Cast uit Little Liars Club 'Het fopidool - een echte musical' bekend

little liars club

Vanaf 7 september 2024 presenteren Deep Bridge en The Musical Academy met 'Het Fopidool' de eerste musical gebaseerd op de succesvolle boekenreeks Little Liars Club van auteur Jonas Boets (o.a. 'Sam Smith' en sinds 2023 'Aspe') in hun THEATERke in Wilrijk. Naast schrijver Jonas en regisseur Helle Vanderheyden, mag het jonge geweld dat de kans krijgt te schitteren in deze volwaardige musicalproductie ook rekenen op professionele ondersteuning op het podium. Jervin Weckx kruipt in de huid van koning en hoofd-liegmeester Wally.

Het verhaal 
In het nieuwe Little Liars Club-verhaal 'Het Fopidool' draait alles om een auditie uitgeschreven door de koning. Hij wil dat op zijn verjaardagsfeest de beste zanger of zangeres van zijn land komt optreden. De raadgevers van de koning besluiten een grote talentenjacht op te zetten, waar iedereen aan mag deelnemen. Om alles zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, worden de audities anoniem gehouden. 
Alice kan helemaal niet zingen, maar liegt dat één van de inzendingen van haar is. Een onschuldig leugentje, toch?

Tot ze wordt uitgekozen en heel het land naar haar kijkt... Hoe moet ze dat oplossen? 
Maar wie zijn de jonge helden die 'Een Echte Musical' van dit gloednieuwe verhaal op de planken gaan brengen? We stellen ze graag aan je voor:

Cast 
De 12-jarige Sanne Van Zwam uit Melsele vertelt als hoofdpersonage Alice de nodige leugentjes in de hoop haar droom om een ster te worden waar te kunnen maken. Haar beste vriend Bill, gespeeld door leeftijdsgenoot Julien Aelvoet (Sint-Katelijne-Waver), beschikt wel over het vereiste talent en ziet dit met lede ogen aan. De eveneens zeer getalenteerde Meyrem, vertolkt door de 13-jarige Jits Desmet uit Schaarbeek, wordt ongewild betrokken in de leugentjes van Alice. Zusjes Nora (15) en Ella Francken (17) uit Oelegem behoren als Slungel en Moppie tot de Little Liars Club. Ook de 17-jarige Jasper Verhoeven (Schilde), Isis Hoefman ( 19, Ruisbroek) en Charlotte Vanderdonck (27, Antwerpen), zijn als Fons, Joke en Patser onderdeel van dit clubje. Lola Compte (13, Heffen) en Noa Mets (13, Keerbergen) worden de raadgevers van de koning, gespeeld door Jervin Weckx, die dus ook de rol van hoofd-liegmeester Wally voor zijn rekening neemt.

Ensemble 
Antwerpen: Ariane Domsdorf (11, Deurne), Wine Verhaert (12, Burcht), Jits Verhoeven (12, Muizen), Lieke De jong (13, Kalmthout), Elise Goossens (12, Ranst), Lilith Meeus (11, Reet), Mira De Belie (12, Hemiksem), Jolene De Pooter (10, Kapellen) 
Limburg: Séréanne Herbots (13, Beringen)
Oost-Vlaanderen: Flo De Wilde (10, Kruibeke) 
Vlaams-Brabant: Mila Faye Raes (10, Weerde), Celine De Coster (13, Vilvoorde), Nele De Cat (17, Haacht), Sien De Cat (20, Haacht)

"Wat een plezier om met zo’n toffe jonge bende het podium te delen en zo de toekomst van musical Vlaanderen van dichtbij te mogen toejuichen." 
- Jervin Weckx-

"Met Deep Bridge willen we speelkansen creëren voor jong en onontgonnen talent. The Musical Academy biedt ons extra mogelijkheden om dit te doen en we merken ook dat het enthousiasme bij ouders en kinderen groot is. Met de zeer succesvolle musicalkampen en repetities voor deze eerste Little Liars Club-musical, staat er weer een drukke zomer voor de deur bij The Musical Academy. De jaaropleiding is ondertussen ook helemaal volzet. De toekomst van de Vlaamse musical is meer dan rooskleurig!"
- Deep Bridge - 

Verwacht je niet aan een brave kindermusical, maar ééntje doorspekt met absurde humor en situaties die op het randje van te gek zijn. Ondeugend is geen probleem, zolang het maar funny is. Humor, avontuur, dubbele bodems, de ‘gelaagdheid’ van liegen en ook heerlijke knipogen en verwijzingen naar de leefwereld van de volwassenen…het zit allemaal in deze Little Liars Club-musical!

Deep Bridge en The Musical Academy presenteren Little Liars Club: 'Het Fopidool - een Echte Musical' vanaf 7 september in het kleine, maar fijne Deep Bridge THEATERke, dat opgetrokken zal worden in Wilrijk.

