'Ridders van de ronde keukentafel' - in 2018 in Hasselt, Antwerpen en Gent

ridders van de ronde keukentafel

Het afgelopen weekend speelden 28 enthousiaste jongeren hun laatste voorstelling van de familiemusical 'Ridders van de ronde keukentafel'. Twee weken lang genoot jong en oud in theater 't Eilandje in Antwerpen van deze energieke voorstelling, naar het gelijknamige boek van Mark Tijsmans.

In mei 2018 plant Deep Bridge nieuwe voorstellingen in het Ethias Theater in Hasselt (op zondag 13 mei om 14.00u) en de Capitole in Gent (op zondag 20 mei om 14.00u).

Deze musical, geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar, neemt je mee op de avontuurlijke reis van prins Arthur vol humor en ridderlijk plezier in het kasteel van Camelot.
De commentaren over de prestatie van de ridders en ridderinnen waren unaniem. Vlaanderen barst van het jonge zang- en acteertalent. Een nieuwe generatie acteurs is duidelijk opgestaan. Ook het uitgebrachte castalbum stond binnen de kortste keren in de iTunes Top 20 en is ook terug te vinden op Spotify.

Het avontuur voor deze energieke bende is na het afgelopen weekend echter nog niet afgelopen.De voltallige cast is enorm opgetogen dat de musical nu door Vlaanderen trekt. "Ons harde werken van de voorbije maanden wordt nogmaals beloond. En sommigen van ons kunnen zo eens dichter bij huis spelen. Dat is supercool", klinkt het.

Ook regisseur Mark Tijsmans is tevreden: "Het verhaal van Koning Arthur is al eeuwenlang bekend. Waarom zouden wij dan nu al stoppen met het te vertellen?" 

(Eerder bericht:)

Zondag 29 oktober ging de familiemusical 'Ridders van de ronde keukentafel' in première in Theater 't Eilandje. BV's, pers, familie en vrienden zakten af naar Antwerpen voor de eerste live-uitvoering van het succesvolle boek van Mark Tijsmans.

Na afloop, mét staande ovatie, is nogmaals duidelijk gebleken dat Vlaanderen barst van het jonge zang- en acteertalent. Maar liefst 28 enthousiaste jongeren, zowel geschoolde- als natuurtalenten, gaven het beste van zichzelf op de prachtige choreografieën van Florian Bouttonier. Deze musical, geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar, neemt je mee op de avontuurlijke reis van prins Arthur, gespeeld door de integere Kobe Verdonck, vol humor en ridderlijk plezier in het kasteel van Camelot. Arthur's geliefde Gwynevere, 'casanova' Lancelot en tegenstander Mordred zorgen ervoor dat de show geen seconde verveelt. Afgekruid met de hilarische wijsheden van Merlijn de tovenaar, vertolkt door de enige oudere in deze show Ludo Hellinx, is deze familiemusical compleet. Ad van Dijk, ervaren muzikaal componist voor deze show, zweepte de show op met een breed gamma aan intieme en energieke nummers die niet meer uit je hoofd te krijgen zijn.

'Ridders van de ronde keukentafel' vertelt het verhaal van Arthur als prins. Alle grote mensen hebben Camelot verlaten om ten strijde te trekken tegen de Saksen. De achtergebleven kinderen genieten in het begin, onder het waakzame oog van Merlijn de tovenaar, met volle teugen van de ouderloze zomer. Maar de sfeer in Camelot slaat al snel om wanneer er heisa ontstaat over wie de leiding van de de overgebleven kinderen op zich zal nemen. Ook de liefde tussen Arthur en Gwynevere is snel bekoeld wanneer Lancelot op het kasteel verschijnt. Al is dit slechts het begin van nog meer miserie.

De voorstelling is tot 12 november te zien in theater 't Eilandje in Antwerpen. Tickets zijn verkrijgbaar via www.deepbridge.be.

Recensie jongerenplaneet.be:
We beginnen met een geruststelling van formaat: de kwaliteit van de volgende generatie musicalacteurs is gegarandeerd!

Productiehuis Deep Bridge bestaat nog maar goed een half jaar en presteert het om met “De ridders van de ronde keukentafel” een eerste volwaardig product af te leveren. Niet met gevestigde namen, maar met jong talent dat de kans krijgt om zich in een professionele setting te bewijzen … Nu ja, er is wel één bekende naam: de enige volwassene die meespeelt, is Ludo Hellinx. Maar zijn rol als tovenaar Merlijn is eerder een belangrijke bijrol dan een echte hoofdrol! Het zijn jongeren van 11 tot 18 jaar die de kern uitmaken van deze musical. Naast de puike prestaties van de acteurs achter Arthur, Gwynevere, Lancelot en Tristan, hebben we extra lovende woorden over voor de tweeling Bilan en Balan. De twee acteurs zijn als echte broers op elkaar ingespeeld en brengen een geheel eigen dynamiek in het totaalspektakel. Ook de jongste, de 11-jarige Tito Orlando in de rol van Pellinore vermelden we graag als uitblinker.

