Album: Samen - Lindsay

samen

Ze was de eerste artieste in de Benelux met haar eigen pop-up store. Ze verkocht meer dan 100.000 cd’s, scoorde gouden en platina-albums, nummer 1-hits én verrast nu met haar eerste duetten-cd, want één week na de lancering komt ze met ‘Samen’, vanuit het niets, op 2 binnen in de officiële Ultratop-albumlijst. Een knalprestatie, want de populaire blondine versloeg o.a. Rammstein, Billy Eilish, Angèle #LikeMe en Bruce Springsteen. “Het scheelde niet veel met de nummer 1, Ed Sheeran. Net als ik heeft hij een album uitgebracht waarvoor hij samenwerkte met collega-artiesten. Ik ben ontzettend blij met de reacties op ‘Samen’, mijn 9de album en het eerste dat bestaat uit duetten die ik opnam met o.a. Ianthe Tavernier, Christoff, René Froger, Jan Smit, De Romeo’s, Laura Lynn e.v.a. De eerste single ‘Pak maar m’n hand’, een duet met Lissa Lewis is enkele weken na de release al doorgestegen richting de top 15. ‘Samen’ is mijn 6de top 3-album en ik ben daar uiteraard bijzonder trots op”, zegt Lindsay enthousiast.

Lindsay klinkt met haar duetpartners op haar nieuwe album ‘Samen’. 
“Ik hou van uitdagingen en toen ik samen zat met mijn team en platenfirma Universal Music, ontstond het idee om een album te maken samen met enkele collega-artiesten. De meesten kom ik vaak tegen op optredens, maar er staan er ook op die je niet meteen zou verwachten”, zegt Lindsay enthousiast.

René Froger 
Verrassend is het duet van de Oost-Vlaamse met Topper René Froger: “Hij heeft een krachtige stem die je meteen herkent wanneer hij begint te zingen. Ik was omvergeblazen toen hij mij de demo doorstuurde en ik dacht: “Oh jee Lindsay, gaat jou dat lukken? Dankzij mijn zangcoach en René die mij tips gaf in de studio, is het gelukt. De kans is groot dat ‘Liefde voor altijd’ nog een single wordt.”

Lindsay kon ook Bart Herman en Ianthe Tavernier strikken. “Toen Lisa-Marie geboren werd, kreeg ik van Bart een liedje doorgestuurd met felicitaties. Bart heeft een prachtige stem en weet hoe hij een gevoelige snaar moet raken. In ‘De klok tikt door’ hebben we het over de wereld in verandering. Over het klimaat, de toekomst en wat er op ons afkomt. Bart schreef de tekst en muziek van dit gevoelige liedje. Anders klinkt ‘Niets houdt ons tegen’, de albumopener die ik zing met Ianthe Tavernier. Tijdens ‘Steracteur Sterartiest’ was ik één van haar vele supporters, maar ik heb haar pas echt leren kennen toen we beiden te gast waren op het concert van Jan Smit in het Antwerpse Sportpaleis. Deze uptempo meezinger past perfect bij wie we zijn.”

Christoff
Met haar broer Christoff heeft Lindsay een sterke band. Hij was het die haar het laatste duwtje gaf toen ze van start ging met haar solocarrière. Ook al hebben ze elk apart hun eigen succesverhalen, toch kunnen ze niet zonder elkaar: “Ik kan me niet indenken dat er al een dag is geweest dat wij elkaar niet hebben gehoord. Hoe sterk wij aan elkaar hangen, wordt mooi omschreven in ons duet: ‘Mag ik dan bij jou’. Een gevoelige ballade met een herkenbare, universele tekst”, zegt Lindsay. “Het liedje geeft precies weer hoe wij in het leven staan en de komst van Lisa-Marie heeft die band alleen maar hechter gemaakt.”

Lindsay - Samen
Samen met enkele duetpartners klonk Lindsay eind vorige maand op haar nieuwe cd ‘Samen’. Het album is fysiek en digitaal beschikbaar, en verschenen op het Top Act-label van Universal Music. (c) Maarten Geukens

Girlpower! 
Met Lissa Lewis bracht Lindsay vorige maand de eerste duetsingle uit, ‘Pak maar m’n hand’, een liedje dat het momenteel erg goed doet in ‘De Vlaamse Ultratop 50’. Beide dames stelden de single voor tijdens de Ment-opnames in Diksmuide en daar was ook zangeres Mieke aanwezig, waarmee Lindsay het duet ‘Laat de zon toch in je hart’ heeft opgenomen.

Aan dames geen gebrek, want samen met Laura Lynn neemt Lindsay ons terug naar de jaren negentig en de succesfilm ‘Coyote Ugly’. “Ik was zot van die film én het liedje ‘Can’t Fight The Moonlight’ van LeAnn Rimes. Ik heb dat oneindig veel meegezongen en in het Nederlands werd dat ‘Onder het maanlicht’, een radiovriendelijke popsong met een country-touch die trouwens perfect aansluit bij ‘Jolene’, het enige liedje dat ik zing in een trio met Lisa del Bo en Sasha van Sasha & Davy”, zegt Lindsay.

Lindsay strikte De Romeo’s voor een maximale feestgarantie die keurig verpakt is in de meezinger ‘Laat ons feesten’. Op haar nieuwe cd ‘Samen’ vind je ook ‘Duizend en één nacht’, een duet dat ze opnam met Jan Smit en ‘Je verovert mijn hart’, wat ze zingt aan de zijde van Luc Steeno. Herbert schreef voor haar al teksten, was regelmatig te gast op haar concerten, maar toch is het de eerste keer dat Lindsay met haar Ment-collega een duet opnam: “Toen hij afkwam met dit liedje was ik direct verkocht. Herbert voelt mij goed aan en in ‘Voor jou’ blenden onze stemmen perfect.”