Nieuwe thriller voor Bart Debbaut: Relikwie

relikwie

In maart 2016 verscheen RELIKWIE, de 6de thriller van Bart Debbaut. Eerder verschenen er van zijn hand al vijf thrillers met John Leyssens & Mieke Van Cattendyck in de hoofdrollen.

Onbekend object

Daarnaast schreef Bart met 'Als ik wakker word ga ik dood' een bijzondere literaire novelle en met 'En toen schiep God Kevin' een satirische roman.

Bekijk de trailer:

De achterflap:
Zijn honger was niet gestild. Zijn dorst niet gelaafd. De obsessie was een verslaving geworden. De terugslag kwam, altijd. En elke keer heviger. Het maakte hem opstandig. Het roofdier in hem schreef een nieuw scenario uit. Veel eisen zou hij niet stellen aan de hoofdrolspeelster. Als ze maar mooi was en hem zou vergezellen in de schaarse momenten dat hij echt gelukkig kon zijn. Als ze maar wilde sterven in zijn armen, smekend om haar te sparen...

Een jonge moeder stort zich in een stomende affaire met een aantrekkelijke weduwnaar die ze tijdens haar wekelijkse zwemuurtje ontmoet. Wat begint als een heerlijk ontsnappen uit de dagelijkse sleur wordt al snel een beklemmende bedreiging voor haar gezin.

Muziek:
Bart Debbaut: "In het boek heb ik veel muziek verwerkt. Omdat de muziek een bepaalde sfeer oproept en belangrijk is in de hoofden van de personages, vond ik het een leuk idee om een soundtrack te maken die elke lezer kan beluisteren. Tijdens of na het lezen. De soundtrack van Relikwie kan je terugvinden via Spotify of YouTube. Veel luisterplezier!"

Recensie Bart Bynens (jongerenplaneet):
Na enkele omzwervingen via een novelle en een satirische roman belandt Bart opnieuw bij het genre waarin hij zich al bewezen heeft met het inspecteursduo Leyssens en Van Cattendyck. In deze thriller zijn die twee echter niet te bespeuren, evenmin zijn er andere politieagenten of rechercheurs met een hoofdrol. Je volgt in ‘relikwie’ de misdaad door de ogen van de dader zelf in een eerste verhaallijn; de andere verhaallijn gaat over Sandra, een verkoopster in een boekenwinkel, die haar huwelijk op het spel zet door een affaire met Bram te beginnen.

Geen klassieke whodunnit dus die zich pas na de feiten afspeelt, want je beleeft in real time de daden van de seriemoordenaar wanneer de slachtoffers hun laatste adem uitblazen. De vraag blijft enkel wie hij is. De schrijver verstaat de kunst om de spanning steeds verder op te bouwen zonder ook maar een aanwijzing te lossen over de identiteit van de dader of de gevolgen -die er onmiskenbaar zullen zijn- van de misstap van Sandra.

Bart Debbaut levert andermaal een thriller af die je vanaf de eerste bladzijde meetrekt in het verhaal. Doorheen het boek bedenk je zelf allerlei scenario’s over de afloop en vraag je je meermaals af waarheen de auteur je leidt. Uiteindelijk valt alles mooi in de plooi: de ontknoping, waarbij beide verhaallijnen samenvloeien, laat tot heel laat in het boek op zich wachten, en is tegelijk even verrassend als geloofwaardig. Een must-read!

NU TE KOOP! 
Het boek verscheen maart 2016 bij uitgeverij Lannoo.
Aantal blz: 356 blz
EAN9789401432658

www.bartdebbaut.be
https://www.facebook.com/bartdebbaut