In het verhaal spelen thema’s als identiteit, gelijkheid, vriendschap en verantwoordelijkheid de hoofdrol. Deze worden op maat van tieners behandeld waardoor niet alleen het oorspronkelijke jeugdboek, maar zeker ook deze musical succesvol is en zal zijn.

Met 28 jongeren op het podium is er vooral heel veel samenzang, en daarbij horen ook de nodige choreografieën. Het geheel klinkt en oogt fris! Muzikale hoogtepunten zijn “Sexy kissing (in de keukenkast)” (door voltallige cast) en het carnavaleske drakenlied (door Parcifal).

Beslist de moeite waard om deze musical mee te maken!

(Eerder bericht:)

Drie weken voor première... Maar je kan nu al genieten én meezingen met de 'Ridders van de ronde keukentafel'. Vanaf vandaag kan je op www.deepbridge.be gratis hun eerste single downloaden: 'Sexy Kissing’!

'Ridders van de ronde keukentafel' is gebaseerd op het gelijknamige succesvolle jongerenboek van Mark Tijsmans. Deze familiemusical vertelt het verhaal van prins Arthur, Gwynevere, Lancelot, Tristan en Isolde. In de voorstelling staan 28 jongeren op het podium en één volwassene, Ludo Hellinx. Die laatste kruipt in de huid van Merlijn de tovenaar.

Met 'Sexy Kissing' brengt de musical, op bijna één maand voor première, al een eerste single uit. De vocals werden opgenomen bij MotorMusic in Mechelen, de studio waar o.a. ook Clouseau, Raymond van het Groenewoud, Triggerfinger en Stan Van Samang al albums inblikten. Voor de muziek trok Deep Bridge naar de wereldberoemde Bullet Sound Studio's in Amsterdam, waar ook sterren als Prince, Skunk Anansie en Lenny Kravitz al werkten. De gitaarpartij is van de hand van Eric Melaerts. Voor de compositie tekende Ad van Dijk, de arrangementen zijn van Marco Braam en de lyrics komen van Mark Tijsmans zelf.

Bij de musical hoort ook een echt full album. Deze zal te verkrijgen zijn vanaf half oktober en zal ook verkocht worden op de voorstellingen. 'Sexy Kissing’, de eerste single van het album, is een catchy, aanstekelijk uptempo nummer, dat gezongen wordt door de volledige cast en de sfeer perfect weergeeft van deze meeslepende familiemusical. Downloaden kan je de single dus vanaf vandaag via deze link!

Bekijk de videoclip:

BOEKENBEURS 
Op woensdag 1 november, tussen 11u30 en 12u30 kan je de cast ook live aan het werk zien in de Spiegeltent op de Boekenbeurs in Antwerp Expo. Nadien is er ook een heuse meet & greet met de voltallige cast en regisseur Mark Tijsmans aan de stand van Van Halewyck Uitgeverij.

'Ridders van de ronde keukentafel' gaat in première op 29 oktober. De voorstellingen vinden plaats in Theater 't Eilandje in Antwerpen. Tickets zijn verkrijgbaar via www.deepbridge.be of via 070 691 002.

(Eerder bericht:)

Vorige week stelde Deep Bridge in de Shop in Antwerpen haar plannen voor. Eén van de allereerste voorstellingen van het ambitieuze nieuwe productiehuis is 'Ridders van de ronde keukentafel' naar het gelijknamige kinderboek van Mark Tijsmans.

Verrassend nieuws is dat Ludo Hellinx, die jaren zij aan zij met Mark Tijsmans in Flikken speelde, de rol van Merlijn op zich nemen en de twee ex-collega's in deze show nu opnieuw herenigd zijn.

Mark Tijsmans en Ludo Hellinx waren de enigen die in alle seizoenen van Flikken te zien waren. ​Toen na 10 jaar samenwerken het duo in Kinepolis een ster kreeg, namen ze afscheid met de woorden: 'We zijn dankbaar, en koesteren dit, maar nu is het voor ons wel gedaan. Na vandaag bestaat het duo Jacobs-Pasmans niet meer. Voor ons stopt het hier echt.'
Sinds het stopzetten van de reeks in 2009 hebben Mark en Ludo niet meer samengewerkt. We zijn dus maar wat blij dat we vandaag dit bijzondere duo terug samen hebben gekregen, zij het dan onder een andere vorm.

