haalt Donna herinneringen op aan vroeger, aan oude liefdes en aan hun tijd als het zangtrio Donna and the Dynamo’s. Alle bekende ABBA-hits passeren de revue, waaronder ‘Dancing Queen’, ‘Knowing Me, Knowing You’, ‘Super Trouper’ en uiteraard ‘Mamma Mia’.

Het vrouwelijke geweld krijgt tegengewicht van enkele sterke mannen: Michiel De Meyer (Sky) zal de verloofde van Sophie spelen, bijgestaan door zijn vrienden Matthew Michel (Eddie) en Kenny Verelst (Pepper). De drie mogelijke vaders van Sophie worden gespeeld door Jeroen van Dyck, Johan Terryn en… niemand minder dan regisseur Stany Crets. Wie welke rol voor zich neemt, is nog even een verrassing.

De strakke groepsdansen en heldere zangpartijen worden gebracht door het ensemble, dat bestaat uit Laurenz Hoorelbeke, Jasmine Jaspers, Kars Huijink, Yannick Dijck, Jervin Weckx, Sven Tummeleer, Oonagh Jacobs, Barbara De Winter, Joke Van Robbroeck, Marije Van Sonsbeek, Sarah Goethals en Samantha De Water.

“Maandagochtend beginnen we eindelijk aan MAMMA MIA!, een moment waar er in onze WhatsApp-groep al weken naar wordt uitgekeken en afgeteld. Als regisseur-acteur is het een voorrecht om dadelijk met deze fijne selectie te kunnen samenwerken. Wij hebben er zin in, net als het publiek dat nu al aangeeft dat ze massaal op de afspraak zullen zijn, zeker als je kijkt naar de ticketverkoop. Ongelofelijk en vooral hartverwarmend, en ik beloof iedereen dat het bijzonder wordt”, zegt Stany Crets enthousiast.

Tickets voor MAMMA MIA! en de extra voorstellingen op 29 maart, 1 en 5 april kan je bestellen op www.deepbridge.be

(Eerder bericht:)

Wegens grote belangstelling (en uitverkochte voorstellingen) wordt de speelperiode van de hitmusical MAMMA MIA! nu al verlengd met 2 weken.

Over exact 6 maanden vindt in de Antwerpse Stadsschouwburg de officiële première plaats van de hitmusical MAMMA MIA! Wegens de grote vraag naar tickets, worden de voorstellingen opnieuw verlengd, dit keer met 2 volledige weken tot 5 april.

“Met veel liefde en onder massale belangstelling wordt MAMMA MIA!, een muzikaal feest met de grootste hits van ABBA, omarmd door het Vlaamse publiek. Zij kijken uit naar deze heerlijke, bruisende, energieke en romantische komedie, die met een smakelijke portie nostalgie wordt gebracht door een sterrencast. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Ann Van den Broeck (Donna) en Tinne Oltmans (Sophie). Zij krijgen het gezelschap van Evy Hanssen (Tanya), Michiel De Meyer (Sky), Ilse La Monaca (Rosie), Johan Terryn (Harry), Jeroen Van Dyck (Sam), Stany Crets (Bart), Shana Pieters (Ellie) en Helle Vanderheyden (Lisa). Op de Antwerpse Cultuurmarkt kregen we de kans om de bezoekers een voorsmaakje te geven van wat ze kunnen verwachten en de positieve respons vertaalde zich in een versnelde ticketverkoop, waardoor verschillende voorstellingen nu al uitverkocht zijn. Met alle plezier voegen we nu dus 2 volle speelweken toe aan de kalender”, klinkt het bij producent Deep Bridge.

MAMMA MIA! loopt alvast door tot 5 april. Naast de sterrencast, heeft deze productie een ensemble dat bestaat uit het beste wat de Vlaamse musicalwereld te bieden heeft: Jasmine Jaspers, Oonagh Jacobs, Barbara De Winter, Joke Van Robbroeck, Marije Van Sonsbeeck, Samantha de Water, Matthew Michel, Laurenz Hoorelbeke, Kenny Verelst, Jervin Weckx, Kars Huijink en Yannick Dijck. Voor de vertaling en regie tekent Stany Crets en Laurent Flament belooft opnieuw straffe choreografieën. Ad Van Dijk verzorgt de arrangementen.

