DVD & Blu-Ray: Missing Link

missing link

De charismatische avonturier Sir Lionel Frost is stomverbaasd wanneer hij diep in de Amerikaanse bossen de ontbrekende schakel tussen aap en mens ontdekt. Deze toepasselijk genaamde Link is echter allesbehalve een monster. Hij is verrassend slim en charmant maar ook eenzaam omdat hij alleen leeft en niet weet waar hij vandaan komt. Bijgestaan door de temperamentvolle avonturier Adelina Fortnight, gaan Link en Sir Lionel op een razend spannend avontuur op zoek naar Link’s lang verloren familie: de Yeti’s.

Missing Link is de nieuwe animatiefilm van de befaamde Laika Studios (The Boxtrolls). De originele stemmen worden vertolkt door o.a. Hugh Jackman (Sir Lionel Frost), Zach Galifianakis (Mr. Link) en Zoe Saldana (Adelina Fortnight). Ook Nederlands en Vlaams ingesproken door onder meer Matteo Simone, Peter van den Begin en Sien Eggers, Charly Luske en Birgit Schuurman.

Regie: Chris Butler
Engelse Stemmen: Hugh Jackman, Zach Galifianakis, Zoe Saldana.
Nederlandse Stemmen: Matteo Simone, Birgit Schuurman, Peter van den Begin en Sien Eggers en Charly Luske.

Pers:
"Een animatiefilm die kinderen tegelijk iets vertelt over Darwinisme, kolonialisme en conservatief denken? Met een hoogst knuffelbare reuzenaap krijgt Missing Link alles uitgelegd. En het is nog plezant, ook." ★★★★ De Morgen 
"Geestige animatie" ★★★★ The Guardian
"Wat een fijne verrassing" ★★★1/2 Humo
"Modern in grappen, ouderwets in culturele clichés" ★★★ VPRO Cinema
"Geestig en koddig" ★★★ de Volkskrant
"Fabelachtige details" ★★★ NRC

DVD & BD RELEASE: 14 augustus 2019.