Op het personage van Merlijn de tovenaar na, zal de volledige cast uit kinderen en jong talent bestaan.
​Meer dan 150 enthousiaste jongens en meisjes namen enkele weken geleden deel aan de audities waarvan de volledige cast nu bekend gemaakt wordt:
- Kobe Verdonck (15) – Arthur
- Leonie Savaete (15) – Gwynevere
- Francis Geeraert (13) – Lancelot
- Mathias De Decker (16) – Gawain
- Quito Vanroose (13) – Parcifal
- Charlotte Boudry (18) – Isolde
- Thomas Servranckx (16) – Tristan
- Nolle De Kock (13) – Balin
- Remi De Smet (15) – Balan
- Tito Orlando (12) – Pellinore
- Kato Dumoulin (12) – Nimue
- Kyara Cabooter (14) – Morgana
- Mathieu Van Nieulande (15) – Kay
Het ensemble bestaat uit Fleur Vanparijs (13), Liesl De Kegel (13), Leeloo Love Gilbert (13), Lotte De Clerck (17), Rune Leysen (16), Camille Dhont (15), Zion Luts (12), Thibaud Dooms (15), Wannes Lacroix (14), Bas Bossaerts (17) en Quinten Hardonk (13).

‘Ridders van de ronde keukentafel’ is een volledig nieuwe creatie en zal tijdens de herfstvakantie van 2017 te zien zijn in theater ‘t Eilandje in Antwerpen.

MARK TIJSMANS
Mark is bij het grote publiek vooral bekend als televisie- en musicalacteur. Maar met 14 succesvolle jeugdboeken heeft hij ondertusen ook meer dan terecht zijn plekje verdiend tussen Vlaanderens grootste jeugdauteurs. 
De voorbije jaren was Mark ook docent Drama aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Dus ook achter de schermen heeft hij zijn strepen al verdiend.
Maar nooit eerder werd één van Marks kinderboeken live op de planken gebracht. Dit is dan ook een droom die uitkomt.

SPEELDATA
Vanaf 29 oktober 2017
Theater 't Eilandje, Antwerpen​
Meer info en speeldata op www.deepbridge.be.

 

(Eerder bericht:)

Deep Bridge presenteert dit najaar de familiemusical 'De Ridders van de Ronde Keukentafel'. Deze gloednieuwe voorstelling is gebaseerd op het succesvolle, gelijknamige kinderboek van Mark Tijsmans en zal tijdens de herfstperiode te zien zijn in Antwerpen.

Nooit eerder werd een kinderboek van Mark Tijsmans live op de planken gebracht en de bekende Vlaamse acteur/zanger/auteur, is dan ook terecht trots op dit debuut. Tijsmans haalde de mosterd voor 'De Ridders van de Ronde Keukentafel' bij het verhaal van King Arthur. Opvallend aan de voorstelling is dat de volledige cast - op Merlijn, de tovenaar na - uit kinderen zal bestaan. Jongeren tussen 12 en 22 jaar met dans- en zangtalent, kunnen zich aanmelden voor de casting op 11, 12 en 13 april via deze link: https://pages.inthepicture.com/theaterenmusicaloimundo. Tickets zullen vanaf 18 april beschikbaar zijn via www.deepbridge.be.

"Ik probeer nu te maken wat ik vroeger altijd graag gelezen en gekeken heb. Dolle avonturen waar je jezelf zonder gevaar in kan verliezen. Verhalen waarop je je kan laten meedrijven tot in het diepste van je fantasie! 'De Ridders van de Ronde Keukentafel' is daarvan een mooi voorbeeld. Ik vind het een hele eer dat Deep Bridge zo in het verhaal gelooft en kijk er enorm naar uit om "mijn" Ridders nu echt tot leven te zien komen in een leuke familiemusical', aldus een trotse Mark Tijsmans.

‘De Ridders van de Ronde Keukentafel’ is gebaseerd op het verhaal van King Arthur. Het verhaal speelt zich af in Brittannië, waar Koning Uther ten strijde trekt tegen de Saksen en alle kinderen in veiligheid gebracht worden in het afgelegen kasteel Camelot. Aangezien de achterhoede van het koninklijke leger niet komt opdagen om hen te beschermen, nemen de kids zelf deze taak voor hun rekening. Een prachtig verhaal vol humor en ontroering voor het hele gezin.

Audities 'De Ridders van de Ronde Keukentafel'
Mark doet een warme oproep naar jongeren tussen 12 en 22 jaar met dans- en zangtalent, om zich aan te melden voor de casting op 11, 12 en 13 april. Wil jij graag schitteren als de jonge Gwynevere, Lancelot, Tristan, of één van de andere personages? Schrijf je dan in via deze link: https://pages.inthepicture.com/theaterenmusicaloimundo.

Mark Tijsmans
Mark Tijsmans is een Vlaams televisie- en toneelacteur, zanger, musicalartiest en jeugdauteur, die bekend werd door hoofdrollen in 'Het Park', 'Thuis', en 'Flikken'. Naast televisie, speelde hij ook mee in diverse musicals zoals 'Peter Pan', 'Camelot' en 'Romeo en Julia'. Tijsmans maakte in 2006 zijn debuut als jeugdauteur met 'Het Geheim van te veel Torens'. Hij werd sindsdien genomineerd voor diverse Vlaamse boekenprijzen, waaronder de Boekenleeuw en de Gouden Klaproos (SABAM).

Musical: de ridders van de ronde keukentafel
Zondag 13 & 20 mei 2018
Hasselt / Gent