Psychologische thriller "Vergeet mij niet" (Anja Feliers) nu te koop

vergeet mij niet

"Vergeet mij niet!" is de vierde psychologische thriller van de hand van Anja Feliers, en de derde in een reeks die zich afspeelt in Oud-Rekem met psychologe Kathleen als spilfiguur. Zij is deze keer niet het hoofdpersonage, maar speelt wel nog een centrale rol in dit boek.

Dit boek vertelt het verhaal van Wim en Saskia, een getrouwd koppel met twee kinderen. Bo is een dochter van Saskia uit een eerdere relatie. Hun zoon Fenne is een zogenaamde huilbaby waardoor het gezin al geruime tijd op zijn tandvlees leeft en de oververmoeidheid sporen nalaat bij iedereen.

Wanneer Wim op een extreem hete zomerdag na zijn werkdag terugkeert naar zijn auto stort zijn wereld in. Terwijl hij het portier van de auto opent, ontdekt hij zijn zoontje Fenne in de brandende zon levenloos aan op de achterbank. Hoe kon hij zijn zoon die ochtend vergeten? En waarom kan hij zich hiervan helemaal niks herinneren?

Wim gaat hierdoor gebukt onder enorme schuldgevoelens en zijn vrouw weigert met hem te praten. Ze walgt van Wim en kan zijn aanwezigheid niet verdragen. Daarom gaat hij naar psychologe Kathleen voor hulp. Samen proberen ze te ontdekken wat er precies gebeurd is en proberen ze de waarheid te achterhalen. Er zijn dingen die niet helemaal lijken te kloppen …

OVER ANJA FELIERS:

Anja Feliers (1971) debuteerde in 2004 met “Donkere kamers”, een boek gebaseerd op het verlies van haar moeder, overleden toen Anja 11 was. Ze schrijft zowel romans voor volwassenen als jeugdboeken. “Verleid me”, haar thrillerdebuut in 2011 werd genomineerd voor de Crimezone Thriller Award.

“Vergeet mij niet” is het tiende boek van Anja. ‘Ik hoop vooral dat de emoties in mijn verhaal opvallen bij de lezer; dat die overtuigend, herkenbaar en meeslepend zijn. Als ik dat voor elkaar krijg bij de lezer dan heb ik het goed gedaan,’ aldus de Vlaamse schrijfster Anja Feliers in een interview op Crimezone, in voorjaar 2013. 

OP DE ACHTERFLAP:

Een snikhetezomer. Als Wim na een lange dag op kantoor weer naar huis wil vertrekken, treft hij zijn zoontje Fenne levenloos aan op de achterbank. De nachtmerrie van elke ouder …

Hoe kan Wim zijn vrouw Saskia nog in de ogen kijken? Hoe moet hun dochtertje Bo nu verder? Wim zoekt hulp bij psychologe Kathleen Verlinden, maar zij voelt al snel aan dat er iets niet klopt. 

Wat gebeurde er die noodlottige dag écht? Wat hebben Wim en Saskia te verbergen?

RECENSIE BART BYNENS / WWW.JONGERENPLANEET.BE:

Het verhaal is opgebouwd uit drie delen en wordt afwisselend verteld vanuit het perspectief van Wim, Saskia en Kathleen, waarbij deze karakters goed uitgewerkt zijn. Het eerste deel gaat over de fatale dag, en hoe dit drama zware gevolgen heeft voor de relatie van Wim en Saskia. Het tweede deel vertelt meer over het verleden van Wim en Saskia en geeft je nieuwe inzichten. Maar het bouwt ook de spanning verder op: terwijl je maar al te graag meer wil weten over de achtergrond van deze protagonisten blijf je ondertussen wel op je honger zitten over de situatie hier en nu. Het derde deel geeft eindelijk de spannende ontknoping weer.

De manier waarop in het eerste deel het drama beschreven wordt en de gevolgen ervan binnen het gezin, doen je naar adem happen. De gelijkaardige gebeurtenissen van vergeten baby’s in het reële recente verleden, versterken dit gevoel nog. Anja verstaat de kunst om het psychologische aspect van deze nachtmerrie goed te verwoorden. Je wordt erin meegezogen alsof je zelf betrokken partij bent.

Maar ook in het tweede en derde deel blijft de schrijfster met je emoties spelen. Je wordt bovendien steeds nieuwsgieriger naar wat er nu écht gebeurd is en het aantal verdachten wordt er ondertussen niet kleiner op. De ontknoping wordt zolang mogelijk uitgesteld en het boek kent een verrassend einde.

De vlotte schrijfstijl uit de vorige thrillers herkennen we ook meteen in “Vergeet mij niet”. Anja grijpt je vast, neemt je volledig in het verhaal mee en laat je niet meer los tot je de laatste bladzijde bereikt hebt. Waarop wacht je nog om dit zelf te ervaren?

NU TE KOOP!

Het boek verscheen september 2013 bij uitgeverij Lannoo.
Aantal blz: 320 blz
Adviesleeftijd: vanaf 16 jaar
Thema's: psychologische thriller, misdaad
ISBN: 9789401413596

www.anjafeliers.com

www.facebook.com/pages/Anja-Feliers/129209280429196

BEKIJK DE TRAILER: