Cast 'Monthy Python's Spamalot' voorgesteld

spamalot

Woensdag 10 januari 2018 werd bij Deep Bridge in Wilrijk, in aanwezigheid van de pers, de cast van 'Monty Python’s Spamalot' voorgesteld. In 2011 stond Stany Crets al eens aan het roer van deze veel geprezen musical-klassieker.

"De musical was in 2011 niet uitgespeeld. De vibe tussen de toenmalige cast was bijna hilarisch magisch. Ik moest dus niet lang nadenken over wie deze keer het podium op mocht.” - Stany Crets.

Koen Van Impe die onlangs nog schitterde in de 'Rocky Horror Show’, legt opnieuw zijn ziel in koning Arthur, de leider van een volk dat niet eens weet dat hij bestaat. Ook typetjeskameleon Walter Baele mag zijn maliënkolder terug uit de kast halen voor de rol van Sir Lancelot. Jonas Van Geel speelde in 2011 al de pannen van het dak als Sir Robin De Dappere, die eigenlijk al bang is van zijn eigen schaduw. Jan Van Looveren kruipt opnieuw in de strakke huid van Sir Gallahad. Dieter Verhaegen neemt de rollen van Herbert en Nog niet dode Fred alsof zijn leven er vanaf hangt. Ook leading lady van de Vlaamse musicalwereld (en ver daarbuiten), Ann Van den Broeck, mag opnieuw haar voetjes nat maken als Dame van het Meer. Nordin De Moor, die in 2011 de Vlaamse Musicalprijs voor Beste Mannelijke Bijrol won voor de rol van Patsy, mag ook deze keer door het stof kruipen als de nederige dienaar van koning Arthur. Als enige nieuwkomer in deze gestoorde hoofdcast heeft regisseur Stany Crets Kobe Van Herwegen uit zijn hoed getoverd. Hij mag als Sir Bedevere aanschuiven aan de Ronde Tafel.

Monty Python’s Spamalot speelt vanaf 16 maart 2019 in Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen. De voorstelling is nog wel even weg maar, always look on the bright side of life! Want de ticketverkoop is al gestart via www.deepbridge.be. Nog tot 22 januari kunnen vroege vogels genieten van 15% lanceringskorting.

Bekijk het filmpje dat Deep Bridge van de persconferentie maakte:

KOEN VAN IMPE - Koning Arthur
Koen werd tot acteur gekroond aan de afdeling Toneel van het Koninklijk Muziek Conservatorium van Antwerpen. And the rest is history.
Hij deed zijn eerste professionele ervaring op bij de Blauwe Maandag Compagnie. Daarna werd hij gastacteur bij o.a. NTG, het Zuidelijk Toneel en het Toneelhuis. Je kan Koen Van Impe de laatste twaalf zomers geheid in Frankrijk vinden. Hij is al die tijd al lid van Compagnie Marius.
Van Impe is een man van meerdere talenten, zo blijkt. Hij is een begenadigd acteur maar trekt ook als zanger zijn streng. Zoals onlangs nog bleek toen iedereen hem lof toezwaaide voor zijn zangprestaties in 'Steracteur Sterartiest'. In de 'Rocky Horror Show' van 2011 speelde hij Dr. Frank ’n Furter. Vorige herfst stond hij in dezelfde maffe musical. Deze keer als verteller, met evenveel verve. Je kan zijn stem ook in heel wat animatiefilms horen, in 'Cars', 'Harry Potter and the Order of the Phoenix', 'Despicable me 1 en 2' om maar die te noemen. Het zijn er een pak meer.
Op televisie is hij veel meer dan de sidekick van Herbert Flack in 'Aspe'. Sinds hij in 1994 aantrad als Evrard Cauberghs in 'De Put' speelde hij rollen in meer dan dertig televisiereeksen. Voor 'Kiekens' schreef hij mee aan het scenario en in 'Salamander 2' kan je hem nu elke week weer zien.
In zijn allereerste film, 'Daens', in 1992 speelde hij de rol van Baron de Bethune. Er volgden er nog een twintigtal.

