'The Sound of Music' herneemt in 2023 in Gent, Antwerpen en Hasselt

the sound of music

Na het enorme succes en de lovende reacties van het publiek in de koekenstad, viel het doek voor de nieuwe, Vlaamse musicalversie van 'The Sound of Music' (voorlopig) in Stadsschouwburg Antwerpen. De cast, onder aanvoering van een fabelachtige Ianthe 'Maria' Tavernier, trekt nu gezwind door naar Trixxo Theater Hasselt en is vastbesloten om komend weekend (22, 23 en 24 april) ook de heuvels in en rond Hasselt Do-Re-Mi-gewijs extra leven in te blazen met de klank van heerlijke muziek.

We hebben ook 'vrie (edel)wijs' nieuws voor Gent en omstreken, want gedurende de kerst- en eindejaarsperiode 2023 zullen deze langverwachte voorstellingen van klassieker der klassiekers 'The Sound of Music' ook in Capitole Gent te zien zijn...JODELEI HI HOE!!

Aangezien de ticketverkoop zo (vrouwelijk) hert blijft gaan, kondigt producent Deep Bridge meteen ook een terugkeer van 'The Sound of Music' naar Stadsschouwburg Antwerpen (november 2023) en Trixxo Theater Hasselt (januari 2024) aan.

Waarom je dit old skool-gezellig en nostalgisch musicaluitje absoluut niet mag missen, vertellen o.a. Julie Vermeire, Bo Van Spilbeeck, Peter Van de Velde, Leah Thys, Aagje Vanwalleghem, Helle Vanderheyden en Margot Hallemans je in onderstaand filmpje!

'The Sound of Music' speelt nog op 22, 23 en 24 april 2022 in Trixxo Theater Hasselt, op 17 en 18 november 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen, aansluitend gedurende de kerst- en eindejaarsperiode in Capitole Gent en op 12 en 13 januari 2024 opnieuw in Trixxo Theater Hasselt. Tickets & info: www.deepbridge.be

(Eerder bericht:)

Na 2 jaar kunnen we eindelijk weer dromen van normaal. De deuren van de theaters staan wagenwijd open en we kunnen niet wachten om samen met jullie te genieten van ’The Sound of Music’.

'The Sound of Music' is dé ultieme daguitstap voor de hele familie tijdens de paasvakantie. Liedjes als 'Do Re Mi' en 'Edelweiss' maken deze voorstelling tot een klassieker die je simpelweg niet mag missen.

Ianthe Tavernier treedt in de voetsporen van Julie Andrews als Maria, Koen Van Impe is Kapitein Von Trapp. Peter Thyssen neemt de rol van ‘Oom Max’ op zich en zangeres en presentatrice Geena Lisa maakt als Barones Schräder haar musicaldebuut.

Vanaf 3 april in Stadsschouwburg Antwerpen & Trixxo Theater, Hasselt.

Koop hier je tickets!

(Eerder bericht:)

Ruim 600 jongens en meisjes waagden in de krokusvakantie hun kans om één van de zes Von Trapp-kinderen te worden. “In elke Vlaamse provincie was op de parking van Albert Heijn de belangstelling voor onze speciaal uitgeruste auditie-bus overweldigend. Door de lockdown kon de 2de ronde niet aansluitend plaatsvinden, maar eind september slaagden we in ons opzet en gingen we naar 60 deelnemers.

Zondag werden in de beslissende 3de ronde uit die 60 overgebleven kinderen, na een hele dag intensief werken, 3 keer 6 jonge talentjes gekozen. Ze spelen afwisselend mee in de nieuwe en volledig Vlaamse versie van ‘The Sound of Music’”, zo klinkt het bij producent Deep Bridge.

De Von Trapp-kinderen zijn de rode draad in de voorstelling: Liesl (gespeeld door Charlotte Suijs), Friedrich, Louisa, Kurt, Brigitta, Martha en Gretl zorgen mee voor de chemie die er straks ontstaat tussen Kapitein Von Trapp (Koen Van Impe) en Maria (Ianthe Tavernier). Louisa Léonard uit Antwerpen is met haar 7 jaar de jongste Von Trapp en Amaury De Wilde uit Brasschaat met zijn 13 jaar de oudste van de bende.

