Single: Stormtide - Blunt

blunt

Na een verjongingskuur die reeds te horen was op hun vorige plaat "Ever.Est" (2016), trekt Blunt deze nieuwe muzikale lijn door naar een gloednieuwe EP "Northern Skies", die ze releasen op zaterdag 16 maart 2019.

In een existentiële zoektocht naar geluk floreert frontman en songwriter Pieter Nuyttens met straffe songs in een fris jasje. Verwacht een verfrissende popfolk-trip mét weerhaken die onomwonden verwijzen naar het intussen rijke repertoire van de intussen 18-jarige band. De scheurende gitaren van Jurgen Demeyere en de pompende ritmesectie met anciens Stijn Deldaele (bas) en Gino Verstraete (drums), vormen de perfecte match met de sound en virtuositeit van violist Yannick Swennen.

Voor de opnames van “Northern Skies” trok Blunt opnieuw naar de Closed Session studio in Roeselare. Net zoals bij voorganger “Ever.est” lagen productie en mixing in handen van Kristof Maes en Didier Deruytter, bekend als pianist van oa Ozark Henry.

Blunt speelde al op festivals zoals: Dranouter, Labadoux, de Gentse Feesten, Skägen Festival (Denemarken), Mediaval Festival Selb (Duitsland), La Citadelle en Bordées Dunkerque (Frankrijk), … Daarnaast speelde de band ook tal van clubshows in Nederland, Duitsland, Ierland, Frankrijk, …


De eerste single uit de EP heet “Storm Tide”en vertelt het verhaal achter de relatiebreuk van een goeie vriend. De gebeurtenissen roepen diverse gevoelens op, vele vragen dringen zich op… Wat als je de antwoorden al kent omdat je zelf al eens hetzelfde meemaakte?

Ondanks de confronterende inhoud is “Storm Tide” een vrolijk vooruit denderende oorwurm, die af en toe doet denken aan Ierse bands zoals Crowded House en The Frames.