première 'Hairspray' zeer goed onthaald met staande ovatie

hairspray

Vanaf 14 maart tot en met 14 april 2024 brengt Deep Bridge de fantastische feelgood musical 'Hairspray' op de planken in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Door thema's als bodyshaming en racisme te verwerken in een meeslepend verhaal vol swingende muziek, dans en pure fun, werd 'Hairspray' een generatie-overschrijdend fenomeen in de film- en musicalwereld.

Generatie-overschrijdende fenomenen zijn ook exact wat we in de cast aantreffen. Met de 10-jarige Nayah Bertels, de 12-jarige Jillia Amadala en de 13-jarige Charlize Fobe, die afwisselend de rol van Little Inez zullen vertolken, alvast een mooie dosis aan zeer jong tienertalent. Lotte De Clerck, Francisco Schuster, Jérémie Vrielynck, hoofdrolspeelster Jozefien Grossen (Tracy Turnblad) en musicaldebutante Amy Courtens, brengen hun brandend ambitieuze twintiger-vuur mee on stage. Musicaltoppers Sandrine Van Handenhoven (Motormouth Maybelle), Helle Vanderheyden, Florian Avoux en Laurenz Hoorelbeke, bundelen hun onmiskenbare talent dan weer met de nodige ervaring.

Recensie Jongerenplaneet:
Hairspray is een zeer goed gebalanceerde productie waarbij de thema's schoonheidsidealen en rassensegregatie op een indringende manier belicht worden, doorspekt met de typische humor zoals we die van Stany Crets gewend zijn. Met andere woorden: er mag veel gelachen worden, maar op het einde van het verhaal blijft de boodschap duidelijk genoeg overeind.
Het is fijn om in deze productie bekende namen tegen te komen in de hoop dat de boodschap bij een breder publiek geraken dan enkel de 'Hairspray-musical'-liefhebber. Toch zijn het niet enkel Ann Van den Broeck, Francisco Schuster en Sandrine Handenhoven die het niveau hoger tillen, ook en voornamelijk Jozefien Grossen in de rol van Tracey Turnblad en Jérémie Vrielynck als Link Larkin zijn subliem, evenals de rol van Corny Collins door Laurenz Hoorelbeke.
Het verhaal gaat in het juiste tempo vooruit, met voldoende variatie in songs en personages die de lead vocal mogen vertolken. Je krijgt er niet genoeg van, en voor je het goed en wel beseft, is de voorstelling al afgelopen. Must see!

 

Om heel dit energieke, bonte gezelschap wat onder controle te houden, vervolledigt Deep Bridge de heerlijke 'Hairspray'-cast met regelrechte musical royalty! Zo kruipt Ann Van den Broeck in de huid van de valse Velma Von Tussle, een rol die in de film van 1988 gespeeld werd door Debbie Harry (Blondie) en in die van 2007 door Michelle Pfeiffer. Velma is de snobistische en racistische producer van de 'Corny Collins Show' en moeder van Amber Von Tussle (Amy Courtens). Ze is tegen de integratie van zwaarlijvige en gekleurde mensen in de show.

Steve De Schepper mag zich dan weer opmaken voor de rol van Wilbur Von Turnblad. Wilbur is de vader van hoofdpersonage Tracy Turnblad (Jozefien Grossen) en de echtgenoot van Edna Turnblad (Florian Avoux). In tegenstelling tot zijn vrouw, moedigt hij Tracy wel aan om haar dromen na te jagen. Met deze rol treedt Steve in de voetsporen van o.a. Christopher Walken, die Wilbur Von Turnblad speelde in de film van 2007.

Liv Van Aelst mag zich uitleven als Prudence 'Prudy' Pingleton, de gespannen en onverdraagzame moeder van Penny Pingleton (Lotte De Clerck). Prudy is controlerend, overheersend en ronduit grof tegenover haar dochter. Ze zorgt ervoor dat Penny zeer conservatief gekleed gaat, ontmoedigt haar om te dansen en verbiedt haar naar bepaalde muziek te luisteren. Prudy straft Penny, vaak voor onbekende vergrijpen, door haar te vernederen, vast te binden, uit te hongeren of psychologisch te manipuleren.