“Het is voor ons belangrijk om te zien dat ze de audities een prettige ervaring vonden. Aan de hand van workshops, professionele begeleiding en persoonlijke feedback, proberen we van de auditie een positieve ervaring te maken, ook voor de afvallers. Veel dank overigens aan Ilse La Monaca, die als kinderregisseur vanaf het begin mee betrokken is. In de herfstvakantie starten deze 18 jonge musicaltalenten met een bootcamp, iets waar ze nu al enorm naar uitkijken”, zegt Grietkin Deroo namens Deep Bridge.

“Ik ben super blij. Ik had het totaal niet verwacht, alhoewel er een kans was. Maar het kan altijd dat je er niet bij bent. Ik kan het nog altijd niet geloven. Het is heel speciaal, zeker als je overblijft uit zo’n grote groep. Ik deed al mee aan andere musicals, zoals de Ketnet-musical ‘Knock Out’ en als je dan aan deze kan meedoen, is dat super. Ik kijk nu al uit naar wat komt”, zegt Amaury De Wilde.

Dit zijn de 18 Von Trapp-kinderen:
Gretl: Fien Vosters, Amber Metdepenningen, Louisa Leonard.
Martha: Lara Mclaskey, Sanne Van Zwam, Lola Van Huynegem.
Brigitta: Lore Janssens , Amy Quick, Romy Van Minnebruggen. 
Kurt: Senne Vanwildemeersch, Felix Elsen, Louis Maes.
Louisa: Senta Bourdiaudhy, Josefien Derijcke, Lotte Villays.
Friedrich: Amaury De Wilde, Dries Van Cauwenberghe, Timo Hertoghs.

‘The Sound of Music’ met o.a. Ianthe Tavernier (Maria), Koen Van Impe (Kapitein Von Trapp), Peter Thyssen (Oom Max), An Lauwereins (Moeder-Overste), en de debuterende Geena Lisa (Barones Schräder) speelt vanaf 17 december in de Antwerpse Stadsschouwburg. Tickets en info vind je op www.deepbridge.be

(Eerder bericht:)

Voor haar 3 theaters kreeg Sportpaleis Group de officiële toelating om conform de geldende veiligheidsmaatregelen meer dan 200 bezoekers per voorstelling toe te laten. De voorstellingen van ‘The Sound of Music’ zullen worden gespeeld voor een beperkter publiek, met heel wat voorzorgsmaatregelen, maar zonder aan de kwaliteit van de voorstelling zelf te raken. ‘The Sound of Music’ gaat in première op 20 december in de Antwerpse Stadsschouwburg. In januari reist de voorstelling naar het Ethias Theater in Hasselt en Capitole Gent.

“Na maanden onzekerheid zijn we blij dat we de draad met het publiek terug kunnen oppikken. Achter de schermen zijn we al een tijd met de voorbereidingen bezig en bij ons allen is de honger groot om terug te gaan spelen. ‘The Sound of Music’ wordt een fantastisch weerzien met het publiek dat we allemaal ontzettend hard gemist hebben. Op een uitermate veilige manier kan iedereen straks genieten. We hebben een schitterende cast die in deze tijden een meer dan welgekomen, hartverwarmende versie gaat spelen”, zegt regisseur Stany Crets.

“De ticketkopers, maar ook de zalen en producenten zijn er intussen weer helemaal klaar voor”, zegt Jan Van Esbroeck, namens de Sportpaleis Group. “We richten op dit ogenblik onze zalen in volgens de geldende maatregelen met veel zorg voor afstand en hygiëne, waardoor we iedereen opnieuw op een veilige manier kunnen ontvangen. We zijn bijzonder tevreden dat we in de Antwerpse Stadsschouwburg, Capitole Gent en het Hasseltse Ethias Theater* de toelating hebben gekregen om voorstellingen te spelen waar we meer dan 200 mensen kunnen ontvangen. Na maanden afwezigheid en onzekerheid kan iedereen op een aangename, ontspannen manier weer meegenieten. Bij aankomst, maar ook vooraf, zal iedereen voldoende geïnformeerd worden over het verloop en de maatregelen.”