Tickets & info: deepbridge.be

(Eerder bericht:)

Vanaf 7 september 2024 presenteren Deep Bridge en The Musical Academy met 'Het Fopidool - Een Echte Musical' de eerste musical van het zeer succesvolle, multimediale concept Little Liars Club van auteur Jonas Boets (o.a. boekenreeks 'Sam Smith' en sinds 2023 'Aspe'). Dat het wel degelijk om 'Een Echte Musical' gaat rond de club die kinderen en jongeren helpt om kleine, onschadelijke leugentjes te verzinnen en/of verdoezelen, blijkt niet enkel uit het feit dat Jonas er een gloednieuw Little Liars Club-verhaal voor schrijft. Ook Helle Vanderheyden zal als regisseur het jonge talent (vanaf 8 jaar) dat mag schitteren in de productie bijstaan én er wordt in een echt THEATERke - waarvoor de repetitiezalen van Deep Bridge worden omgetoverd - in Wilrijk gespeeld.

Na 'Ridders van de Ronde Keukentafel' (2017) en 'Het Geheim van Te Veel Torens' (2021), geeft productiehuis Deep Bridge hun jonge talenten van The Musical Academy in september 2024 opnieuw de kans om te schitteren in een volwaardige musicalproductie. Deze keer werd er gekozen om het heerlijke universum van Little Liars Club voor het eerst naar de musicalplanken te brengen in de gloednieuwe productie Little Liars Club: 'Het Fopidool - Een Echte Musical'.

Jonas Boets - Little Liars Club 
Little Liars Club is ontsproten uit het creatieve brein van succesvol auteur Jonas Boets (42, Wilrijk). Jonas, zoon van bekend Vlaams acteur Herman Boets, verdiende als kinder- en jeugdauteur zijn strepen en kreeg na de dood van Pieter Aspe van diens familie de toestemming om de boekenreeks 'Aspe' verder te zetten. In 2023 verscheen met 'Reünie' het eerste 'Aspe'-boek van de hand van Jonas Boets. 
In 2019 zag zijn Little Liars Club het levenslicht met als eerste boek 'De Vloggende Aap'. Little Liars Club is de club die kinderen helpt wanneer ze in de problemen komen door een leugentje. Heb je gelogen dat je je witloof hebt opgegeten, maar zit die eigenlijk nog in je mouw verstopt? Heb je stiekem alle snoep opgegeten? Ben je gaan voetballen, maar heb je gezegd dat je bij een vriend ging studeren? Of heb je weer tot een stuk in de nacht gegamed? Heb je tegen je vriendjes opgeschept dat je een olifant hebt thuis? Op het moment dat je leugen dreigt uit te komen, komt de Little Liars Club van Wally en zijn liegleraars je te hulp!

Er zijn al de boeken (6), de filmpjes/sketches op alle sociale media, de website met extra verhalen, er is een game in ontwikkeling en nu volgt er met 'Het Fopidool- Een Echte Musical' ook de eerste musical van Little Liars Club. Een natuurlijk gevolg zo zegt creator/schrijver Jonas Boets zelf:
"Dat we de Little Liars Club naar de planken kunnen brengen is een fantastisch gevoel. Het verhaal zit vol unieke, uitbundige figuren en die zullen zich helemaal kunnen uitleven in een musical. Ook het feit dat we hiermee getalenteerde kinderen de kans kunnen geven om in een echte musical op te treden, past helemaal bij de Club: kinderen centraal zetten is waar het voor de Little Liars Club allemaal om draait. En dankzij de musical en de liedjes, kan de fun zich alleen maar verder verspreiden"

Ook regisseur Helle Vanderheyden kijkt enorm uit naar dit nieuwe avontuur: 
"Dit wordt zo leuk! Jongeren iets bijleren, hen sturen en hen dan zien groeien, geeft erg veel voldoening. Bovendien brengt zo'n jonge bende heel veel energie en enthousiasme in gans het proces. De wil om er iets van te maken zal enorm zijn en dat is heerlijk om mee aan de slag te gaan. We gaan proberen onze kleine sterren van morgen groots te laten schitteren!"

Het verhaal 
In het nieuwe Little Liars Club-verhaal 'Het Fopidool - Een Echte Musical' draait alles om een auditie uitgeschreven door de koning. Hij wil dat op zijn verjaardagsfeest de beste zanger of zangeres van zijn land komt optreden. De lakeien van de koning besluiten een grote talentenjacht op te zetten, waar iedereen aan mag deelnemen. Om alles zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, worden de audities anoniem gedaan. 
Alice kan helemaal niet zingen, maar liegt dat één van de inzendingen van haar is. Een onschuldig leugentje, toch? Tot ze wordt uitgekozen en heel het land naar haar kijkt... Hoe moet ze dat oplossen?

Verwacht je niet aan een brave kindermusical, maar ééntje doorspekt met absurde humor en situaties die op het randje van te gek zijn. Ondeugend is geen probleem, zolang het maar funny is. Humor, avontuur, dubbele bodems, de ‘gelaagdheid’ van liegen en ook heerlijke knipogen en verwijzingen naar de leefwereld van de volwassenen…het zit allemaal in deze Little Liars Club-musical!

Deep Bridge en The Musical Academy presenteren Little Liars Club: 'Het Fopidool - een Echte Musical' vanaf 7 september in het kleine, maar fijne Deep Bridge THEATERke, dat opgetrokken zal worden in Wilrijk.

Tickets & info: deepbridge.be 

Little Liars Club - Musical
Van 7 tot 22 september 2024
Deep Bridge Theaterke, Wilrijk