Deep Bridge maakt een eigen, Vlaamse versie van deze feelgood musical. Zoals steeds in de gekende stijl van het huis: met de nodige creatieve krullen, lak aan platgetreden paden, maar met respect voor het originele verhaal én de muziek. Geef toe, is er iemand die kan blijven stilzitten op floorfillers als 'Welcome To The 60's', 'Good Morning Baltimore' en uiteraard ‘You Can’t Stop The Beat’?

‘Hairspray’, de hilarische, vrolijke en steengoede feelgood musical waar iedereen nood aan heeft, is van 14 maart tot 14 april 2024 opeenvolgend te zien in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt.

Tickets & info: deepbridge.be 

(Eerder bericht:)

De herfstvakantie kon niet beter starten voor de 10-jarige Nayah Bertels uit Balen, de 12-jarige Jillia Amadala uit Dendermonde en de 13-jarige Charlize Fobe uit Asse. Zij kregen het zeer leuke nieuws dat ze zich mogen opmaken voor de rol van Little Inez in de feelgood musical 'Hairspray', die vanaf 14 maart 2024 opeenvolgend te zien zal zijn in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt.

Little Inez is het jonge zusje van Seaweed, die in deze nieuwe, Vlaamse musicalversie gespeeld wordt door Francisco Schuster, en dochter van Motormouth Maybelle (Sandrine Van Handenhoven). Ze is slim, zelfzeker en een meisje dat heel erg voor zichzelf opkomt. Ze danst en zingt als de allerbeste, en dat weet ze. Nayah, Jillia en Charlize pakten iedereen in bij de audities en zullen afwisselend (wet op de kinderarbeid) deze heerlijke rol spelen.

Met verder ook nog het jonge geweld van musicaldebutante Amy Courtens, Lotte De Clerck, Jérémie Vrielynck en hoofdrolspeelster Jozefien Grossen (Tracy Turnblad), gemixt met musicaltoppers Helle Vanderheyden, Florian Avoux en Laurenz Hoorelbeke, belooft 'Hairspray' een onwaarschijnlijk feestje te worden!

Het fenomeen 'Hairspray 
Hairspray' is een generatie-overschrijdend fenomeen in de film- en musicalwereld omdat het ondanks de heerlijke muziek, dans en dikke fun, ook nu nog brandend actuele thema's als racisme en bodyshaming niet uit de weg gaat.

Bij het grote publiek verwierf 'Hairspray' een echte cultstatus na de release van de musicalverfilming in 2007. In een sterrencast met o.a. Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Zac Efron, Brittany Snow en Queen Latifah, schitterde ook John Travolta - in fatsuit - als de extraverte Edna Turnblad.

Deep Bridge maakt een eigen, Vlaamse versie van deze feelgood musical. Zoals steeds in de gekende stijl van het huis: met de nodige creatieve krullen, lak aan platgetreden paden, maar met respect voor het originele verhaal én de muziek. Geef toe, is er iemand die kan blijven stilzitten op floorfillers als 'Welcome To The 60's', 'Good Morning Baltimore' en uiteraard ‘You Can’t Stop The Beat’?

‘Hairspray’, de hilarische, vrolijke en steengoede feelgood musical waar iedereen nood aan heeft, is van 14 maart (extra show!) tot 14 april 2024 opeenvolgend te zien in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt.

Tickets & info: deepbridge.be 

(Eerder bericht:)

Na haar glansrol als heks in 'Rapunzel', een rol die ze trouwens herneemt dit najaar, mag Sandrine Van Handenhoven zich al opmaken voor een nieuw musicalavontuur. Sandrine zal vanaf maart 2024 schitteren als Motormouth Maybelle in de Vlaamse versie van feelgood fenomeen 'Hairspray'. Hiermee treedt ze in de voetsporen van o.a. Queen Latifah en Jennifer Hudson, die deze rol speelden in respectievelijk de verfilming uit 2007 en 'Hairspray Live!' uit 2016.

