Rapunzel van Deep Bridge: ook in het najaar nog extra shows in Antwerpen, Hasselt en Gent

rapunzel

Alvorens Sandrine Van Handenhoven helemaal in Eurovisiesongfestival-modus gaat (backing Gustaph), maakt de zangeres-actrice-presentatrice komend weekend eerst nog haar sprookjesdebuut als ‘heks’ naast o.a. ‘koning’ Walter Baele en hoofdrolspeelster Helle Vanderheyden in de familiemusical ‘Rapunzel’. Dit feestje voor jong en minder jong speelt opeenvolgend in Stadsschouwburg Antwerpen, Trixxo Theater Hasselt en Capitole Gent.

In aanloop naar de officiële première van zondag 26 maart in Stadsschouwburg Antwerpen, is er voor deze heerlijke productie alvast het leuke vooruitzicht dat dit sprookjesachtige avontuur niet stopt na de doortocht eind april in Capitole Gent. Dit najaar zal 'Rapunzel' namelijk opnieuw neerstrijken in Trixxo Theater Hasselt op zaterdag 21 oktober, in Stadsschouwburg Antwerpen op woensdag 1 november en in Capitole Gent op zaterdag 4 november.

Het gev(l)echt om tickets kan dus wederom losbarsten! 
De familiemusical ‘Rapunzel’ speelt in maart en april 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen, Trixxo Theater Hasselt en Capitole Gent, en keert dit najaar terug naar dezelfde locaties voor enkele extra shows. Tickets & info: www.deepbridge.be

(Eerder bericht:)

In maart en april 2023 trekt Deep Bridge naar Stadsschouwburg Antwerpen, Trixxo Theater Hasselt en Capitole Gent met een bigger and bolder versie van ‘Rapunzel’. Wat we reeds wisten: Stany Crets schrijft een nieuwe, eigentijdse versie van het geliefde sprookje van de gebroeders Grimm, Ad Van Dijk zorgt voor de prachtige muziek, Joris van Veldhoven voor de sprookjesdecors en de rol van 'Rapunzel' tussen al deze toeters en belle, is voor Helle (Vanderheyden)!

rapunzelHet moge duidelijk zijn, Deep Bridge trekt alle registers open voor dit vijfde sprookje in vijf jaar tijd en dat blijkt ook uit de absolute toppers die vandaag trots worden voorgesteld.

Na The Lord of The Rings, heeft nu ook Deep Bridge zijn 'Return of The King', want de onnavolgbare Walter Baele kruipt opnieuw in de huid van de koning in dit sprookje. Walter zette in 2018 voor Deep Bridge al eens een verbluffende koning (Louis) neer in de sprookjesmusical 'Doornroosje' en krijgt in 'Rapunzel', net als toen, Liv Van Aelst naast zich als koningin.

‘Rapunzel’ speelt in maart en april 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen , Trixxo Theater Hasselt en Capitole Gent. Aarzel niet om je plaatsje(s) nu al te reserveren, want er wordt nog net niet gev(l)ochten om tickets!

Tickets & info: www.deepbridge.be

(Eerder bericht:)

Wanneer je aankondigt in maart en april 2023 met een bigger and bolder versie van ‘Rapunzel’ naar Stadsschouwburg Antwerpen, Trixxo Theater Hasselt en Capitole Gent te trekken, en je strikt daarvoor o.a. Helle Vanderheyden (Rapunzel), Walter Baele (koning) en Sandrine Van Handenhoven (heks), dan weet je dat dat verhaal een staartje zal krijgen.

