Novelle "Als ik wakker word, ga ik dood" (Bart debbaut) nu te koop

als ik wakker word

Wat als je leven maar 24 uur duurde? En je in die tijd kind, puber en volwassene moet zijn.? Moet leren omgaan met vreugde, verdriet, frustratie, woede, blijdschap, euforie, twijfel en angst. Met leven en dood. Met zin en onzin. Met mensen die je nauwelijks kent. En van wie je niet weet of ze het goed met je voorhebben.

Dat is het lot dat Frederik beschoren is. Hij wordt geboren als eendagsmens. Exact vierentwintig uur na zijn geboorte zal hij als bejaarde sterven. Frederik heeft één grote wens: de zee zien. Op zijn tocht worstelt hij voortdurend met mensen en emoties, terwijl de klok genadeloos verder tikt.

Een unieke kijk op de mens, het leven en de werkelijkheid in een prachtige novelle.

 

Bart vroeg aan een aantal bekende Vlamingen - opiniemakers - om de literaire novelle 'Als ik wakker word, ga ik dood' op voorhand te lezen en ons een quote, een mini-recensie, een gevoel te bezorgen.

Hieronder een bloemlezing van deze reacties.

'ik wou die gast kapotmaken, die Frederik. Een man zonder respect voor zijn moeder, daar kan ik niet tegen. Ik wou hem zo graag kapot maken, dat ik niet kon stoppen met lezen.' Siska Schoeters (Radiomaker Studio Brussel)

‘Een vlot, herkenbaar en zeer meeslepend geschreven verhaal. De dialogen in het boek zijn zo levensecht. Ze kunnen meteen worden omgezet voor een spannend toneelstuk of in een filmscenario.’ Karel Van Eetvelt (Gedelegeerd Bestuurder Unizo)

'A lifetime in a daylife. Een baby, een peuter, een puber, een man, een bejaarde, beleeft heel zijn leven in 24 uren. Heeft een mens een zee van tijd? Bart Debbaut heeft het veilige pad van de thriller verlaten en zoekt de onzekerheid van de novelle. In dit boek schuilt een nieuwe auteur.' Patrick Van Gompel (Journalist VMMA - VTM)

'De herkenbare keuzemomenten in een leven, heel knap samengebald in een origineel 24-uren-verhaal. Boeiend, meeslepend, confronterend zelfs’. Yves Leterme (Adj.-Secr. Generaal OESO)

'Een origineel, bijna dantesk levensverhaal. Deze roman wordt gekleurd door enige ironie, maar vooral door sympathiek inlevingsvermogen. Geschreven in een wervelende, compacte taal.' Mark Waer (Rector K.U.Leuven 2009 - 2013) 

'Je voelt als lezer de seconden fysiek afnemen. Ik heb me meermaals moeten opleggen rustig adem te halen en mijn leestempo niet aan te passen aan de resterende levensuren van het hoofdpersonage.' Cath Luyten (VRT)

ISBN 978 90 223 2868 2 - Verschijnt 17/6/2013 - WPG/Manteau