Winterland Hasselt viert 15de editie met Versuz on ice, de kerstman en Joe Hardy

winterland

400.000 energiezuinige led-lampjes, 120 kerstbomen, 86 standhouders, een hypermoderne ijspiste van 1000 vierkante meter ijs én gemiddeld 650.000 bezoekers die jaarlijks genieten van de gratis 15.000 vierkante meter winterpret op het Hasseltse Kolonel Dustartplein. Vanaf vrijdag 17 november 2023 opent de eerste en grootste winterhappening van ons land al voor de 15de keer de deuren. Tot en met zondag 7 januari 2024, de laatste dag van de kerstvakantie kan het publiek meegenieten van een feesteditie.

“We hebben opnieuw een zeer gevarieerd programma dat op openingsavond start met een optreden in het Grand Café van Joe Hardy. Op de vernieuwde ijspiste kan je, vanaf vrijdag 24 november 2023 wekelijks meegenieten van ‘Versuz on Ice’, waarbij de dj het publiek opwarmt voor een avond die je aansluitend verder zet in de Hasseltse Club Versuz. Datzelfde team brengt op de woensdagen 27 december en 3 januari hun populaire Moose Bar-concept mee naar de Almhütte. Net als Oudejaar vieren we op dinsdag 19 december 2023 met de studenten het einde van de examens. Onze ‘Christmas Holiday Party’ start om 14 uur in het Grand Café en loopt door tot middernacht. Na de Sint is er op zaterdag 9 december 2023 de grote intocht van de kerstman. Het publiek kan hem aansluitend op Winterland Hasselt begroeten en ontmoeten in het Huis van de Kerstman. Op zondagvoormiddag 17 december 2023 organiseren we een exclusief ontbijt mét de kerstman, die we op zaterdag 30 december 2023 officieel uitzwaaien. Verschillende producenten uit de Franse Provence, verse maaltijden voor honden en een complete kerstwinkel zijn een aantal nieuwigheden op de kerstmarkt. We zetten in op gezondheid: Op zondag 3 december 2023 is er een reanimatiecursus. Naast het aanbieden van haar boekendebuut ‘Roker, ik zie u graag’ geeft Rookstopcoach Els Bosch tips aan onze bezoekers die willen stoppen met roken én biedt ze een groepssessie aan. Naast de vele dansactiviteiten, DJ Rikky én bekende Vlamingen en Nederlanders willen we met deze feesteditie de stad én de jaarlijks trouwe bezoekers bedanken voor de afgelopen jaren. Dit jaar hebben we opnieuw heel wat geïnvesteerd in licht en geluid, versiering en aankleding waardoor de 15de editie van Winterland Hasselt nog gezelliger is dan de voorbije jaren”, zegt Winterland Hasselt organisator Maurice Schoenmaeckers.

Gezellig
“Ook in de wintermaanden is Hasselt een gastvrije, gezellige stad met een breed en gevarieerd aanbod voor alle leeftijden. Mensen samenbrengen zorgt voor warmte en mooie momenten. Dat merken we op onze evenementen en daar sluit Winterland Hasselt netjes op aan”, zegt Habib El Ouakili, Hasselts Schepen voor o.a. Evenementen.

DJ Rikky 
Achter de draaitafels in het Grand Café is de populaire DJ Rikky (Brebels) al vanaf de eerste editie van Winterland Hasselt een vast gezicht achter de draaitafels: “Dit jaar wordt bijzonder, want we werken met een immens LED-scherm waardoor het visueel nog aantrekkelijker wordt voor onze bezoekers. Op de vrijdag- en zaterdagavonden speel ik tot middernacht in het Grand Café”, zegt hij geamuseerd.

Hasselt Danst 
Speciaal voor de 15de editie zorgt ‘de muziekdraaiende godfather van Winterland Hasselt’ voor een suprise en start hij als één van de toenmalige bezielers terug met Hasselt Danst. “Op de maandagavonden 20 en 27 november, 4, 11 en 18 december 2023 kan je hiervoor terecht in de Spiegeltent. Tussen 19 en 22 uur draaien we de mooiste Cha Cha Cha’s, Walsen, Jive’s, Discoswing’s, Quickstep’s en vele andere dansklassiekers. Als allround-dj schakelen we op de woensdagavonden 22 en 29 november, 6, 13 en 20 december 2023 naadloos over naar dé Tiroler-knallers. In de Almhütte kan je tussen 19 en 22 uur terecht voor het Tiroler Fest, waar we zorgen voor stemmige, feestelijke muziek”, zegt de 69-jarige top-dj met meer dan 40 jaar ervaring op de teller.

