Single: Sons & daughters - Paul Michiels

sons and daughters

Vanaf 11 november 2023 trekt Paul Michiels, die in juni 75 werd, op tournee door Vlaanderen mét zijn vertrouwde muzikanten. Tijdens ‘His Body & Soul’ brengt de gevierde singer-songwriter nummers uit zijn eigen rijkgevulde repertoire, maar ook songs die hem nauw aan het hart liggen en die hem op het lijf zijn geschreven. Er is ook ruimte voor nieuwe muziek, want de energieke en productieve rasartiest brengt in oktober de nieuwe EP ‘I Welcome You’ uit. Deze bestaat uit vier nieuwe singles én de bonustrack ‘Just A Friend Of Mine’, een cover van de Vaya Con Dios-classic.

Als voorbode verschijnt aanstaande vrijdag 22 september 2023 de gloednieuwe single ‘Sons & Daughters’. Paul verrast met een heerlijke rocksong, waarin hij het gemis van zijn acht kinderen omschrijft dat hem overvalt bij het slapengaan. “Op zo’n moment vraag ik me dikwijls af: hoe is het met hen? Waar zitten ze? Zijn ze gezond en gelukkig met hun leven en in de liefde?” Alle nieuwe nummers op zijn toekomstige EP ‘I Welcome You’ schreef Paul samen met BJ Scott. Met een resem topmuzikanten werd alles opgenomen in de Brusselse ICP Studio’s, onder leiding van producer Steve Willaert en gemixt door de Amerikaanse Darcy Proper.

Samen met zijn kroost genoot hij de voorbije zomermaanden uitgebreid van zijn 75ste verjaardag. Aan energie geen gebrek, want naast een aantal optredens was Paul Michiels ook intens bezig met de voorbereidingen van zijn goedgevulde najaar. Dat bestaat uit de nieuwe theatertournee ‘His Body & Soul’ die op 11 november 2023 start in het Leietheater in Deinze, vervolgens doorloopt tot begin april en dan overgaat in een nieuwe festivalzomer. Naast spelen met zijn vaste topmuzikanten, brengt Paul Michiels volgende maand de nieuwe EP ‘I Welcome You’ uit. Samen met producer Steve Willaert nam hij in de Brusselse ICP Studio’s vier nieuwe songs op, die op de EP worden aangevuld met zijn versie van de Vaya Con Dios-klassieker ‘Just A Friend Of Mine’. “we brengen volgende maand de EP ook fysiek uit. Zo’n blinkend schijfje heeft wel iets nostalgisch, klinkt nog altijd goed én ik merk dat ik er een deel van mijn trouwe volgers nog steeds een plezier mee doe. De kwaliteit van de songs die we opnamen is eigenlijk zo goed dat elk nummer een potentiële single-kandidaat is geworden”, zegt Paul Michiels.

Sons & Daughters 
Met jaren ervaring op de teller, waaronder internationaal succes met Soulsister én ook als soloartiest, voelt Paul Michiels dat er bij jong en oud nog steeds een grote behoefte is aan verbeeldende muziek. Melodieën en woorden die iets losmaken en die echte muziekliefhebbers raken. Dat is helemaal zijn ding en dat is ook te merken aan de nieuwe songs. De eerste single ‘Sons & Daughters’ is daar een mooi voorbeeld van. “Omdat ik het laatste jaar nogal veel op mijn gitaar zat te tokkelen, in plaats van op mijn klavier, ligt daar de basis van mijn nieuwe muziek. Met eenvoudige, goedgekozen akkoorden kwam ik ertoe om een toegankelijk rocknummer te maken. Even uit de comfortzone, met een refrein dat bestaat uit woorden als: ‘And I love my sons & daughters, guess they love me just the same’. Ook de inspiratie voor de strofes kwam als vanzelf. Toen het geheel klaar was, spoedde ik mij naar mijn Amerikaanse soulmate Beverly Jo Scott (BJ Scott), die op 30 kilometer van mijn deur woont. Samen schrijven met haar gaat super vlot, dus een paar uur later stapte ik bij haar buiten met een heel straffe songtekst.”

Voor Paul Michiels is ‘Sons & Daughters’, net als alle andere songs op zijn toekomstige EP ‘I Welcome You’,iets persoonlijks. “De eerste single gaat over hoe ik soms al mijn kinderen mis en dat ik voor het slapengaan mezelf de vragen stel: Hoe gaat het met hen? Waar zitten ze? Zijn ze gezond en gelukkig met hun leven en in de liefde? Op het einde van de song wil ik hen de boodschap meegeven dat ‘Peace, Justice, Love & Rock ’n Roll’ volgens mij het belangrijkste is op de wereld. Ik denk dat velen zich ook wel herkennen in mijn songtekst en het gevoel van oprechte bezorgdheid om je kinderen. Mensen moeten ook eens luisteren naar het overdonderende arrangement van topproducer Steve Willaert. Echt klasse! Het was een zaligheid om met hem en mijn vaste muzikantenvrienden deze EP op te nemen. Als je weet dat de AmerikaanseDarcy Proper het eindresultaat mixte, weet je dat we met straffe dingen gaan uitpakken. Ik kan niet wachten om al die nummers binnenkort te spelen tijdens mijn nieuwe tournee en komende zomer op de festivals”, sluit Paul Michiels enthousiast af.

De nieuwe single ‘Sons & Daughters’ van Paul Michiels verscheen op TTT Records en is digitaal beschikbaar. De EP ‘I Welcome You’ komt uit in oktober, samen met de gelijknamige single. Vanaf 11 november 2023 kan je Paul Michiels met zijn ‘His Body & Soul’-tournee aan het werk zien in Vlaanderen. Meer info vind je op www.paulmichiels.be