“Eindelijk mogen en hebben we nog iets extra om naar uit te kijken. Toen we een paar weken geleden opnieuw samenkwamen om het scenario door te nemen, voelde je de kriebels en een ontzettend grote goesting om weer te gaan spelen voor het publiek. We hebben nog werk, maar met de première van 20 december en de rest van de voorstellingen in het vooruitzicht, hebben we iets waar we met z’n allen naar toewerken en wat we graag op een veilige manier delen met het publiek”, zegt Ianthe Tavernier die de rol van ‘Maria’ speelt.

Dat het enthousiasme groot is, bevestigt Geena Lisa die in ‘The Sound of Music’ als Barones Schräder haar musicaldebuut maakt. “Heel fijn dat het doorgaat en dat we op deze manier ook een stukje kunnen bijdragen aan het geluk van anderen. Meer dan ooit hebben mensen nood aan positieve energie en good vibes, iets wat je zonder twijfel herkent en terugvindt in de voorstelling, en waar heel wat mensen plezier aan gaan beleven", zegt de zangeres, presentatrice, coach en geluksexperte. 

‘The Sound of Music’ met o.a. Ianthe Tavernier (Maria), Koen Van Impe (Kapitein Von Trapp), Peter Thyssen (Oom Max), An Lauwereins (Moeder-Overste), Geena Lisa (Barones Schräder), Charlotte Suijs (Liesl) en Pieter Casteleyn (Rolf), speelt vanaf 17 december in de Antwerpse Stadsschouwburg. Vanaf 14 januari kan je in Capitole Gent terecht en vanaf 22 januari in het Hasseltse Ethias Theater. Info en tickets vind je op www.deepbridge.be

Iedereen die al een ticket heeft, zal eerstdaags door Tele Ticket Service worden gecontacteerd: de voorstellingen vóór 17 december worden verplaatst en de veiligheidsmaatregelen vragen mogelijk ook om een herseating.

(*) Het positieve advies van Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent is afgeleverd, dat voor Ethias Theater wordt in de komende dagen verwacht.

(Eerder bericht:)

Vanaf 6 december 2020 (datum niet meer van toepassing!!) kan je in de Antwerpse Stadsschouwburg terecht voor een nieuwe versie van ‘The Sound of Music’. 55 jaar na het succes van de film gaat producent Deep Bridge voor een ode aan het geromantiseerde verhaal, waarbij er gebruikgemaakt wordt van talrijke vintage elementen.” Na zijn glansrol in ‘La Cage Aux Folles’ kruipt Koen Van Impe straks in de huid van Kapitein Von Trapp. De dragende rol van gouvernante Maria wordt ingevuld door de ravissante musicalartieste Ianthe Tavernier, die bij het grote publiek ook bekend is door haar rol in ‘De Buurtpolitie’.

In de nieuwe versie van regisseur Stany Crets speelt Peter Thyssen de rol van ‘Oom Max’, wordt An Lauwereins ‘Moeder-Overste ’ en maakt zangeres en voormalige tv-omroepster Geena Lisa in de rol van Barones haar musicaldebuut. “Zingen, spelen, op een podium staan tussen fantastische musicalacteurs: ‘These are a few of my favorite things’”, zegt ze al zingend. Charlotte Suijs (Liesl), Pieter Casteleyn (Rolf) en Nordin De Moor (Butler) vervolledigen de cast en in het uitgebreide ensemble herken je de stemmen en gezichten van Maja Van Honsté, Line Ellegiers, Shana Pieters, Aaron De Veene, Mart van den Hout, Mike Wauters, Laura Seys, Sofie De Schryver en nieuwkomer Zoë Guisson. Martin Michel zorgt voor de choreografie, Ad van Dijk voor de muziek en arrangementen, Stany Crets voor de regie én Ilse La Monaca voor de kinderregie van deze hartverwarmende klassieker.

