Comedian en countryzanger Johnny Trash vanaf december in de theaters met 'Trash brengt Cash'

johnny trash

Wie de Leuvense stand-upcomedian Johnny Trash al langer volgt, weet dat hij naast met zijn cowboyhoed ook onlosmakelijk verbonden is met zijn gitaar. Een feilloze combinatie tussen comedy en countrymuziek, dat is Johnny’s handelsmerk. Zelf noemt hij het ‘Kleinkunst-comedy’. Zoals zijn naam doet vermoeden, heeft de comedian een uitgesproken adoratie voor de iconische Johnny Cash. Met ‘Trash Brengt Cash’ duikt hij vanaf december dit jaar de theaters in. Een zoveelste ode aan Johnny Cash? Nee, dat niet. Met een eigenzinnige mix van stand-upcomedy en (Cash-)muziek, eert de goedmoedige cowboy zijn grote held op geheel eigen wijze en brengt een muzikale, positieve show waarin hij de vraag stelt: “Wat als Johnny Cash niet in de USA, maar in Vlaanderen was geboren?”. De unieke stijl die Trash brengt, kon het grote publiek al eerder smaken. ‘Drinken Zonder Stoppen’, zijn Vlaamse remake van de dansklassieker ‘Pick a Bale Of Cotton’, mocht al veel lovende reacties ontvangen. Johnny Trash tourt met ‘Trash Brengt Cash’ in 2023 – 2024 door verschillende Vlaamse theaters. De première vindt plaats op vrijdag 22 december 2023 in de Antwerpse Arenberg.

Leuvenaar Johnny Trash (Koen Verbeek) staat in het Rock- en Countrycircuit al langer bekend als veelzijdige zanger met een komische twist, maar sinds 2013 won hij ook populariteit en bekendheid bij het grote publiek. Trash verzamelde reeds heel wat keurmerken: Een derde plek in Belgium's Got Talent, finalist in Cabaret Concours Vlaanderen en halve finalist in Humo's Comedy Cup. Sindsdien deelde hij regelmatig het podium met grote namen als Kamagurka, Bart Cannaerts en Alex Agnew, tourde samen met Nigel Williams en stond 2 seizoenen lang naast Bert Gabriëls tijdens diens #Eindejaars conference. Naast een veelgevraagd comedian op Vlaamse comedypodia, bewees hij zich intussen ook op menig rockfestival. Met zijn bizarre en scherpe kijk op een net andere realiteit, sleept de goedmoedige cowboy van het Vlaamse Lied zijn publiek mee in een unieke mix van humor en muziek met een hoek af. KleinKunstComedy of komische muziek, zoals hij het zelf noemt.

In 2023-2024 trekt de Leuvense komiek langs de Vlaamse theaterzalen met zijn gloednieuwe zaalshow ‘Trash Brengt Cash’. Zoals de naam doet vermoeden, brengt Johnny Trash op geheel eigen wijze een eerbetoon aan zijn grote muzikale voorbeeld, de iconische Johnny Cash. Op vrijdag 22 december 2023 gaat de voorstelling in première in de Antwerpse Arenberg en trekt gestaag verder langs Maaseik, Deinze, Eeklo, Kooigem en Brugge.

Het grote publiek mocht enkele weken geleden al kennis maken met zijn specifieke stijl van comedy en muziek dankzij zijn nieuwste hit ‘Drinken Zonder Stoppen’, die recentelijk verscheen op het House of Entertainment-label.

“Binnenkort ga ik op tournee door Vlaanderen met ‘Trash brengt Cash’, waarin ik een eerbetoon breng aan de figuur en de muziek van wijlen Johnny Cash. Tijdens de voorbereidingen kwamen we uit bij ‘Pick a Bale of Cotton’, een nummer dat in 1960 uitkwam op het Cash-album ‘Ride This Time’. Oorspronkelijk is de song een Afro-Amerikaanse traditional die werd gezongen op het veld bij het plukken van katoen. Het liedje heeft in de basis een eenvoudige tekst en melodie en werd doorheen de jaren voorzien van een dansje dat nog steeds massaal wordt gedanst door de jeugdbewegingen, maar ook op bruiloften, volks- en bedrijfsfeesten. Net als de ‘Macarena’ of ‘Jerusalema’ is ‘Pick a Bale of Cotton’ een all-time klassieker die tot op heden nog niet voorzien was van een Vlaamse versie. Inspelend op dit verhaal en vanuit de achterliggende gedachte van mijn nieuwe theatertournee, hebben we ‘Drinken Zonder Stoppen’ ingeblikt. Net als het origineel blijft onze versie heel dansbaar en makkelijk mee te zingen: ‘Rondspringen, meezingen, drinken zonder stoppen’. Geef toe, dat kan iedereen onthouden hé”, lacht Johnny Trash.

De gloednieuwe theatershow van Johnny Trash ‘Trash Brengt Cash’ gaat in première op vrijdag 22 december in Arenberg, Antwerpen en trekt nadien verder doorheen geheel Vlaanderen. Info, tickets en speeldata: https://www.johnnytrash.be

22/12/2023 Arenberg, Antwerpen
19/01/2024 Vita Humana, Maaseik
15/02/2024 De Klaproos, Deinze
17/02/2024 De Koperen Leeuw, Eeklo (LIGHT-versie)
16/03/2024 OC Kooigem ('t kastanjehuis), Kooigem
09/05/2024 Owla, Brugge

Trash brengt Cash
Vanaf 22 december 2023
tournee doorheen Vlaanderen