Night Of The Proms Summer Edition vervolledigt affiche met Katrina (van Katrina & The Waves)

night of the proms summer edition

Night of the Proms Summer Edition op 28 en 29 juli 2022 vervolledigt vandaag haar line-up met Katrina (van Katrina & The Waves). Er is geen beter nummer geschikt om op een zwoele zomeravond te brengen, samen met het Antwerp Philharmonic Orchestra, dan de klassieker 'Walking on Sunshine' van Katrina & The Waves. Ze zal het podium delen met Metejoor, Umberto Tozzi, Natalia, Kate Ryan en ook presentator Bart Peeters.

Het muzikale hoogtepunt ligt deze zomer in Koksijde. Op donderdag 28 en vrijdag 29 juli vindt in de populaire badplaats de derde Night of the Proms Summer Edition plaats. Eerder al werden Metejoor, Umberto Tozzi, Natalia, Kate Ryan en Bart Peeters aangekondigd. Aan deze line-up wordt vandaag ook Katrina (van Katrina & The Waves) toegevoegd.

Vier jaar nadat Katrina Leskanich en gitarist Kimberley Rew in 1981 in Groot-Brittannië Katrina & The Waves oprichten, breekt de band door met het vrolijke 'Walking on Sunshine'. Het nummer bezorgt hen zelfs de roemrijke Grammy Award voor Beste Nieuwe Artiest. De groep verdwijnt daarna even uit het spotlicht tot het in 1997 met 'Love Shine a Light' deelneemt aan de Britse voorronde voor het Eurovisiesongfestival. De song valt niet alleen in de smaak van het Britse publiek, maar verovert ook de Europese harten en wint uiteindelijk zelfs het Eurovisiesongfestival. Na dit klinkend succes gaat Katrina Leskanich solo verder. In 2005 verschijnt haar eerste soloalbum. Naast muziek maken, is ze ook te zien als presentator op BBC en krijgt ze een eigen radioshow op BBC Radio 2. In 2008 was Katrina Leskanich jurylid van Eurosong, de Belgische voorronde van het Eurovisiesongfestival.

Mash-up met Beyoncé 
Wist je trouwens dat de hit 'Going Down to Liverpool' van The Bangles origineel een nummer is van Katrina & The Waves? En dat in 2010 een mash-up van 'Walking On Sunshine' en 'Halo' van Beyoncé, de hitlijsten haalt? Katrina Leskanich wordt zonder twijfel de revelatie van Night of the Proms Summer Edition 2022! 

(Eerder bericht:)

Vandaag werd met Metejoor een extra artiest toegevoegd aan de line up van de Summer Edition van Night of the Proms in Koksijde. Bart Peeters, Natalia, Umberto Tozzi en Kate Ryan werden eerder al bekendgemaakt. Deze zomer klinken op het plein voor de prachtige Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk in Koksijde voor de derde keer popklassiekers met een heerlijke symfonisch muzikaal jasje op donderdag 28 en vrijdag 29 juli 2022. Naast de bekendmaking van Metejoor, lanceert Koksijde vandaag ook een talentenwedstrijd. De hoofdprijs is een plaats op het podium van Night of the Proms deze zomer.

Hitmachine Metejoor
Het stond in de sterren geschreven dat Metejoor vroeg of laat zijn stappen zou zetten in de muziekbranche. In 2017 werd hij al genomineerd als ‘Beste doorbraak’ voor de Zomerhit van Radio 2. Datzelfde jaar won hij ook een wedstrijd op MNM en stond hij als voorprogramma in twee uitverkochte Sportpaleizen met Niels Destadsbader.

Het grote keerpunt in zijn carrière kwam er in januari 2021 met “1 op een miljoen”, een duet met de Nederlandse Babet. Het nummer werd opgepikt door radiozenders in Vlaanderen én Nederland en stond lang in de hitlijsten, wat resulteerde in Metejoor’s eerste nummer 1 hit met platina-status in de Ultratop. Vlak voor de zomervakantie bracht Metejoor in 2021, samen met Emma Heesters, “Rendez-vous” uit – het nummer stond weken op nummer 1 in de Vlaamse Ultratop én in de Nederlandse Top40 en heeft vandaag méér dan 14 miljoen streams op de teller. Momenteel scoort hij met “Ze meent het” en de allernieuwste single “Dit is wat mijn mama zei”.

“Voor mij is het al jaren een stille droom om eens op het podium te staan van Night of the Proms. Ik kan niet wachten om op te treden in Koksijde met dat geweldig groot orkest achter me. Is het al bijna juli?” lacht Metejoor.

Na vijf jaar hard werken en bouwen aan een eigen, herkenbaar repertoire, en met enkele mega-hits op zak, is Metejoor klaar voor de toekomst. 

Lancering wedstrijd lokaal muzikaal talent
Gemeente Koksijde en PSE Belgium, organisator van Night of the Proms, bieden met een wedstrijd instant roem aan een lokaal muzikaal talent. De prijs is niet min: de winnaar zingt/speelt live tijdens de Night of the Proms Summer Edition in Koksijde. Inwoners van Koksijde, De Panne, Nieuwpoort en Veurne kunnen zich kandidaat stellen. Voor meer informatie over de wedstrijd, surf naar summeredition.notp.com.