‘The Sound of Music’ is één van de allergrootste musicalfilms, waar nog steeds jong en oud van kunnen genieten, maar de échte beleving van de beroemde familie Von Trapp vind je vanaf 6 december in de Antwerpse Stadsschouwburg. Producent Deep Bridge en regisseur Stany Crets (‘Spamelot’, ‘MAMMA MIA!’) maken een gloednieuwe versie van deze prachtige gezinsmusical, waarin Koen Van Impe (‘La Cage Aux Folles’, ‘Rocky Horror Show’) getransformeerd wordt in Kapitein Von Trapp. “Ooit zag ik het originele jasje van Christopher Plummer hangen in een kostuumatelier in Los Angeles en ik beken: ik heb een adoratie voor dat soort memorabilia. De rol van de kapitein is een beetje zoals dat jasje eens mogen aantrekken”, zegt een enthousiaste acteur.

Maria
Het is niet eenvoudig om in de voetsporen van de legendarische Julie Andrews te stappen. De zoektocht naar de perfecte Maria, een vrouw die zich niet kon aanpassen aan het kloosterleven en door Moeder-Overste als gouvernante werd weggestuurd naar de familie Von Trapp, is voor veel producenten een uitdaging. In een eerdere Vlaamse versie werd Deborah De Ridder, ruim 10 jaar geleden, gekozen om de hoofdrol te vertolken nadat ze winnares werd van het tv-programma ‘Op zoek naar Maria’. “De Maria die wij delen met het publiek is speels, passioneel, charmant en zorgzaam. Ze is warm, vriendelijk en levenslustig. Soms twijfelend over zichzelf, maar altijd vol toewijding. En ze moet kunnen zingen als een tierelier! De meeslepende opening ‘Ik hoor de muziek’, het ‘Boer en Boerin’ waarin Maria haar beste jodelgeluiden laat horen en het ingetogene ‘Zoveel goeds’, maakt van deze rol de droomrol voor elke musicalactrice. Na lang wikken en wegen, waarbij ook rekening werd gehouden met de match met de kapitein, viel onze definitieve keuze op Ianthe Tavernier, omdat ze er tijdens de audities bovenuit stak”, klinkt het bij de producent. Na haar doortochten in de sprookjesmusicals ‘Aladdin’, ‘Beauty and the Beast’, ‘Hans en Grietje’ en ‘The Little Mermaid’, is ‘Floortje’ uit de ‘De Buurtpolitie’, de zangeres uit ‘Steracteur Sterartiest’ én de deelneemster van de recentste ‘Dancing with the Stars’ klaar voor haar volgende, grote stap. “Balanceren tussen een spontane jonge vrouw én een volwassene met verantwoordelijkheden is exact de plek waar ik mezelf ook in bevind. Julie Andrews evenaren is onmogelijk, maar het is wel een hele eer en een gigantisch grote uitdaging die ik met veel plezier aanga.”

Geena Lisa
Voor de rol van Moeder-Overste trekt An Lauwereins (‘West Side Story’, ‘The Phantom of the Opera’) al voor de derde keer het habijt aan. “Zelfs na meer dan 300 keer deze rol te hebben gespeeld, blijf ik hem geweldig vinden en is het voor mij opnieuw een uitdaging om haar straks weer een andere invulling te geven. Da’s zoeken, maar dat lukt prima!”

Schrijver, regisseur en acteur Peter Thyssen (‘De zonen van Van As’, ‘De Kotmadam’) maakte zijn agenda leeg om in deze musical gestalte te geven aan Oom Max, een rol die hem op het lijf geschreven is.

