Ook Paul Michiels, Belle Perez en Gene Thomas te gast op afscheidsconcert Rob De Nijs in Sportpaleis

tismooigeweest

Anderhalf jaar later dan oorspronkelijk gepland, maar op zondag 21 november 2021 neemt Rob de Nijs met zijn '’t Is Mooi Geweest’-concert in het Antwerpse Sportpaleis afscheid van Vlaanderen. Na een carrière van ruim 60 jaar haalt de man van de klassiekers ‘Malle Babbe’, ‘Het werd zomer’, ‘Ritme van de regen’ en nog tientallen hits, nog eens alles uit de kast voor een onvergetelijke feestavond. Naast het optreden van Rob, begeleidt zijn liveband ook enkele verrassende gastartiesten, waaronder Eva De Roovere, Günther Neefs en Jan Smit. De gastenlijst wordt nog wat groter, want ook Paul Michiels, Belle Perez en Gene Thomas zetten Rob die avond in de muzikale bloemetjes met een eigen versie van één van zijn grootste successen. De belangstelling voor het eerste Sportpaleisconcert van Rob, tevens zijn allerlaatste concert op Vlaamse bodem, is bijzonder groot. “Niet alleen voor zijn talrijke fans, maar voor iedereen die houdt van Nederlandstalige muziek wordt dit een feestelijke avond. Het publiek, de gastartiesten en Rob zorgen straks voor een bijzondere chemie en onwaarschijnlijke energie”, klinkt het in Rob’s entourage.

Ontmoetingen
Acht jaar geleden was Paul Michiels er al bij in een bomvolle Lotto Arena, waar Rob de Nijs zijn 70ste verjaardag vierde. “Ik was erg gecharmeerd dat Rob mij uitnodigde en ik herinner mij nog goed hoe wij toen samen ‘Ontmoetingen’ brachten. Na afloop veerde het publiek recht en trakteerde ons op een minutenlange staande ovatie. Ik krijg opnieuw kippenvel als ik eraan terugdenk. Uiteraard is het opnieuw een geweldige eer om op het afscheidsconcert van Rob in het Antwerpse Sportpaleis te gast te zijn. De nummers van Rob die ik dit keer ga zingen, hou ik nog even voor mezelf”, zegt Paul Michiels mysterieus.Paul steekt zijn bewondering voor Rob alleszins niet onder stoelen of banken. “Integendeel. Van jongs af aan heb ik Rob de Nijs beschouwd als een lichtpunt in mijn muzikale smaak. Met ‘Ritme van de regen’, één van zijn eerste successen, vond ik al dat hij een bijzonder stemgeluid had. Zijn mooie carrière liegt er niet om: hij is een echt topzanger, die er altijd in geslaagd is om zijn publiek te verrassen met bijzondere nummers.”

Spaans
Voor Belle Perez is Rob de Nijs al jaren een vaste waarde in de Nederlandstalige muziek. “Met mooie, sprekende, pakkende teksten weet hij elkeen altijd op één of andere manier te raken. Ik heb Rob al vaak ontmoet. Regelmatig deelden we de festivalpodia. Hij is een echte gentleman: vriendelijk, attent en muzikaal is hij een absolute klasbak. Net als de collega’s vind ik het bijzonder fijn dat ik mee kleur en invulling mag geven aan dit sowieso bijzondere concert. Ik kijk er echt ontzettend hard naar uit, niet alleen om opnieuw in het Sportpaleis te staan, maar ook om te kijken naar de reacties van het publiek en Rob. De kans is groot dat de muzikanten voor mij aan de songs wat Spaanse invloeden mogen toevoegen. Wie weet (lacht).”

Pareltjes
“Ik was al begonnen met handmatig alle Rob de Nijs-hits op te schrijven waaruit ik kan kiezen, maar dat zijn er zoveel dat ik er snel mee gestopt ben. Het repertoire dat die man in zijn leven bij elkaar heeft gezongen, is ongelofelijk. Naast de bekende nummers zijn het vooral ook die verborgen muziekpareltjes die de aandacht trekken. Ik heb nog wat gezonde keuzestress, maar tegen de 21ste komt dat in orde”, zegt Gene Thomas geamuseerd.

