Thriller "Cold case 0212" (Bart debbaut) nu te koop

cold case 0212

Op vrijdag 21 september zat De Passant in Zoutleeuw afgeladen vol voor de boekvoorstelling van "Cold Case 2012", de vijfde thriller van Bart Debbaut in de reeks rond de Leuvense speurders John Leyssens en Mieke Van Cattendyck. Nadat de auteur de voorbije jaren al ronkende namen als Michiel De Vlieger, Yves Leterme, Ivan De Vadder en Bart De Wever wist te strikken om zijn boek in te leiden, had Bart Debbaut nu opnieuw voor twee bekende namen gezorgd: Patrick Van Gompel en Louis Tobback. Louis Tobback speelt bovendien een rol in deze nieuwe thriller van Bart Debbaut.

HET BOEK ZELF:
"Cold Case 0212" is de vijfde thriller in de reeks rond John Leyssens en Mieke Van Cattendyck, een speurderduo in Leuven dat al eerder spannende verhalen beleefde in "Scherven", "Tralies", "De Facebook Moorden" en "Ik maak je kapot". Geen nieuwe zaak deze keer, maar een moorddossier uit 2002 dat heropend wordt en waarin Leyssens en Van Cattendyck zich vastbijten.

OP DE ACHTERFLAP:
2002. Politicus Peter Beckers wordt dood aangetroffen in zijn wagen. Rita Ginkels, zijn vrouw, blijkt verdwenen, net als Hugo Vandamme, een collega. Hoofdinspecteur John Leyssens maakt kennis met een wereld van politiek getouwtrek, zwijggeld, gesjoemel en illegale prostitutie. Verdachten worden ondervraagd, getuigen gehoord. Maar Rita Ginkels en Hugo Vandamme blijven spoorloos. En de moord op Peter Beckers blijft onopgelost. 2012. Door een toevallige samenloop van omstandigheden wordt het dossier-Peter Beckers opnieuw geopend. Inspecteur Mieke Van Cattendyck, die tien jaar geleden niet betrokken was bij het onderzoek, krijgt de opdracht de cold case helemaal opnieuw door te nemen. Komt er een doorbraak? Of leidt alle onderzoek in de beruchte moordzaak ook nu naar een dood spoor?

RECENSIE BART BYNENS / WWW.JONGERENPLANEET.BE:
Volgt nog ...

NU TE KOOP!
Het boek verscheen eind september 2012 bij uitgeverij Manteau.
Aantal blz: 293 blz
Adviesleeftijd: vanaf 16 jaar
Thema's: thriller, misdaad, whodunit
Uitgeverij: Manteau

TRAILER:

Website Bart Debbaut