De meest verrassende en opvallende naam in de cast is die van Geena Lisa. Op haar 14de debuteerde ze als zangeres bij het rockbandje van haar vader. Na enkele jaren kwam ze als backingvocaliste terecht bij succesformatie The Dinky Toys. Daar werden haar talenten opgemerkt door Bart Peeters, de man waarmee ze samenwerkte voor ‘De Vliegende Doos’ en ‘De Liegende Doos’. Geena werd een vaste waarde. Op televisie presenteerde ze o.a. ‘Biebabeloela’, ‘De Nationale Test’, ‘Vlaanderen Muziekland’, ‘Fata Morgana’ en nog een rits programma’s. Ze was jarenlang presentatrice-voorzitster van het Radio 2-programma ‘De Raadkamer’, ze speelde mee in de langspeelfilm ‘Oesje’, bracht ode’s aan Ann Christie en Yasmine, maar speelde nog nooit mee in een musical en daar komt met haar rol van Barones in ‘The Sound of Music’ eindelijk verandering in. “Ik voel me net zo enthousiast als 1 van de 7 Von Trapp kids die tot leven komen als ze mogen zingen en muziek mogen beleven”, zegt ze. “Het toeval wil dat ik een tijdje geleden nog voorbij de Antwerpse Stadsschouwburg wandelde en dacht: “Hier zou ik graag nog eens optreden!” En dat gaat nu gebeuren. De Barones is niet de meest sympathieke, maar ik vind het wel leuk om de rol van een rivale te spelen. Dat maakt het voor mij weer boeiend en uitdagend.”

Voor Charlotte Suijs, die Inez speelt in ‘Familie’ en Guinevere in ‘De strijd om Camelot’, wordt het een uitdaging om in ‘The Sound of Music’ invulling te geven aan de rol van Liesl. Pieter Casteleyn, die meespeelde in ‘Aladdin’, ‘Cinderella’ en de rol van Frederik in de tv-reeks van ‘Campus 12’, speelt straks de rol van Rolf. Butler Franz wordt gespeeld door klasbak Nordin De Moor (‘Spamelot’, ‘War Horse’, ’40-45’) en het ensemble bestaat verder ook nog uit Mart van den Hout (‘The Rocky Horror Show’, ‘Doornroosje’), Mike Wauters (‘The Lion King’, ‘Suske en Wiske’), Aaron De Veene (‘Assepoester’, ‘Sneeuwwitje’ en hij speelt ‘Jesse’ in de tv-serie ‘Thuis’), Maja Van Honsté (‘Chaplin’, ‘Shrek de musical’), Laura Seys (‘Oliver’, ‘The Little Mermaid’), Line Ellegiers (‘Titanic’, ’40-45’), Shana Pieters (‘MAMMA MIA!’), Zoë Guisson (‘The Christmas Show’, ‘Sneeuwwitje’) en Sofie De Schrijver (‘Scrooge’, ‘La Cage Aux Folles’).

the sound of music

Von Trapp Kinderen
Een belangrijke rol in ‘The Sound of Music’ is weggelegd voor de Von Trapp-kinderen. Ze zijn met 7 en daarvoor wordt er samengewerkt met actrice en kinderregisseur Ilse La Monaca, ook wel gekend als hoofdinspecteur Brigitte in de populaire tv-serie ‘De Buurtpolitie’. “In de loop van deze week rollen we de details uit, maar we gaan in elk geval op een creatieve manier in Vlaanderen op zoek naar jong talent dat wil meespelen in deze musical. Het wordt iets bijzonders en ik hoop op massale reacties.”

‘The Sound of Music’ speelt vanaf 6 december in de Antwerpse Stadsschouwburg. Tickets en info vind je op www.deepbridge.be

(Eerder bericht:)

Met de kerstdagen in het vooruitzicht is de kans groot dat u straks weer met z’n allen in de zetel zit om te genieten van dé ultieme kerstklassieker ‘The Sound of Music’. Vanaf 6 december 2020 pakt theaterproducent Deep Bridge uit met een nieuwe versie van de gezinsmusical die draait rond de belevenissen van de familie Von Trapp. Na zijn bejubelde prestatie in ‘La Cage Aux Folles’, onderging Koen Van Impe een ware metamorfose voor de rol van Kapitein Von Trapp. “De baard van Georges is verdwenen en met dank aan de mensen van de schmink en kledij, is dit het verbluffende resultaat. Toen ik mijn vrouw een foto doorstuurde van het eindresultaat, had ze mij niet herkend”, zegt de acteur.

the sound of music
Koen Van Impe ondergaat metamorfose voor rol van kapitein Von Trapp