Rob de Nijs '’t Is Mooi Geweest’ vindt plaats op zondag 21 november 2021 om 20u00 in het Antwerpse Sportpaleis. Rob zingt er, begeleid door liveband, zijn grootste hits en verwelkomt op het podium gastartiesten Eva De Roovere, Günther Neefs, Jan Smit, Paul Michiels, Belle Perez en Gene Thomas. Tickets vanaf 49 euro (inclusief reservatiekosten). Vanaf 11 personen zijn de groepsvoorwaarden van toepassing. Tickets en info: www.ticketkopen.eu

Het ’t is Mooi Geweest’-concert van Rob de Nijs is een organisatie van House of Entertainment.

(Eerder bericht:)

Na meer dan 60 jaar carrière, neemt Rob de Nijs met zijn liveband op zondagavond 21 november 2021 definitief afscheid van zijn publiek en het podium, tijdens zijn ’t is Mooi Geweest’-slotconcert dat plaatsvindt in het Antwerpse Sportpaleis. Ook al gaf Rob tijdens zijn goedgevulde carrière optredens in de mooiste theater- en concertzalen van de Lage Landen, het is straks de eerste en meteen ook allerlaatste keer dat hij in het Sportpaleis concerteert en in Vlaanderen alle registers opentrekt. Rob zingt nog één keer zijn allergrootste hits en die worden op het podium afgewisseld met de doortochten van gastartiesten Eva De Roovere, Günther Neefs en Jan Smit zijn de eerste namen. Binnenkort volgen er nog. “Rob de Nijs is voor mij altijd dichtbij geweest. Thuis hoorde ik hem op de radio en zag ik hem op de televisie. Met zijn prachtige stem en zijn stralende glimlach. Ik ben vereerd dat ik straks te gast mag zijn op zijn allerlaatste concert. Ik breng 2 liedjes uit Rob z’n repertoire, waarvan hij prachtige versies heeft uitgebracht, maar die ik eigenlijk geleerd heb van Boudewijn de Groot en Louis Neefs”, zegt Eva De Roovere.

“Eruit gaan met een knal. Dat was anderhalf jaar geleden al het plan, maar toen kwam er een pandemie en lagen we er allemaal een tijdje uit. Gelukkig zijn we allemaal dusdanig gezond gebleven en is Rob’s ziekte stabiel gebleven, waardoor we alsnog dat grote afscheidsconcert op zondagavond 21 november 2021 in het Antwerpse Sportpaleis kunnen laten plaatsvinden. Dat wordt een emotionele dag, niet allen voor Rob de Nijs, maar ook voor ons als muzikanten die al jaren met hem spelen, de gastartiesten en het publiek. Als je in het Antwerpse Sportpaleis in Vlaanderen op zo’n manier een punt kan zetten achter meer dan 60 succesvolle jaren, dan kan je alleen maar ontzettend blij zijn dat we samen met Rob zoiets intens met z’n allen kunnen meemaken”, zegt vriend, muzikant en Rob’s manager Frank Jansen.

Begeleid door zijn bandje, zingt Rob straks nog één keer zijn allergrootste hits, die hij afwisselt met gastoptredens van collega-artiesten Jan Smit, Günther Neefs én Eva De Roover.

Levende legende
“Rob de Nijs is een levende legende. Mijn vrouw en ik zijn opgegroeid met zijn muziek”, begint Günther Neefs het gesprek. “Hij was één van de eerste zangers die het Nederlandstalige lied met inhoud vertolkte. Zo’n icoon, met zoveel jaren carrière op de teller, wordt er volgens mij nooit meer geboren. Ze zeggen wel eens: “Ik heb al je platen”, maar ik mag stellen dat ik er van hem toch heel veel heb (lacht). Ik ben fier dat Rob mij al een paar keer uitnodigde in zijn shows en dat hij mij nu opnieuw uitnodigt voor zijn eerste, maar ook meteen allerlaatste Sportpaleisconcert. Het wordt sowieso één van mijn mooiste avonden, waar ik echt naar uitkijk. Ik hou het nog even als een verrassing welke liedjes ik van hem breng. En als ik Rob de Nijs als autokenner nog even mag omschrijven, dan was en is hij de zwarte Mercedes W124 break van eind jaren 80, met alle toeters en bellen. De mooiste van allemaal dus (lacht).”