Het gev(l)echt om tickets barstte dan ook instant los en woedt dermate hevig en permanent, dat producent Deep Bridge zich als conditioner dient op te werpen om deze knoop voor de lieve vrede te ontwarren. 'Rapunzel' krijgt extensions, waardoor jong en minder jong ook kan gaan genieten tijdens de extra shows in Antwerpen tijdens de paasvakantie op 7 en 8 april, in Hasselt op 16 april en Gent op 22 april.

rapunzel

De familiemusical ‘Rapunzel’ speelt in maart en april 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen, Trixxo Theater Hasselt en Capitole Gent. Tickets & info: www.deepbridge.be

RANG-UPGRADE!
Boek tot 8 januari 2023 je tickets en krijg een gratis rang-upgrade cadeau.
Voor Golden Seat betaal je de prijs van Categorie 1, voor Categorie 1 betaal je de prijs van Categorie 2, enzovoort.

(Eerder bericht:)

In maart en april 2023 trekt Deep Bridge naar Stadsschouwburg Antwerpen, Trixxo Theater Hasselt en Capitole Gent met een bigger and bolder versie van ‘Rapunzel’. Wat we reeds wisten: Stany Crets schrijft een nieuwe, eigentijdse versie van het geliefde sprookje van de gebroeders Grimm, Ad Van Dijk zorgt voor de prachtige muziek, Joris van Veldhoven voor de sprookjesdecors en de rol van 'Rapunzel' tussen al deze toeters en belle, is voor Helle (Vanderheyden)!

Het moge duidelijk zijn, Deep Bridge trekt alle registers open voor dit vijfde sprookje in vijf jaar tijd en dat blijkt ook uit de absolute toppers die vandaag trots worden voorgesteld.

Na The Lord of The Rings, heeft nu ook Deep Bridge zijn 'Return of The King', want de onnavolgbare Walter Baele kruipt opnieuw in de huid van de koning in dit sprookje. Walter zette in 2018 voor Deep Bridge al eens een verbluffende koning (Louis) neer in de sprookjesmusical 'Doornroosje' en krijgt in 'Rapunzel', net als toen, Liv Van Aelst naast zich als koningin.

Met in de cast Jasmine Jaspers (prinses), Laurenz Hoorelbeke (prins), Saïn Vantomme (moeder Rapunzel), Jervin Weckx, Florian Avoux, Aaron De Veene en Isabelle Heremans, niets dan vertrouwde en getalenteerde gezichten uit eerdere Deep Bridge-producties. Maar ook een gloednieuw lid in de Deep Bridge-familie vervolledigt dit sprookjes-dreamteam!

Actrice-zangeres-presentatrice Sandrine Van Handenhoven, die recent nog imponeerde in de rol van de iconische Josephine Baker, zal haar opwachting in 'Rapunzel' maken als 'heks'. Een nieuwe en leuke uitdaging voor Sandrine, die voor het eerst ondergedompeld zal worden in het warme bad der Deep Bridge-producties.

"Toen ik werd gevraagd voor de rol van heks, dacht ik yes! Interessant! Eindelijk kan ik eens de antagonist spelen. Waar ligt die grens tussen medeleven of afkeer? Het publiek luchtig doen nadenken en en passant mezelf ook ;). Ik heb me al laten vertellen dat de heks trouwens zeer grappig is, dus dat komt helemaal goed!"
- Sandrine Van Handenhoven -

‘Rapunzel’ speelt in maart en april 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen , Trixxo Theater Hasselt en Capitole Gent. Aarzel niet om je plaatsje(s) nu al te reserveren, want er wordt nog net niet gev(l)ochten om tickets!

Tickets & info: www.deepbridge.be 
!! RANG-UPGRADE !!
Boek tot 3 december 2022 je tickets en krijg een gratis rang-upgrade cadeau.
Voor Golden Seat betaal je de prijs van Categorie 1, voor Categorie 1 betaal je de prijs van Categorie 2, enzovoort.

