Rob De Nijs wordt 75: fantastisch verjaardagsconcert in Lotto Arena

rob de nijs

Op 2de kerstdag is Rob de Nijs jarig en wordt het een verjaardagstaart met 75 kaarsjes. “Een nieuwe mijlpaal in mijn leven. Vanaf dan ben ik officieel een artiest met een gezegende leeftijd – ook al voel ik mij op het podium nog steeds fris en fruitig (lacht) - en dat moet gevierd worden”, zegt Rob de Nijs enthousiast.

Bekijk hier onze fotoreportage!

Voor die viering trok Rob op zaterdag 9 december naar de Antwerpse Lotto Arena. Samen met zijn Pur Sang band en met enkele verrassende gastartiesten zorgde hij voor een avondvullend programma waarbij zowel zijn grootste hits als nieuw werk uit "Niet voor het laatst" aan bod kwam. De eerste onaangekondigde gasten stonden al voor hem op het podium. De "Oude lords" die hem begeleidden tijdens 'Ritme van de regen' waren nu opnieuw present en samen met deze performance konden we op een groot scherm gelijktijdig de videoclip van decennia geleden bekijken.

Voor de tweede (reeds aangekondigde) gaste moesten we wachten tot na de pauze. Lissa Lewis bracht met jarige Rob hun duetsingle 'De wereld draait door' en daarna nog een eigen single. De twee leerden elkaar kennen achter de schermen van het Schlagerfestival. Als afsluitend bisnummer werd 'Alles wat ademt' gebracht en Rob had gemerkt dat Lissa dit in tweede stem meezong, zonder dat deze afsluiter ook maar op voorhand ingeoefend werd, en was hiervan zeer onder de indruk. Toen van Lissa nadien de vraag kwam om samen een duet op te nemen, twijfelde hij dan ook niet om haar carièrre op die manier te ondersteunen.

Het publiek genoot volop, zowel van de nieuwe nummers, maar zeker nog meer van de klassiekers die ze uit volle borst konden meezingen en waarbij er spontaan rechtgeveerd werd uit hun stoelen. Rob De Nijs heeft in aanloop naar dit concert aangekondigd dat hij in de toekomst geen groots arenaconcert meer zal geven. Toch zullen de fans hem niet moeten missen want nu wordt reeds een concert aangekondigd in de volledig vernieuwde Elisabethzaal eind 2018. Zo zet hij toch zijn traditie verder om het jaar af te sluiten in Antwerpen.

Setlist:

deel 1:
Ritme van de regen
Loop naar de maan
het werd zomer
Eindelijk vrij
Eeuwig jong
De donder rolt
De pieper
De moeite waard
Niet voor het laatst
Loop in het licht
Tegen beter weten in
Nu het om jou gaat
Morgen kom je terug
Rendez-vous
Zonder jou
Zet een kaars / Speelman / Zuster Ursula

Deel 2:
In de winter
Kapotte engel
Herfst
Na het feest
Foto van vroeger
De wereld op zijn duim
Zwanenmeer
Bo
De wereld draait door (duet met Lissa Lewis)
Nu de hemel opengaat (Lissa Lewis solo)
Ontmoeting
Zondag / Hou me vast
Ik wil je
Banger hart
Malle Babbe

Bis:
Alles wat ademt