Motormouth Maybelle is een R&B producer en moeder van Little Inez en de zeer getalenteerde danser Seaweed, een rol die in deze Deep Bridge-versie 'Hairspray' vertolkt wordt door Francisco Schuster. Ze is ook de host van 'Negro Day' en weet met haar aanstekelijke liedje 'Big, Blond and Beautiful' Edna Turnblad ervan te overtuigen dat mooi zijn niet noodzakelijk in verband hoeft te staan met slank zijn.

In 'Hairspray' komt Sandrine opnieuwRapunzelHelle Vanderheyden tegen. Deze dynamische tandem voegt net als musicaltoppers Florian Avoux en Laurenz Hoorelbeke de nodige ervaring toe aan de cast. Ervaring en kennis waarvan de jonge een veelzijdige talenten Lotte De Clerck, Francisco Schuster, Jérémie Vrielynck, musicaldebutante Amy Courtens en Jozefien Grossen, die als Tracy Turnblad de kans van haar leven krijgt in de absolute hoofdrol, gretig zullen kunnen profiteren.

"Ken je die mensen die in je leven komen en het voorgoed veranderen. Dat is Motormouth. Een vrouw die het licht in zich draagt. Een ontmoeting met haar is als een nieuwe adem. Onbevreesd. Strijden voor het goede. Voor de rechten van de mens. Voor gelijkheid en tegen racisme. Een inspiratie voor velen. Wie gaat aan het voorfront staan...Motormouth."
- Sandrine Van Handenhoven -

(Eerder bericht:)

Met Lotte De Clerck, Francisco Schuster, Jérémie Vrielynck en musicaldebutante Amy Courtens, kan de Vlaamse musicalversie van 'Hairspray' vanaf maart 2024 alvast uitpakken met jong, veelzijdig en bekend Vlaams talent in Antwerpen, Gent en Hasselt. Aan dit sprankelende viertal wordt met musicaltoppers Florian Avoux, die in de voetsporen van John Travolta mag treden als de extraverte Edna Turnblad, Laurenz Hoorelbeke (Corny Collins) en Helle Vanderheyden (Tammy), nog een stevige brok ervaring en pure musicalkwaliteit aan de cast toegvoegd.

Producent Deep Bridge en regisseur Stany Crets hebben de voorbije jaren een bewonderenswaardige reputatie opgebouwd wat betreft het geven van mooie kansen aan voor het grote publiek nog onbekend Vlaams musicaltalent. Dat is in deze 'Hairspray' niet anders, want de 25-jarige Jozefien Grossen uit Tienen zal als Tracy Turnblad zelfs de absolute hoofdrol mogen vertolken. Voor Jozefien, die haar eerste ervaring opdeed in het ensemble van o.a. ‘Daens' en '40-45’, is dit niet enkel de kans van haar leven, maar ook een musicaldroom die in vervulling gaat!

"Tracy mogen spelen in 'Hairspray' is altijd al een droom van mij geweest. Tracy is een jonge vrouw die de kracht vindt om de kritiek over haar uiterlijk naast zich neer te leggen en toch haar allergrootste droom na te jagen. Ze gelooft in zichzelf en laat het oordeel van anderen haar geluk niet in de weg staan. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen!”
- Jozefien Grossen -

Jozefien studeerde in het middelbaar Woordkunst-Drama aan het Lemmensinstituut in Leuven en ging daarna Musical studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Nadat ze afstudeerde ging ze meteen aan de slag bij Ketnet in de serie 'Gamekeepers'. Daar is ze al enkele seizoenen te zien als de enthousiaste Pepper Camerlynck. Je kon haar ook al bezig zien in het ensemble van '40-45' en 'Daens' van Studio 100. Ze sprak en zong de stem in van de sterke Luisa in de Disneyfilm 'Encanto'. Verder gaf ze nog haar stem aan personages uit 'The Little Mermaid', 'Night At The Museum', 'Disenchanted', 'Swan Princess', 'Find Me In Paris' etc. In maart en april 2024 speelt Jozefien de rol van Tracy Turnblad in de musical 'Hairspray', een rol waar ze vroeger over droomde om te mogen vertolken!