Gastvrijheid 
“De eindejaarsdagen zijn niet alleen een gezellig drukke periode voor onze lokale handelaars, ook de horeca en de hotels merken dat op basis van de reservaties én de bezettingsgraad. Winterland Hasselt hoort bij ‘de mooiste tijd van het jaar’. Het is prachtig om te zien en te ervaren hoe de verlichte binnenstad en het warm aangeklede Kolonel Dusartplein naadloos bij elkaar aansluiten”, zegt Rik Dehollogne Hasselts schepen voor Economie en Toerisme enthousiast.

Kerstman 
Winterland Hasselt staat voor gezelligheid. Die vind je o.a. in het reuzenrad, op de uitgebreide kerstmarkt of in de verruimde Almhütte waar je de Oostenrijkse specialiteiten op je bord of in je glas proeft. Een gezellig drankje in het Grand Café of de Spiegeltent. Uitgebreid tafelen in bistro De Tafelhut, het hoort er allemaal bij. Dit jaar kan je zelfs ontbijten met de kerstman. “Na de intocht van Sinterklaas, op woensdag 29 november 2023 tussen 14 en 15 uur, verwelkomen we op zaterdagnamiddag 9 december 2023uitgebreid de Kerstman. Om 14u30 wordt de parade gevormd op Quartier Bleu die om 15 uur vertrekt via een parcours doorheen de Hasseltse binnenstad. Aansluitend neemt hij zijn intrek op Winterland Hasselt in het Huis van De Kerstman. De voorbije jaren kregen we regelmatig de vraag voor een uitgebreid ontbijt. Op zondagochtend 17 december 2023 organiseren we dat in het Grand Caféwaar je exclusief kan ontbijten met de Kerstman. Van 9 tot 30 december 2023 kan het grote publiek weer terecht in het Huis van de Kerstman, die we op zaterdag 30 december 2023 uitzwaaien met een gepaste uittocht”, zegt Maurice Schoenmaeckers.

Versuz on Ice
Vanaf vrijdag 24 november 2023 kan je elke vrijdagavond, tussen 20 en 22 uur terecht op de ijspiste voor een exclusieve dj-set van ‘Versuz on Ice’. “Met extra licht en geluid én de nodige effecten brengen we de Winterland-bezoekers al in de juiste sfeer en stemming voor het vervolgverhaal in onze Club Versuz. Het is een unieke samenwerking waarbij we de beleving in onze club vooraf combineren met Winterland Hasselt of omgekeerd. Met de juiste muziek, in de juiste sfeer en omgeving begint het party-weekend op vrijdagavond al om 20u00”, zegt Yves Smolders van de Hasseltse Club Versuz. Met zijn dj’s verzorgt hij op dinsdag 19 december 2023 ook de muziek tijdens de ‘Christmas Holiday Party’. Van 14 uur tot middernacht is het Grand Café voor de studenten en jongeren die er het einde van de kerstexamens kunnen vieren. “De toegang is gratis, maar om alles goed onder controle te houden werken we die dag wel met leeftijd-bandjes”, voegt Maurice Schoenmaeckers er nog aan toe.

Rookstopcoach 
In het lijstje goede voornemens staat ‘stoppen met roken’ bij rokers steevast op één. Rookstopcoach Els Bosch uit het Kempense Retie bracht onlangs het succesvolle boek ‘Roker, ik zie u graag’ uit waarmee ze rokers op een positieve manier benadert en helpt met het stoppen. “Fijn dat de organisatie van Winterland Hasselt het roken niet verbiedt, maar wel ontmoedigd. In de rookzone aan het Grand Café brengen we stickers aan met rookstoptips op de tonnen. Op de schermen wordt mijn boek gepromoot. Op zondag 3 december 2023 kom ik het ook signeren, vragen beantwoorden van rokers die willen stoppen of zich inschrijven voor een rookstopsessie online”, zegt Els Bosch. Op de dag van Els haar bezoek kan je op Winterland Hasselt ook leren reanimeren.

Joe Hardy
De 15de feesteditie van Winterland Hasselt start op vrijdag 17 november 2023. Om 18 uur kan het grote publiek terecht op het terrein. In feestelijke sfeer opent de Hasseltse burgemeester om 20 uur de ijspiste. Het Grand Café is vanaf 21 uur toegankelijk voor het publiek. Naast Duo Sal is er om 22 uur nog een optreden van de populaire Joe Hardy en zijn Joe’etts. Aansluitend speelt DJ Rikky nog tot middernacht. Winterland Hasselt is dagelijks open, vanaf 12 uur tot middernacht. Oudejaarsavond wordt er gevierd met vuurwerk.

De complete acitiviteitenagenda vind je op www.winterland.be
 

Winterland
Van 17 november 2023 tot 7 januari 2024
Kolonel Dussartplein, Hasselt