5 jaar Deep Bridge – 5 jaar sprookjes 
5 jaar Deep Bridge, dat betekent ook al 5 jaar sprookjes. ‘Doornroosje’ zette in 2018 meteen de toon voor wat het jonge, ietwat rebelse productiehuis voor ogen had met hun sprookjes: instapmusicals maken voor jonge kinderen, gezinnen en families, met nieuwe, verrassende versies van bekende sprookjes. Méér knipogen, humor en catchy liedjes, boeiend voor jonge en minder jonge bezoekers. Sprookjesmusicals met een heerlijk hoekje af, die generaties verbinden. 
‘Doornroosje’ werd meteen een schot in de (komt ie..) roos en met opvolgers ‘Assepoester’, ‘Sneeuwwitje’ en ‘Robin Hood’, verankerde Deep Bridge sprookjes niet alleen in hun DNA, maar wist het met een geheel eigen stijl en verfrissende aanpak vooral een gevarieerd en trouw publiek op te bouwen. 
Met de grootse ‘Rapunzel’ in het voorjaar van 2023 wordt alle sprookjeskennis en -knowhow van de voorbije 5 jaar verzameld in één ‘volwassen’ sprookjesmusical.

(Eerder bericht:)

Zoals reeds aangekondigd, gaat productiehuis Deep Bridge above and beyond voor 'Rapunzel', hun vijfde sprookje in vijf jaar tijd. Vanaf 26 maart 2023 mogen Stadsschouwburg Antwerpen, Trixxo Theater Hasselt en Capitole Gent zich opmaken voor deze ‘bigger and bolder’* nieuwe versie van het geliefde sprookje van de gebroeders Grimm. Grotere, magische sprookjesdecors, een uitgebreid ensemble, nog meer oorwurmen van liedjes, een karrenvracht aan humor, een totaalbeleving die start in de foyer,…allemaal goed en wel, maar wie kan meer dan haar vrouwtje staan en knallen als 'Rapunzel' tussen al deze toeters en belle? Het antwoord is simpel: Helle!

Helle Vanderheyden wordt 'Rapunzel'!
Het brede publiek kent Helle Vanderheyden vast ook als actrice in tv-series zoals ‘De Kotmadam’ (Martha), ‘Geubels en De Belgen’ (vrouw van Philippe Geubels), ‘Nachtwacht’ (Okaju) en ‘Prinsessia’ (Prinses Iris), maar het palmares dat ze de afgelopen jaren opbouwde in de musicalwereld, oogt des te indrukwekkender! Helle studeerde af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting Musicaltheater in Tilburg. Na haar studies speelde ze o.a. mee in musicals als ‘Domino’, ‘Sneeuwwitje’, ‘Doornroosje’, ‘Grease’, ‘The Rocky Horror Show’, ‘Aspe’, 'Monty Python's Spamalot', 'La Cage aux Folles' en ze schitterde in de titelrol in de sprookjesmusical 'Assepoester’. Momenteel kan je Helle ook nog aan het werk zien in de Vlaamse musicalversie van ‘MAMMA MIA!’.

Hoogspanning ten huize Vanderheyden - De Moor 
Het beloven alleszins drukke en spannende tijden te worden ten huize Vanderheyden - De Moor in Antwerpen, want naast deze straffe hoofdrolvoor Helle, stoomt partner Nordin De Moor zich ondertussen klaar om vanaf december 2022 in de huid te kruipen van de knotsgekke 'Willy Wonka' in de nieuwe, Vlaamse musicalversie van 'Charlie and the Chocolate Factory'. Gelukkig kunnen ze op elkaars onvoorwaardelijke steun rekenen, zo zegt Helle: "Allereerst moet ik zeggen dat ik ongelofelijk blij ben dat Deep Bridge mij gevraagd heeft voor deze nieuwe musicalversie van 'Rapunzel'. Toen er werd aangekondigd dat ze dit fantastische sprookje zouden gaan opzetten als een 'volwassen' productie, met alles erop en eraan, hoopte ik toch stiekem op een rolletje (lacht). Nu het de hoofdrol werd, kan ik daar alleen maar erg dankbaar voor zijn. Ik kijk er enorm naar uit!

