Rampage Open Air 2024 strikt wereldact Pendulum (dj set) als headliner

rampage open air

Rampage Open Air gaat weer above and beyond om z'n naam en faam als 'biggest drum-'n-bass and dubstep festival in the universe' alle eer aan te doen. Nu de volledige line-up voor editie 2024 op 5, 6 en 7 juli in Kristalpark Lommel bekend is, kunnen we onomwonden stellen dat de organisatie, naast met hun waanzinnige faciliteiten, ook op muzikaal vlak weer meer dan de verwachtingen inlost.

Nadat ze bij de eerste drop van 60 namen al nationale en internationale kleppers als Used, VOYD, Koven, Hamdi, Imanu, Andy C, Simula, Andromedik en het legendarische RUDIM3NTAL als één van de absolute hoofdacts mochten aankondigen, wist ROA 2O24 nog een pak schoon volk te strikken om hun waanzinnige line-up van meer dan 350 acts te vervolledigen.

Zo zal de dubstep-kenner erg blij zijn met Boogie T op de affiche en ook Eprom is een unieke en langverwachte act op ROA 2024. Daarnaast nog drum-'n-bass toppers als Metrik, K Motionz, Dub FX uit Australië en A Little Sound. All time Rampage-favorite SASASAS gaat b2b met TNA. Dubstep dj's Dirtyphonics op hun beurt met Modestep en met de Nederlandse dj en producer Natte Visstick werd ook dé grote techno hype van dit moment aan de indrukwekkende line-up toegevoegd. 
Blikvanger en headliner op het lijstje met nieuw toegevoegde namen is Pendulum. De dj set met de hits, intense beats en snijdende gitaren van de iconische, Australische electro/rock band staat garant voor een zwaar feestje op zondag 7 juli in Kristalpark Lommel!

Bovenop al dat muzikaal geweld, kunnen de festivalgangers ook genieten van een heus Rampage Theme Park, met als eyecatchers de Splash (boomstammetjes op water) én de gigantische Wild Mouse Rollercoaster, een eigen treinperron dat gebouwd wordt op het festivalterrein, nog meer acts, stages, faciliteiten, grotere en aparte silent camping, glamping op de campsite,...

Rampage Open Air 2024 op 5, 6 en 7 juli 2024 (+ exclusieve festivaldag voor de kampeerders op donderdag 4 juli) in Kristalpark Lommel. Tickets & info: rampageopenair.eu 

Pendulum werd in 2002 opgericht door Rob Swire, Gareth McGrillen en Paul 'El Hornet' Harding. De band kende al snel succes en toerde na de release van hun debuutalbum 'Hold Your Colour' (2025) van hun geboorteplaats Perth (Australië) tot internationaal befaamde clubs en festivals. Nadat ze naar de UK verhuisden en de Pendulum live band vormden, nam El Hornet de teugels van de Pendulum dj sets over en heeft de afgelopen 15 jaar opgetreden op een aantal van de grootste elektronische festivals ter wereld, waaronder Liquicity, Let It Roll, Rampage, Dreambeach en EDC. 
Nu de individuele bandleden elkaar afwisselen en soms als trio optreden, zijn de Pendulum dj sets een eigen leven gaan leiden, met een enorme wereldwijde aanwezigheid en genre-overspannende shows, variërend van drum-'n-bass, house, techno, tech house breaks tot hardcore. 

(Eerder bericht:)

Een Rampage Theme Park met als eyecatchers de Splash (boomstammetjes op water) én de gigantische Wild Mouse Rollercoaster, een eigen treinperron dat gebouwd wordt op het festivalterrein, nog meer acts, stages, faciliteiten, grotere en aparte silent camping, glamping op de campsite,... .Rampage Open Air 2024 gaat weer above and beyond om begin juli z'n naam en faam als 'biggest drum-'n-bass and dubstep festival in the universe' alle eer aan te doen in Kristalpark Lommel.

All such (fun) things aside, waar het vooral om draait is natuurlijk de muziek en ook daar gaat ROA 2024 voor BIGGER, BETTER, BOLDER, BRIGHTER!! Op woensdag 31 januari om 19u wordt de eerste wave van 60 namen gedropt, maar in aanloop daarvan lost de organisatie voor de fans alvast wat line-up-lekkers.

RUDIM3NTAL 
ROA 2024 wist met RUDIM3NTAL alvast één van de bekendste en meest gevraagde drum-'n-bass acts te strikken. Hun monsterhit 'Feel The Love' (2012) katapulteerde de Britse band naar het wereldwijde sterrendom. Latere hitsingles en succesvolle collabs, zoals 'Waiting All Night' met Ella Eyre, 'Bloodstream' en 'Lay It All On Me' met Ed Sheeran, en 'These Days' met Jess Glyne, Macklemore & Dan Caplen, bevestigden hun status ver buiten het hokje van de elektronische muziek.

Universeel talent 
Met onze Belgische trots Used en zijn Nederlandse collega Imanu, serveert ROA 2024 twee van de populairste bass-acts van de Lage Landen. Internationale kleppers Koven, Hamdi, Mackey Gee en Virtual Riot tekenen maar wat graag present en met KOAN Sound, AC13 b2b Reaper, Simula en Jessica Audifred b2b Soltan zit je ook geheid goed voor een vet feestje!

