Single: Love will find a way - Moonrize

moonrize

Johan 'Moonrize' De Maeyer, woonachtig te Geel, is reeds jarenlang actief in de muziekwereld. Hij werkte reeds samen met vele bekende én onbekende artiesten, schreef muziekarrangementen, liedjes en teksten, en werkte de laatste tijd ook meer en meer als producer. De meesten zullen hem echter kennen als zanger en backing vocalist. Omdat hij zich minder en minder goed voelde als 'cover artiest', bouwde hij zijn optredens langzamerhand af, en begon hij zich meer en meer te verdiepen in het schrijven van eigen werk. Het werk achter de schermen bracht brood op de plank en werd verder gezet. Op zoek naar een eigen sound, én met de hulp van zijn jarenlange ervaring komen we aan het begin van een nieuw hoofdstuk.

Als zanger voelt Johan zich het beste in de Engelstalige popmuziek. Zijn eerste single - 'Love Will Find A Way' - draagt een klassieke boodschap met zich mee, maar werd verpakt in een vrolijke, up-tempo melodie en productie. Alles in de videoclip is echt : alle koppels die meespelen zijn ook koppels in het echte leven, én goede vrienden van Johan. Het zijn geen acteurs, maar wat zij laten zien in de clip is echt, en dat was de bedoeling.

'Liefde is als water : hoe zwaar de hindernis ook is, na verloop van tijd vindt water zijn weg, en sijpelt het door alles heen. Zo is ook de liefde. Je kunt ze slechts tijdelijk tegen- of inhouden.' Johan zorgde voor tekst en muziek, nam de productie voor zijn rekening en zong alle vocals in. Via het internet kwam hij in contact met Wagner Silva uit Brazilië. Deze laatste nam de gitaarpartijen voor zijn rekening.