Na MAMMA MIA! mag theaterproducent Deep Bridge komend najaar nu ook een nieuwe versie van ‘The Sound of Music’ maken. Stany Crets tekent voor de regie, Martin Michel voor de choreografie én Ad Van Dijk voor de muziek. 10 Jaar geleden liep het storm voor Deborah De Ridder, winnares van het vtm-programma ‘Op zoek naar Maria’, die schitterde aan de zijde van een geweldige Peter Van de Velde. Voor het dreamteam ligt de lat hoog, maar ze hebben er alle vertrouwen in: “Onze monden vielen open van verbazing toen we naar Koen Van Impe keken. Als 2 druppels water, zo treffend is de gelijkenis met de onsterfelijke kapitein van het witte doek. De audities voor de rollen van o.a. Maria, Liesl en Rolf zijn volop bezig en in het voorjaar beginnen de castings voor de kinderen Von Trapp. Het wordt een volledig nieuwe versie, zonder afbreuk te doen aan het verhaal en het unieke kader waarbinnen deze prachtige gezinsmusical zich afspeelt”, klinkt het enthousiast.

‘The Sound of Music’ vertelt het verhaal van Maria, die zich niet kan aanpassen aan het kloosterleven en de opdracht krijgt van Moeder Overste om als gouvernante te werken bij de Familie Von Trapp. Daar komt ze er al snel achter dat de zeven kinderen van Kapitein Von Trapp onder een te streng regime leven. Wanneer de Kapitein een tijd van huis is, laat Maria de kinderen weer opbloeien. Het hartverwarmende verhaal en liedjes als ‘Do Re Mi’, ‘My Favorite Things’ en ‘Edelweiss’ maken ‘The Sound of Music’ tot een klassieker die je simpelweg niet mag missen.

‘The Sound Of Music’ gaat in première op zondag 6 december 2020 in Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets zijn te koop via www.deepbridge.be en kosten tussen €29 en €74.

(Eerder bericht:)

Zelfs na het succes van films als ‘The Greatest Showman’ en ‘La La Land’, blijft ‘The Sound of Music’ met een straatlengte voorsprong de allergrootste musicalfilm. Jong en oud zitten elk jaar tijdens de kerstperiode voor het scherm gekluisterd om opnieuw mee te genieten van de avonturen van de familie Von Trapp.

Maar de échte beleving van deze klassieker vind je in het theater. In 2009 liepen de theaters vol voor Deborah De Ridder. De winnares van het VTM-programma ‘Op zoek naar Maria’ schitterde aan de zijde van een fenomenale Kapitein Von Trapp, neergezet door Peter Van de Velde. Vijf jaar geleden was ‘The Sound of Music’ opnieuw een voltreffer met o.a. Kürt Rogiers en Charlotte Campion. “We zijn al een tijdje bezig met de voorbereidingen en de komende weken maken we het creatieve team en de cast bekend. Het wordt een volledig nieuwe versie, zonder afbreuk te doen aan het verhaal en het unieke kader waarbinnen deze prachtige gezinsmusical zich afspeelt”, klinkt het bij de theaterproducent.

‘The Sound of Music’ vertelt het verhaal van Maria, die zich niet kan aanpassen aan het kloosterleven en de opdracht krijgt van Moeder Overste om als gouvernante te werken bij de Familie Von Trapp. Daar komt ze er al snel achter dat de zeven kinderen van Kapitein Von Trapp onder een te streng regime leven. Wanneer de Kapitein een tijd van huis is, laat Maria de kinderen weer opbloeien. Het hartverwarmende verhaal en liedjes als ‘Do Re Mi’, ‘My Favorite Things’ en ‘Edelweiss’ maken ‘The Sound of Music’ tot een klassieker die je simpelweg niet mag missen

‘The Sound Of Music’ speelt try-outs in Capitole Gent vanaf 27 november 2020 en gaat in première op zondag 6 december 2020 in Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets zijn te koop via www.deepbridge.be, en kosten tussen 29 en 74 euro.

The Sound of Music
Donderdag 17 & vrijdag 18 november 2022
Stadsschouwburg, Antwerpen