(Eerder bericht:)

Van 15 maart 2024 tot 14 april 2024 presenteert Deep Bridge in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt de eerste, professionele Vlaamse versie van de Broadwaymusical ‘Hairspray’. Met Lotte De Clerck en Francisco Schuster als verliefd stel Penny en Seaweed, toverde regisseur Stany Crets reeds twee jonge, veelzijdige Vlaamse talenten uit zijn hoge hoed.

'Meer van dat!', dacht Cretsman, en dus mogen nog twee Vlaamse multitalenten zich opmaken om te schitteren in de felgesmaakte mix van heerlijke muziek, dikke fun en maatschappijkritiek (bodyshaming, racisme) die de steengoede feelgood musical 'Hairspray ' is!

Amber Von Tussle en Link Larkin 
De 27-jarige succesvolle influencer en zangeres Amy Courtens, bij het grote publiek vooral bekend door haar finaleplaats in 'K2 zoekt K3' (2021), maakt in deze Vlaamse musicalversie van 'Hairspray' haar musicaldebuut. Amy kruipt in de huid van Amber Von Tussle, de rijke en verwende dochter van de racistische Velma Von Tussle. Amber is wreed, voornamelijk tegen de met overgewicht kampende Tracy Turnblad. Wanneer Tracy plots een bedreiging vormt voor haar relatie met de populaire Link Larkin en haar spotlight steelt, is het hek bij Amber helemaal van de dam.

De rol van de levendige, charmante en goedhartige Link Larkin, is dan weer een kolfje naar de hand van de 23-jarige singer-songwriter, producer en acteur Jérémie Vrielynck. Voor Jérémie, die na meerdere top 10-hits in de Vlaamse Ultratop 30 stilaan ook een vaste waarde in de Vlaamse muziekwereld genoemd mag worden, hebben de theaterplanken alvast geen geheimen. In zijn jonge tienerjaren werd hij reeds bekend bij het grote publiek door zijn rol als Jasper in de Ketnetmusical en -serie ‘Kadanza’, en als Jonge Fons in de spektakel-musical ’14-18′. Verder was hij o.a. te zien in tv-, theater- en musicalproducties als 'Nachtwacht', 'Muerto!', 'Oliver Twist', 'D5R', '40-45', 'De Finale' (Ketnetmusical) en onlangs nog in 'Florence Foster Jenkins'. 

Als it-koppel Amber & Link, zowat de Beyoncé en Jay-Z van Baltimore in 'Hairspray', stappen Amy en Jérémie in de voetsporen van o.a. Brittany Snow en Zac Efron, die deze rollen speelden in de succesvolle verfilming van 2007. Mighty big shoes to fill dus, maar they're more than up for the challenge!

"Het wordt mijn eerste musical, dus ik ben zeer benieuwd naar wat er mij te wachten staat. 'Hairspray' is pure fun, maar raakt ook belangrijke actuele thema's als racisme en bodyshaming aan. Die combinatie sprak me meteen aan. Ik ga me alleszins grondig voorbereiden en laten begeleiden door de musicalpro's bij Deep Bridge, maar ik kijk vooral enorm uit naar dit avontuur."
- Amy Courtens -

"Ondanks heel wat muzikale plannen als singer-songwriter en producer voor zowel anderen als mezelf, maak ik voor 'Hairspray' zeer graag ruimte vrij in mijn agenda. Zo een heerlijke dosis feelgood en aanstekelijke nummers als 'You Can't Stop The Beat' en 'Good Morning Baltimore', daar zegt toch niemand nee tegen?"
- Jérémie Vrielynck -

(Eerder bericht:)

Van 15 maart 2024 tot 14 april 2024 presenteert Deep Bridge in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt de eerste, professionele Vlaamse versie van de Broadwaymusical ‘Hairspray’. 'Hairspray' is een generatie-overschrijdend fenomeen in de film- en musicalwereld omdat het ondanks de heerlijke muziek, dans en dikke fun, ook nu nog brandend actuele thema's als racisme en bodyshaming niet uit de weg gaat.

