Tweede voorjaarsbeurs van FACTS lokt opnieuw massaal veel volk

facts

Na een eerste succesvolle voorjaarseditie in 2016 organiseerde FACTS ook dit jaar een beurs in de lente. Deze 28ste editie op 1 & 2 april 2017 kon rekenen op een massale belangstelling!

Tienduizenden liefhebbers zakten af naar FACTS in Flanders Expo Gent om er twee dagen de échte wereld te verruilen voor die van Fantasy, Comics, Action Heroes, Games, Anime en Toys.

Bekijk hier ons fotoalbum!

We zijn hier zelf voor de derde keer aanwezig en het concept kennen we ondertussen. Een centrale hal met voornamelijk promotie van nieuwe games en verkoop van allerlei gadgets. Vanuit deze hal heb je toegang tot alle andere hallen, elk in hun eigen thema. De fanclubs hebben hun eigen zone, de tekenaars en beroemde personen zitten daarnaast en de cosplayers krijgen ook hun eigen hal met podium voor hun wedstrijden. In diverse rondes tonen ze hun origineelste creaties. Maar uiteraard kom je de cosplayers ook gewoon overal tegen op deze beurs. We zochten een strategisch plekje uit in de centrale hal zodat we een heleboel van deze cosplayers konden fotograferen. Via de link onderaan dit artikel (klik op de tekening van de camera) zie je het volledig resultaat!

Het valt op hoe graag ze op de foto gaan, sommigen hebben dan ook ontelbare uren werk gestoken in hun outfit en/of make-up. De community van cosplayers is ook zeer open. Ze gaan met elkaar op de foto, geven complimentjes of wisselen handige tips uit om hun eigen creatie nog meer te perfectioneren.

Nieuw op deze editie is ‘The Beast’. Vorige keer werd een volledige hal nog ingenomen door een parcours voor drones, deze keer kreeg het een actievere en zeker meer succesvolle invulling als het om participatie gaat. ‘The Beast’ is een aaneenschakeling van springkastelen van bijna 300 meter lang, met diverse hindernissen, waarvoor zowel volwassenen en kinderen in een lange rij stonden aan te schuiven: een schot in de roos.

De volgende FACTS vindt plaats op 21 & 22 oktober 2017. www.facts.be. En hier alvast ook de officiële aftermovie!