Gettoblaster
“Rob de Nijs is voor mij altijd dichtbij geweest. Thuis hoorde ik hem op de radio en zag ik hem op de televisie. Met zijn prachtige stem en zijn stralende glimlach”, zegt Eva De Roovere. “Ik breng 2 liedjes die ik eigenlijk geleerd heb van Boudewijn de Groot en Louis Neefs, maar waarvan Rob de Nijs een prachtige versie heeft uitgebracht. Ik weet niet of ik het mag verklappen, maar het meeste kijk ik uit naar ‘Dit gekke leven’, een jazzy nummer met zo’n mooie tekst en melodie, dat ik gevonden heb tijdens mijn speurtocht door Rob’s omvangrijke repertoire. De leukste herinneringen aan zijn muziek zijn de momenten dat ons hele huishouden meezong en danste op de tonen van ‘Zondag’. Dat schalde door de keuken sdoor de boxen van onze kleine gettoblaster, tijdens de ochtendrush voor we naar het werk of de school vertrokken. Zalig!”

‘’t is Mooi Geweest’, het afscheidsconcert van Rob de Nijs in Vlaanderen, vindt plaats op zondag 21 november 2021 om 20u00 in het Antwerpse Sportpaleis, met de eerste gastartiesten Eva De Roovere, Günther Neefs en Jan Smit. Tickets vanaf 49 euro, inclusief reservatiekosten. Voor groepen vanaf 11 personen zijn er aparte voorwaarden. Meer info vind je op www.ticketkopen.eu

Het ’t is Mooi Geweest’-concert van Rob de Nijs is een organisatie van House of Entertainment. 

(Eerder bericht:)

Het is een traditie dat Rob de Nijs bij het begin van het nieuwe jaar nog even zijn verjaardag viert. Vanavond doet hij dat in de Antwerpse Elisabethzaal samen met zijn Pur Sang Band en volgend jaar wordt heel bijzonder, want zaterdag 16 januari 2021 staat Rob met ‘Voor het Laatst’ voor het eerst in zijn carrière in het Antwerpse Sportpaleis. “In mijn meer dan 60-jarige carrière had ik het geluk dat ik met mijn band te gast mocht zijn in prachtige theaters en concertzalen. Ik denk dat ik in alle uithoeken van Nederland en Vlaanderen inmiddels heb gespeeld, behalve in het Antwerpse Sportpaleis. Dat is een zaal waar ik oneindig vaak ben voorbijgereden, maar waar ik als soloartiest nog nooit een concert heb gegeven, maar volgend jaar komt daar dus verandering in. Zaterdag 16 januari 2021 wordt heel bijzonder, want dan vier ik niet alleen mijn 78ste verjaardag in Vlaanderen, ik maak van de gelegenheid ook meteen gebruik om met het concert ‘Voor het Laatst’ dankbaar afscheid te nemen van mijn trouwe fans en het publiek dat mij jarenlang omarmd heeft, en ervoor gezorgd heeft dat ik al die jaren muziek kon maken en op het podium mocht staan. Samen met mijn band trek ik nog één keer alle registers open en sluiten we hiermee in Vlaanderen mijn carrière groots af”, zegt de Nijs enthousiast.

Rob’s manager, muzikant en vriend Frank Jansen: “We hebben al een paar keer opgetreden in een uitverkochte Lotto Arena en toen we daar te gast waren, zei Rob wel eens lachend en gekscherend: “Frank, als het moet, kunnen we ook in de grotere zaal hiernaast spelen”, dus ik wist dat het in zijn binnenste toch één of andere droom was die hij wilde realiseren. Volgend jaar gaan we die op zaterdag 16 januari 2021 samen realiseren. Rob zit in het beginstadium van Parkinson, maar zijn behandelende geneesheer gaf groen licht, waardoor Rob met ‘Voor het Laatst’ nog één keer groots zal schitteren. Voor alle fans en iedereen in Vlaanderen die houdt van Rob de Nijs en met name zijn prachtige oeuvre, wordt dit een afspraak met de muziekgeschiedenis. Het is zoals hij het zelf omschrijft: we gaan eruit met een knaller!”

Vanaf maandagochtend 09.00 uur kan je op www.ticketkopen.eu of 070/345.345 (Max. €0,30/Min) tickets kopen voor het ‘Voor Het Laatst’-Sportpaleisconcert van Rob de Nijs, dat op zaterdag 16 januari 2021 plaatsvindt.

Dit concert wordt georganiseerd door House of Entertainment. 

Rob De Nijs - 't is mooi geweest
Zondag 21 november 2021
Sportpaleis, Antwerpen