Dat het druk en hectisch gaat worden bij ons thuis de komende maanden, dat staat alleszins vast. Nordin heeft de zalige rol van 'Willy Wonka' te pakken in 'Charlie and the Chocolate Factory' en hem kennende, gaat die zich daar helemaal voor smijten, net zoals ik dat zal doen om een goede 'Rapunzel' neer te zetten. Gelukkig weten we allebei wat de voorbereidingen voor zo'n rollen en de voorstellingen zelf vragen en kunnen we op elkaars liefde, steun en begrip rekenen tijdens deze veeleisende periodes. Het koppel Rapunzel - Wonka is er klaar voor!", besluit Helle met een enthousiaste lach om de mond.

Het verhaal van ‘Rapunzel’ (heel) kort samengevat: moeder, raponsjes, baby, heks, toren, prins, lange staart. Wanneer je weet dat Stany Crets de pen ter hand neemt om een eigentijdse, nieuwe versie van het verhaal te schrijven, dan moeten we niet vertellen dat het scenario hier en daar doorspekt wordt met kwinkslagen, dubbele bodems en leuke liedjes. Met sprookjespartners in crime Ad Van Dijk, die zorgt voor de prachtige muziek, en Joris Van Veldhoven die zich ontfermt over het ontwerp van het meest magische sprookjesdecor, wordt het weer smullen voor jong en minder jong. Kortom, dat wordt v(l)echten voor tickets!

‘Rapunzel’ speelt in maart en april 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen, Trixxo Theater Hasselt en Capitole Gent. Tickets & info: www.deepbridge.be

(Eerder bericht:)

Na het succes afgelopen en dit seizoen van ‘Sneeuwwitje’, en ook ‘Robin Hood & Ik’ dat niets dan lof oogst bij het publiek (beide producties gaan ook nog op tour door Vlaanderen!), wordt er bij Deep Bridge allerminst op de lauweren gerust. De sprookjesboog staat in dit jubileumjaar - 5 jaar Deep Bridge - al terug gespannen met het oog op 2023 en dat maakt het doorslikken van de zure appel van het nakende afscheid van deze twee heerlijke producties toch net dat tikkeltje zoeter.

Voor het vijfde sprookje in vijf jaar tijd worden alle registers opengetrokken, want in maart en april 2023 trekt Deep Bridge naar Stadsschouwburg Antwerpen en Trixxo Theater Hasselt (speeldata in Gent worden binnenkort bekendgemaakt) met een ‘bigger and bolder’* versie van ‘Rapunzel’. Daar waar er traditioneel in het voorjaar een grote ‘volwassen’ musical geprogrammeerd staat, wordt er in 2023 uitgepakt met een zeer uit de kluiten gewassen, nieuwe versie van het geliefde sprookje van de gebroeders Grimm. Verwacht je aan alle nodige toeters en bellen: grotere sprookjesdecors, een uitgebreid ensemble, nog meer oorwurmen van liedjes, een karrenvracht aan humor, een totaalbeleving die start in de foyer,… 

Het verhaal van ‘Rapunzel’ (heel) kort samengevat: moeder, raponsjes, baby, heks, toren, prins, lange staart. Wanneer je weet dat Stany Crets de pen ter hand neemt om een eigentijdse, nieuwe versie van het verhaal te schrijven, dan moeten we niet vertellen dat het scenario hier en daar doorspekt wordt met kwinkslagen, dubbele bodems en leuke liedjes. Met sprookjespartners in crime Ad Van Dijk, die zorgt voor de prachtige muziek, en Joris Van Veldhoven die zich ontfermt over het ontwerp van het meest magische sprookjesdecor, wordt het weer smullen voor jong en minder jong. Kortom, dat wordt v(l)echten voor tickets!

‘Rapunzel’ speelt in maart en april 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen en Trixxo Theater Hasselt.
Tickets & info: www.deepbridge.be

Geniet nog tot en met zondag 1 mei 2022 van 15% lanceringskorting op tickets voor 'Rapunzel'!

Sprookjesmusical Rapunzel
Vanaf 24 maart 2023
Stadsschouwburg, Antwerpen & Capitole, Gent & Trixxo Theater, Hasselt