Single: Ik mis je - David Skot

ik mis je

David Skot werd in 1968 in Leuven geboren. Omdat zijn moeder in de jaren 70 vinylplaten verkocht in een van de grootste platenwinkels van Brussel, «La Maison Bleue», werd hij van jongs af aan met populaire nummers ondergedompeld in de muziekwereld. Zijn interesse in muziek groeide van jaar tot jaar, tot hij in 1980 zijn eerste folkgitaar cadeau kreeg. Dit is het begin van een nieuw hoofdstuk, waarin hij dit mythische instrument leert bespelen. Omdat hij een nogal introvert karakter heeft, bieden de gitaar en de muziek die hij componeert een nieuwe manier om zijn emoties te uiten. Zijn muzikale openheid voor alle vormen van populaire en volksmuziek, wordt geaccentueerd door een van de grootste keerpunten in zijn leven. Hij besluit samen met zijn vrouw een kind uit Zuid Africa te adopteren.

Deze adoptie leidt ook tot het aannemen van een humanistische gedachtegang, die al zijn keuzes en creaties leidt. Daar vloeit heel organisch uit voort dat hij een Frans lied componeert voor een humanitaire missie in Ethiopië. Dit lied «Les crayons» zal zowel op scholen als in kerken worden opgenomen, om deel te nemen aan de bewustwordingscampagne. Om de impact van deze campagne te versterken, neemt hij ook deel aan de opnames van de clip, die in Afrika gedraaid wordt. Tijdens de opnames van deze titel ontmoet hij Cyril Orcel, een Franse componist-arrangeur die voor vele Belgische artiesten heeft gewerkt, waaronder Vaya Con Dios.

Deze samenwerking biedt David Skot creatieve ondersteuning bij het arrangeren en structureren van zijn composities. Zo bouwde hij een echt repertoire op dat momenteel meer dan 15 titels omvat, waarvan de eerste EP «Mooie ster» heet. De afgelopen maanden heeft David Skot naast zijn persoonlijke, creatieve werk de jonge, getalenteerde Vlaamse zanger «William Arnone» ontmoet die deelnam aan de talentenshow «The Voice». Samen componeerden ze recent een intergenerationele titel: «Zoveel».