Met 'Licht' geven Ingeborg en David Vandyck een uniek kerstconcert in Brugge

licht kerstconcert

Op zondag 22 december 2024 kan je om 18 uur in het Concertgebouw Brugge terecht voor ‘LICHT’, een uniek kerstconcert van Ingeborg en David Vandyck. Op het podium staat een 5-koppige liveband die regelmatig wordt versterkt met het 60-koppige Brugse jeugdkoor ‘Fioretti’. Het inspirerende kerstverhaal wordt afgewisseld met liedjes die ontroeren of aanzetten om mee te zingen. Met ‘LICHT’ willen Ingeborg en David mensen raken en ontroeren, maar brengen ze ook een boodschap van hoop. De vertrouwde kerstklassiekers, zoals ‘Witte Kerstmis’, ‘Feliz Navidad’ en ‘We Wish You A Mery Christmas’, worden aangevuld met speciale, thematische composities. Zo geven Ingeborg’s ‘Gratitude’ en David zijn ‘Licht Aan De Overkant’ extra invulling. Het is de eerste keer dat Ingeborg een kerstvoorstelling doet met een collega-artiest waarbij ze beiden invulling geven aan het thematische, verbindende, magische ‘LICHT’ dat past in de warme kerstsfeer.

Verbondenheid 
Een gouden combinatie, zo omschrijf je de samenwerking van de 57-jarige Ingeborg (Sergeant) uit Brugge en de 45-jarige David Vandyck uit Zedelgem misschien wel het beste. Het wederzijdse respect én de vriendschap ligt mee aan de basis van het kerstconcert ‘LICHT’ dat ze op zaterdag 22 december 2024 om 18 uur spelen in het Concertgebouw Brugge. “Dat is het begin, maar het zou fijn zijn als we met dit concept op meerdere plekken in Vlaanderen kunnen spelen”, zegt David Vandyck. “De kerstperiode staat helaas voor sommige mensen ook synoniem met donkere, eenzame tijden. Dat stigma willen wij met onze voorstelling doorbreken. We nemen het publiek mee in een muzikale reis die draait rond vrede, verbondenheid en hoop.”

“Samen zingen met het publiek en hen betrekken in de voorstelling is inderdaad één van mijn handelsmerken”, gaat Ingeborg verder. “Je zit niet alleen lekker languit in je stoel, maar je krijgt van mij ook de kans om mee op te gaan in het verhaal. Ik noem dat spelmogelijkheden (lacht). Samen bewegen, samen zingen, samen stil worden en waar het kan relativeren en lachen. Heerlijk toch!”

Licht 
Ingeborg bedacht het verhaal van ‘LICHT’: “Alles begint bij een zieltje dat graag naar de aarde wil afzakken. Bij aanvang is dat zieltje LICHT, maar wil het graag een mensengedaante aannemen en in het avontuur, dat het leven is, duiken. Iedereen die het licht zieltje tegenkomt probeert het belachelijke plan uit zijn hoofd te praten. Wat een stom idee om NU naar de aarde te komen, een plek van veel polariteit, ruzie, uitdagingen, scheidingen, oorlog, schaarste en verdriet. Wie wil er daar nog zijn? Op aarde beliegen mensen elkaar, ze zijn schijnheilig, ze beloven van alles waar niets van in huis komt. Ze zitten vol stress en uitdagingen. Toch staat dat licht zieltje te popelen om af te reizen naar onze planeet met een boodschap van vrede en verbondenheid. Uiteraard wordt het een toch met heel wat obstakels, maar gelukkig is er onderweg veel hulp. Voor ons kerstverhaal, dat ik vertel, vonden we inspiratie in de ‘Gesprekken met God’-boeken van de Amerikaanse auteur ND Walsh.”

Kerstklassiekers 
Het bijzondere verhaal dat Ingeborg vertelt van ‘het reizende zieltje dat begon als een lichtpuntje’ in ‘LICHT’ wordt gekruid met bekende kerstklassiekers. Denk aan ‘Witte Kerstmis’, ‘We Wish You A Merry Christmas’ of ‘Feliz Navidad’. David brengt ook nog persoonlijke versies van o.a. ‘Kerstmis met jou’ of de Rob de Nijs-klassieker ‘Alles Wat Ademt’. Ingeborg brengt haar alom geprezen ‘Gratitude’, maar ook ‘This Little Light of Mine’ en ‘Start The Day’, songs die de sfeer van ‘LICHT’ uitademen, net zoals David Vandyck zijn bekende 'Licht Aan De Overkant’.

Fiorettikoor
Tijdens ‘LICHT’, het aparte, hartverwarmende kerstverhaal worden Ingeborg en David begeleid door een 5-koppige liveband, aangevuld met het 60-koppige befaamde Brugse jeugdkoor Fioretti. Tickets en info voor het ‘LICHT’-concert van zondagavond 22 december 2024 om 18 uur in Concertgebouw Brugge vind je op www.concertevents.be 

Licht - Kerstconcert Ingeborg & David Vandyck
Zondag 22 december 2024
Concertgebouw, Brugge