(Eerder bericht:)

We stelden zonet de cast van 'MAMMA MIA!' voor op een druk bijgewoonde persconferentie. Eerder kondigden we Ann Van den Broeck (Donna) en Tinne Oltmans (Sophie) al aan. Zij zullen in het fantastische gezelschap zijn van Evi Hanssen (Tanya), Michiel De Meyer (Sky), Ilse La Monaca (Rosie), Johan Terryn, Jeroen Van Dyck, Stany Crets, Helle Vanderheyden (Lisa), Shana Pieters (Ellie), Matthew Michel (Eddie) en Kenny Verelst (Pepper). De grootste verrassing is Evi Hanssen, die voor het eerst in een musical speelt.

Stany Crets maakt de vertaling en regisseert, Laurent Flament belooft voor straffe choreografieën te zorgen en Ad Van Dijk verzorgt de arrangementen.

'MAMMA MIA!' is een muzikaal feest met de grootste hits van ABBA, maar tegelijkertijd ook een heerlijke romantische komedie en een smakelijke portie nostalgie. Bruisend en energiek!

Sophie staat op het punt te trouwen op een mooi Grieks eiland en wil door haar vader worden weggeven. Alleen is het niet duidelijk wie dat is. Ze nodigt drie voormalige liefdes van haar moeder Donna uit voor het huwelijksfeest. Donna wordt compleet verrast door het weerzien met de mannen en staat plots oog in oog met haar bruisende verleden. Samen met haar vriendinnen haalt Donna herinneringen op aan vroeger, aan oude liefdes en aan hun tijd als zangtrio.

(Eerder bericht:)

Deep Bridge heeft de rechten verworven om een eigen en volledig Vlaamse versie van de wereldwijde hitmusical te maken. In 2020 danst Vlaanderen weer op de hits van ABBA. MAMMA MIA! ging op 6 april 1999 in wereldpremière op de Londonse West End. De show loopt er nog steeds. Wereldwijd haalde de musical al 60 miljoen bezoekers. In 2008 ging de filmversie van MAMMA MIA! The Movie in première en in juli van dit jaar verschijnt het vervolg MAMMA MIA! Here we go again. In 2019 viert MAMMA MIA! de musical zijn 20e verjaardag in de Londense West End.
MAMMA MIA! combineert de grootste hits van ABBA’s met een humoristisch liefdesverhaal over alleenstaande moeder Donna en haar dochter Sophie, die op het punt staat om te trouwen. Sophie wil dolgraag worden weggegeven door haar echte vader, maar het blijkt niet eenvoudig om te ontdekken wie dat is. Om een antwoord te krijgen op haar vraag, nodigt ze drie voormalige liefdes van haar moeder uit op het Griekse eiland waar ze wonen. Donna wordt compleet verrast en staat plots oog in oog haar bruisende verleden. Samen met haar vriendinnen haalt Donna herinneringen op aan vroeger, aan oude liefdes en aan hun tijd als het zangtrio Donna and the Dynamo’s. Alle bekende ABBA hits passeren de revue.
MAMMA MIA! wordt in Vlaanderen geproduceerd door Deep Bridge in de Vlaamse taal, met toestemming van Music Theatre International (Europe) en Auteursbureau ALMO. De voorstelling wordt een volledig nieuwe versie die uiteraard met het grootste respect voor het origineel en in nauwe samenwerking met de licentiegevers zal worden gemaakt.
MAMMA MIA!, met de muziek en teksten van ABBA-leden Benny Andersson & Björn Ulvaeus en geschreven door Catherina Johnson. De originele versie werd geproduceerd door Judy Cramer, Richard East en Björn Ulvaeus namens Littlestar en Universal. De arrangementen zijn geschreven door Martin Koch.

De musical speelt try-outs in Ethias Theater vanaf 22 februari 2020 en gaat in première in de Antwerpse Stadsschouwburg in het weekend van 7 maart 2020. Meer info op www.deepbridge.be.

Mamma Mia, de musical
Vanaf 14 augustus 2020
Stadsschouwburg, Antwerpen