Om deze felgesmaakte mix van feelgood en maatschappijkritiek op de planken te brengen, heb je natuurlijk een getalenteerde en veelzijdige cast nodig. De eerste twee namen voor de hoofdcast die regisseur Stany Crets uit zijn hoge hoed tovert, passen alvast helemaal in dat profiel...

Lotte De Clerck en Francisco Schuster als verliefd stel Penny en Seaweed 
De 23-jarige actrice en zangeres Lotte De Clerck, bij het grote publiek vooral bekend door haar rol als Emma Wolfs in de populaire Ketnet-serie #LikeMe, zal in deze Vlaamse musicalversie van 'Hairspray' in de huid kruipen van Penny Pingleton. Penny is de beste vriendin van hoofdpersonage Tracy Turnblad en wordt, ondanks haar racistische en streng christelijke moeder, verliefd op de gekleurde jongen Seaweed. Lotte was 5 jaar geleden al te zien in de allereerste Deep Bridge-productie ‘Ridders van de Ronde Keukentafel’ en komt nu langs de grote poort weer binnen met deze hoofdrol in 'Hairspray'.

In de rol van Seaweed geen onbekende voor Lotte, want het is acteur, zanger, danser en #LikeMe-collega Francisco Schuster (21) die deze rol wist te bemachtigen. Seaweed is een zeer getalenteerde danser in de The Corny Collins Show, maar wordt alleen toegelaten op ‘Negro Day’. Hij belandt in de gevangenis en wordt verliefd op Penny. 'Hairspray' wordt alleszins een leuk, nieuw avontuur dat Lotte en Francisco samen aangaan en daar kijken ze beiden enorm naar uit.

"Ik heb de film al ontelbaar keren gezien, het maakt deel uit van mijn jeugd! Kleine Lotte stond al te shaken op de muziek van 'Hairspray'. Het is dan ook fantastisch en een hele eer om dat nu zelf op het podium te kunnen doen en te kunnen delen met zoveel mensen!"
- Lotte De Clerck - 

"Ik zag 'Hairspray Live' en ik dacht écht ‘op een dag wil ik ook Seaweed spelen’. Er zit zoveel ‘soul’ in de musical, en zoveel kleur. Ik word nu al gelukkig als ik denk aan al die soulnummers en het feit dat ik daar mijn zwarte stem in kan steken. Ik kan niet wachten!"
- Francisco Schuster -

Het fenomeen 'Hairspray' 
De musical 'Hairspray', gebaseerd op de gelijknamige film uit 1988, ging in 2002 in Seattle in première en verhuisde later dat jaar naar Broadway. In 2003 won 'Hairspray' acht Tony Awards, waaronder één voor 'Beste Musical', uit 13 nominaties. De musical sloot op 4 januari 2009 af na 2.642!! uitvoeringen. De West End-versie werd op zijn beurt genomineerd voor maar liefst elf Olivier Awards, waarvan er vier werden gewonnen, waaronder die voor 'Beste Nieuwe Musical'. 
Bij het grote publiek verwierf 'Hairspray' een echte cultstatus na de release van de musicalverfilming in 2007. In een sterrencast met o.a. Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Zac Efron en Queen Latifah, schitterde ook John Travolta - in fatsuit - als de extraverte Edna Turnblad.