ROA-exclusives en primeurs:
Andy C, Svdden Death presents VOYD, Fred V & Grafix 
Kristalpark Lommel mag zich ook opmaken voor een drie uur durend drum-'n-bass orgasme georchestreerd door mastermind Andy C. De Britse dj-producer en medeoprichter van het legendarische RAM Records brengt MC Tonn Piper mee en speelt deze marathonset exclusief op Rampage Open Air 2024. 
Nog een ROA-exclusive met de Amerikaanse dj-producer Svdden Death. Deze presenteert in Europese primeur zijn alter ego VOYD aan de festivalgangers. Een absolute aanrader voor de fijnproevers!

Ruim 5 jaar na hun onverwachte split, kruipen Frederick Vahrman en Joshua Jackson voor het eerst terug samen achter de decks. Een exclusieve reünie van het illustere dj-duo Fred V & Grafix in Kristalpark Lommel dus, waar drum-'n-base & dubstepfans wereldwijd naar zullen uitkijken, want het zal de enige keer dit festivalseizoen zijn dat ze samen zullen spelen! 

(Eerder bericht:)

Zette Rampage Open Air 2023 met meer dan 300 acts, 6 stages, waanzinnige kermisattracties, 3 zwembaden, een exclusieve, extra festivaldag op de camping, een all-female stage, zeer uitgebreide faciliteiten en ruim 50.000 bezoekers al een wereldwijde nieuwe standaard voor drum-'n-bass- & dubstepfestivals neer, dan doet de organisatie daar begin juli 2024 nog een stevige schep bovenop in Kristalpark Lommel. Nog meer acts (line-up volgt later), stages, faciliteiten, grotere en aparte silent camping, glamping op de campsite,...maar daar stopt het allerminst.

De heerlijke kermisattracties zijn, naast enorm geliefd bij de bezoekers, ook een absolute meerwaarde voor de totale festivalbeleving die Rampage Open Air biedt. Was ROA 2023 nog een kermis, dan wordt editie 2024 een pretpark, en dat mag je gerust letterlijk nemen. De attracties worden uitgebreid en ondergebracht in het 'Rampage Theme Park'. Eyecatchers daar worden zeker de Splash (boomstammetjes op water) én de gigantische Wild Mouse Rollercaster, waarmee Rampage Open Air meteen het eerste muziekfestival ter wereld wordt dat kan uitpakken met een echte, eigen rollercoaster op het festivalterrein!

De organisatie gaat letterlijk nog een halte verder en dat met de bouw van een eigen ROA-treinperron in het Lommelse Kristalpark. U leest het goed: een eigen treinperron! Na goedkeuring door alle bevoegde instanties en in overleg en samenwerking met NMBS, zullen de drum-'n-bass & dubstepfans op donderdag 4 juli naar ROA 2024 kunnen afzakken met een trein die vertrekt in Brussel-Zuid, halt houdt in Antwerpen-Centraal en doorstoomt naar de ROA-eindhalte aan de voet van het festivalterrein in Kristalpark Lommel. Op maandag 8 juli kunnen de uitgefeeste party animals ook met de trein terugkeren vanop dit perron. Tickets voor deze speciale trein tot aan het festivalterrein zijn rechtstreeks te koop via de website van Rampage Open Air.

Daarnaast ontvangen alle ROA-bezoekers dankzij de samenwerking met NMBS een unieke code op hun ROA-ticket waarmee ze, komende vanuit alle windstreken, een treinticket richting station Mol kunnen boeken aan halve prijs op de website van NMBS. Daar kunnen ze vlot overstappen op de bussen naar het festivalterrein. Dankzij de samenwerking met NMBS kunnen de festivalgangers van Rampage Open Air 2024 veilig, snel en duurzaam het festivalterrein bereiken.

"We zetten de festiviteiten rond 15 jaar Rampage gewoon door in 2024 en dan mag het al eens wat meer zijn", zegt medeorganisator Hans Machiels met de glimlach. "We kenden vorige editie een explosieve groei in aantal bezoekers en willen voor ROA 2024 uiteraard deze positieve lijn doortrekken. Door een uitbreiding op alle vlakken, kunnen we de capaciteit optrekken naar max. 25.000 bezoekers per dag. Om dat objectief te halen, gaan we opnieuw all the way in line-up, aankleding, licht, geluid, faciliteiten, randactiviteiten en surprises voor de festivalgangers. Het 'Rampage Theme Park' wordt alleszins next level, we voegen glamping toe op de campsite en met de bouw van ons eigen treinperron op het festivalterrein, bieden we ook in mobiliteit weer een leuke extra ervaring aan."

Op maandag 4 december 2023 om 18u. startte de verkoop van de early bird-tickets voor ROA 2024 en op woensdag 6 december ging om 14u de publieke sale van start. Met nu al meer dan 20.000 verkochte tickets, is Rampage Open Air stevig op koers naar een nieuwe recordeditie in Lommel!

Rampage Open Air 2024 op 5, 6 en 7 juli 2024 (+ exclusieve festivaldag voor de kampeerders op donderdag 4 juli) in Kristalpark Lommel.
Tickets & info: rampageopenair.eu 

Aftermovie Rampage Open Air 2023

Rampage Open Air
Vrijdag 5, zaterdag 6 & zondag 7 juli 2024
Kristalpark, Lommel