Single: 't Is Kerstmis - De Romeo's

romeo's

‘Hallelujah’, want er is eindelijk uitbreiding op komst op het traditionele kerstrepertoire. ‘Jingle Bells’ en ‘We Wish You A Merry Christmas’ worden deze kerstperiode netjes afgelost met ’t Is Kerstmis’, de eerste Nederlandstalige, officiële kerstsingle van De Romeo’s. “In het verleden werkten we mee aan ‘Winter Wonderland’ en ‘Stralen’ heeft een kerst- en wintergehalte, maar is geen uitgesproken kerstsingle zoals ’t Is Kerstmis’. We hebben er 15 jaar over gedaan om zo’n liedje uit te brengen met De Romeo’s. Het nummer van Wietse Meys, Jo Hermans en Cliff Vrancken (K.I.A.) ligt al drie jaar in onze schuif, maar nu is de tijd rijp om hem los te laten op de mensheid, inclusief een videoclip die we vorige week hebben opgenomen op Winterland Hasselt”, zegt Romeo Chris Van Tongelen.

Davy Gilles houdt net als zijn twee collega’s enorm van Kerstmis: “Voor de clipopnames heb ik een kersttrui aangetrokken, mét led-lichtjes. Zotjes, maar zoveel hou ik dus van Kerstmis. Voor mij is dit de mooiste en gezelligste tijd van het jaar.”

Kerstklassieker
De Romeo’s beseffen dat ze niet veel tijd hebben om een hit te scoren met ’t Is Kerstmis’. “Dat klopt”, zegt Gunther Levi. “Maar het is vooral onze bedoeling om elk jaar dit liedje én onze videoclip onder de aandacht te brengen. Wham (‘Last Christmas’) , Mariah Carey (‘All I Want For Christmas) Urbanus (‘Bakske vol met stro’) en Xavier De Baere (‘Formidabele Kerstmis’) hebben al bewezen dat het kan. We hebben alle kerstingrediënten gebruikt en verwerkt in ’t Is Kerstmis’, waardoor het feelgood-nummer een sterke Disney-karakter heeft. Dat maakt de single tijdloos. Ik weet zeker dat ze ons de komende jaren nog gaan draaien, want zo leuk is ons liedje”, zegt Gunther Levi met een big smile.

’t Is Kerstmis’ van De Romeo’s is terug te vinden op hun recent verschenen album ’15 Jaar De Romeo’s’ en is vanaf vrijdag 7 december ook digitaal beschikbaar als single.

(eerder bericht:)

Meestal zorgen ze voor de ambiance met hun schlagers en meezingers. Met intieme ballades verrasten ze al tijdens hun theatertournee en na 15 jaar bezwijken De Romeo’s voor de kerstgekte. Wham’s ‘Last Christmas’ en Urbanus zijn ‘Bakske vol met stro’ krijgen eindelijk gezelschap van De Romeo’s met hun eigen compositie ‘’t is Kerstmis’. “Drie jaar ligt het liedje van Wietse Meys, Jo Hermans en Cliff Vrancken (K.I.A.) in onze schuif te wachten op het juiste moment en dat is nu aangebroken”, zegt Romeo Chris Van Tongelen.

Het Disney-achtige kerstlied vind je terug op het recent verschenen Romeo’s-album ’15 Jaar De Romeo’s’ en dinsdag 27 november trekken Chris, Gunther en Davy met een cameraploeg naar Winterland Hasselt. “Het is de perfecte locatie om onze kerstvideo op te nemen. De vele kerstbomen en de winterse gezelligheid passen perfect bij onze bombastische meezinger. Geloof me: als je het één keer hoort, dan zitten de tekst en de toeters en kerstbellen een ganse dag in je hoofd”, zegt Davy Gilles enthousiast.

De Romeo’s en Kerstmis lijkt een atypisch gegeven, maar dat wordt weerlegt door Gunther Levi: “ Gunther Levi: “In het verleden werkten we mee aan ‘Winter Wonderland’, een kerstproject en ‘Stralen’ is ook kerstmateriaal, maar geen van beiden is ooit uitgekomen als een volwaardige single. Nu pakken we uit met origineel materiaal. Wij houden allemaal van Kerstmis. Het is niet alleen ‘de mooiste tijd van het jaar’, het is ook de periode dat we thuis genieten bij ons gezin en onze familie. Het zou tof zijn als ze op dat moment onze kerstsingle spelen op de radio en laat die inderdaad maar uitgroeien tot een tijdloze klassieker. Waarom niet!”