Deep Bridge maakt een eigen, Vlaamse versie van deze feelgood musical. Zoals steeds in de gekende stijl van het huis: met de nodige creatieve krullen, lak aan platgetreden paden, maar met respect voor het originele verhaal én de muziek. Geef toe, is er iemand die kan blijven stilzitten op floorfillers als 'Welcome To The 60's', 'Good Morning Baltimore' en uiteraard ‘You Can’t Stop The Beat’? 


(Eerder bericht:)

Musicalfans opgelet! Deep Bridge heeft z'n opvolger te pakken voor musicalfeestje 'MAMMA MIA!' en dat is er ééntje waar al lang om geroepen wordt. Op zondag 17 maart 2024 gaat in Stadsschouwburg Antwerpen de eerste, professionele Vlaamse versie van de Broadwaymusical ‘Hairspray’ in première!

Het fenomeen 'Hairspray'
Hoewel 'Hairspray' gewoon dikke fun is en boordevol dans, kleur, wild uitgedoste personages, vrolijkheid en heerlijke muziek zit, worden ook maatschappijkritische en nog steeds helaas brandend actuele thema’s zoals racisme en bodyshaming niet uit de weg gegaan. Het is die felgesmaakte mix van tegenstellingen die van 'Hairspray' een generatie-overschrijdend fenomeen in de film- en musicalwereld maakt.

De musical 'Hairspray', gebaseerd op de gelijknamige film uit 1988, ging in 2002 in Seattle in première en verhuisde later dat jaar naar Broadway. In 2003 won 'Hairspray' acht Tony Awards, waaronder één voor 'Beste Musical', uit 13 nominaties. De musical sloot op 4 januari 2009 af na 2.642!! uitvoeringen. De West End-versie werd op zijn beurt genomineerd voor maar liefst elf Olivier Awards, waarvan er vier werden gewonnen, waaronder die voor 'Beste Nieuwe Musical'.

Bij het grote publiek verwierf 'Hairspray' een echte cultstatus na de release van de musicalverfilming in 2007. In een sterrencast met o.a. Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Zac Efron en Queen Latifah, schitterde ook John Travolta - in fatsuit - als de extraverte Edna Turnblad.

Deep Bridge maakt een eigen, Vlaamse versie van deze feelgood musical. Zoals steeds in de gekende stijl van het huis: met de nodige creatieve krullen, lak aan platgetreden paden, maar met respect voor het originele verhaal én de muziek. Geef toe, is er iemand die kan blijven stilzitten op floorfillers als 'Welcome To The 60's', 'Good Morning Baltimore' en uiteraard ‘You Can’t Stop The Beat’?

Bekijk hieronder 'You Can't Stop The Beat' uit de film 'Hairspray' (2007) met o.a. John Travolta als Edna Turnblad

Het verhaal
Tienermeisje Tracy Turnblad droomt ervan in de populaire dansshow 'The Corny Collins Show' te staan. Ze wordt op de auditie echter afgewezen door producer Velma omdat ze zwaarlijvig is. Presentator Corny Collins geeft haar toch een kans en van de ene dag op de andere dag is Tracy beroemd. Nu zij haar plekje in de show te pakken heeft, wil Tracy graag haar zwarte vrienden er mee in krijgen. Zou haar nieuwe status hoog genoeg zijn om de heersende raciale verschillen te overbruggen of werkt ze zich hiermee in de problemen?

‘Hairspray’, de hilarische, vrolijke en steengoede feelgood musical waar iedereen nood aan heeft, is van 15 maart tot 14 april 2024 opeenvolgend te zien in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt.

Tickets & info: deepbridge.be
De cast wordt later bekendgemaakt.

!! RANG-UPGRADE !!
Boek tot 21 februari 2023 je tickets en krijg een gratis rang-upgrade cadeau.
Voor Golden Seat betaal je de prijs van Categorie 1, voor Categorie 1 betaal je de prijs van Categorie 2, enzovoort.

Musical Hairspray
Vanaf 14 maart 2024
Antwerpen, Gent & Hasselt