“We bieden samen met Night of the Proms een heel mooi platform aan een lokaal muzikaal talent. En daar zijn we toch wel trots op! Pop of klassiek, solo of in duet. Alles is mogelijk, zolang het maar akoestisch is! Op basis van alle inzendingen kiest de jury een aantal finalisten die mogen optreden tijdens een live-event, waar de uiteindelijke winnaar gekozen wordt! Een jury waar onder meer de dirigente van het Antwerp Philharmonic Orchestra, Alexandra Arrieche, en Jan Vereecke van Night of the Proms zal in zetelen.” aldus Peter Bruneel, eventmanager Koksijde. 

Night of the Proms Summer Edition met oa. Metejoor, Umberto Tozzi, Natalia, Kate Ryan en Bart Peeters vindt plaats in openlucht op donderdag 28 en vrijdag 29 juli 2022 op het Kerkplein in Koksijde. Tickets vanaf 29 euro zijn beschikbaar via: https://summeredition.notp.com.

(Eerder bericht:)

Bart Peeters, Natalia, Umberto Tozzi en Kate Ryan zijn de eerste artiesten voor Night of the Proms Summer Edition op donderdag 28 en vrijdag 29 juli 2022 in Koksijde. Deze zomer klinken op het plein voor de prachtige Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk in Koksijde voor de derde keer popklassiekers met een heerlijk symfonisch muzikaal jasje. Tickets zijn beschikbaar vanaf vrijdag 17 december om 10u via summeredition.notp.com.

Met het symfonisch orkest Antwerp Philharmonic Orchestra, onder leiding van Alexandra Arrieche, het koor Fine Fleur en een fijne selectie artiesten op het podium en een enthousiast publiek voelt Bart Peeters zich als een vis in het water. Hij is letterlijk geboren om een zomerse concertavond als Night of the Proms Summer Edition te presenteren. Bart Peeters zou Bart Peeters niet zijn als hij niet ook een paar van zijn nummers begeleid door het Antwerp Philharmonic Orchestra zou brengen.

Marc Vanden Bussche, burgemeester: "Dankzij het enthousiasme van het publiek tijdens de vorige edities, lanceren we bij deze derde editie meteen twee shows. Night of the Proms Summer Edition is een topevenement in onze gemeente en uniek aan de Belgische kust." 

Ti Amo Umberto Tozzi!
Het opzwepende ‘Gloria’, het heerlijke ‘Ti Amo’ en dé songfestivalhit ‘Gente di Mare’ zijn slechts een paar van de hits van wereldster Umberto Tozzi. Op z’n 16de heeft hij al zijn eigen bandje Off Sound. Op dat moment staat in de sterren geschreven dat de zanger-liedjesschrijver Umberto Tozzi een mooie toekomst heeft in de muziekwereld. Het succes komt in 1976. Hij staat dan 7 maanden op nummer één met ‘Ti Amo’. Drie jaar later overtreft hij dit succes met de uptempo meezinger ‘Gloria’. Het liedje wordt een wereldhit en groeit uit tot een evergreen. In 1987 – het Songfestivalcircus strijkt dan neer in Brussel – nemen Raf en Umberto Tozzi voor Italië deel aan de wedstrijd, met het duet ‘Gente di Mare’. Ook al worden ze derde, finaal scoort het duo misschien wel één van de grootste hits doorheen de geschiedenis van het festival. Umberto Tozzi staat intussen meer dan 45 jaar op de planken en viert dat deze zomer op Night of the Proms Summer Edition. 

Energie op het podium met Natalia
Ze zingt, presenteert en coacht dat het een lieve lust is. En op een podium is ze één brok levenslust en energie. In juli is ze voor de eerste keer te gast in Koksijde tijdens Night of the Proms Summer Edition. Aan hits geen gebrek, want wie kan niet meezingen met nummers als “I’ve only begun to fight”, “Risin’” en “Higher than the sun”. 

Kate Ryan brengt hit na hit
De getalenteerde Kate Ryan duikt exact 20 jaar geleden - in april 2001 - de hitlijsten binnen met haar eerste single 'Scream for More'. Het nummer strandt op de 14de plaats, maar het betekent de start van een succesvolle muzikale carrière. Kate Ryan breekt internationaal door met de hits 'Désenchantée' (2002), 'Je t'adore' (2006, 'Voyage Voyage' (2007) en 'Ella elle l'a' (2008). Fast forward naar 2021. Kate Ryan laat dit jaar 27.878.00 streams op Spotify optekenen! Samen goed voor liefst 1.383.400 uur luisterplezier. Op Night of the Proms Summer Edition brengt ze haar hits begeleid door het Antwerp Philharmonic Orchestra.

Music is our first love
Het nieuws van het overlijden van John Miles - Mister Night of the Proms - kwam begin vorige week hard aan bij de grote Night of the Proms community. “Hij stond in 1985 op de affiche van de allereerste Night of the Proms in Antwerpen en sindsdien miste hij - op slechts enkele edities na - geen enkele Proms”, aldus producent Jan Vereecke. “Het gaat deze zomer vreemd zijn om hem er niet bij te hebben. Hij stond voor het laatst op het podium hier in Koksijde afgelopen zomer en zal er nu bij de eerstvolgende editie niet bij zijn. Hij zal worden gemist, maar we zullen hem op gepaste wijze eren.”

Night of the Proms Summer Edition vindt plaats in openlucht op donderdag 28 en vrijdag 29 juli 2022 op het Kerkplein in Koksijde. Tickets vanaf 29 euro zijn beschikbaar vanaf vrijdag 17 december om 10u.

Meer informatie & tickets via: https://summeredition.notp.com.

Night Of The Proms Summer Edition
Donderdag 28 & vrijdag 29 juli 2022
Kerkplein, Koksijde