WALTER BAELE - Sir Lancelot
Als zoon van twee leerkrachten studeerde Walter voor onderwijzer en begon zowaar in 1984 als onderwijzer te werken. Na een tijdje koos hij voor een loopbaan als acteur. Hij schreef en speelde de eenakter 'Als', werd in 1994 ontdekt door de VRT en kreeg de kans om op zondagavond in primetime het kranige besje Rosa te spelen. Dat was meteen de start van een goed gevulde mediacarrière. De jaren daarna passeerde een stoet aan personages het beeldscherm: de zenuwpees Van Leemhuyzen in 'Samson en Gert', de nukkige buurman Marcel De Neudt in 'De Familie Backeljau', de ongeveer 300 creaties in 'Brussel Nieuwstraat' en de vele imitaties in 'Tegen de Sterren Op'. Daarnaast speelde Walter in de musicals 'Spamalot', 'Robin Hood' en 'Kuifje'. En hij leende zijn stem aan talloze animatiefilms als 'Shrek', 'The Incredibles' en 'Madagascar' om er maar een paar te noemen.

JONAS VAN GEEL - Sir Robin
Jonas voegde zich in 2007 bij theatergezelschap Het Zesde Bedrijf.
Hij stond op zijn veertiende echter al eens de musical 'Peter Pan', en in 2011 bood Stany Crets hem zijn grote kans die meteen ook vruchten afleverde. Jonas kreeg voor zijn rol van Sir Robin in Spamalot de Vlaamse Musicalprijs voor Aanstormend Talent. In 2012 kreeg hij de rol van Leo Bloom in De Producers. Een jaar speelde hij in '14–18' de rol van Fons. Van Geel is ook niet weg te slaan van de televisie, met gastrollen in heel wat series en zijn televisiedoorbraak in 2010 met imitaties van Erik Van Looy, Caroline Gennez en Regi in Tegen de Sterren Op. Hij kreeg op 25 maart 2012 De Rijzende Ster, de prijs voor de beste nieuwkomer, tijdens de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren. In het najaar werd hij gastheer in de nieuwe show van Debbie en Nancy op VTM, met Stany Crets en Peter Van den Begin. Hij kreeg ook zijn eigen shows bij VTM en speelde in 2016 nog mee in 'Patrouille Linkeroever'.

JAN VAN LOOVEREN - Sir Gallahad
Jan werd een legende als de Joeri uit 'Tragger Hippy' en een rist reclamespots. Hij heeft heeft niet zoveel theaterproducties op zijn conto, maar des te meer televisiewerk. Zo speelde hij van 2003 tot 2007 inspecteur Jean Bellon in 'Zone Stad'. In oktober en november 2007 trok hij toch nog eens naar het theater voor de rol van Lee Posuksi in de De Kiekeboes-theatervoorstelling 'Baas boven Baas'. 2009 en 2010 waren topjaren. Van Looveren werd berucht toen hij met komiek Philippe Geubels het televisieprogramma 'M!lf' presenteerde. Sinds 2013 presenteert hij samen met Britt Van Marsenille en Thomas Vanderveken 'Voor hetzelfde geld' op Eén. Jan tekende eind 2013 een exclusiviteitscontract bij Eén. Daar was hij in 2015 te zien in 'Ja Jan'. In 2016 trok hij naar Warner Bros Television Production Belgium. Hij kreeg er een driejarig exclusiviteitscontract. Het eerste Jan Van Looveren-programma voor Warner Bros – 'Op weg met Jan' – werd in de lente van 2017 op Eén uitgezonden.

DIETER VERHAEGEN - Herbert & Nog niet dode Fred
Dieter studeerde aan het Conservatorium van Antwerpen en het Conservatorium van Brussel. In 2002 afstudeerde hij af en kreeg meteen de rol van Mercutio in 'Romeo en Julia'. Daarna kon hij aan de slag als Annes in de Franse versie van 'Jesus Christ Superstar'. Dieter was ook nog te zien in o.a. de musicals 'Assassins', 'Sneeuwwitje', 'Belle en het Beest', 'Grease', 'Annie', 'You’re a good man Charlie Brown', 'Oliver!', 'Domino' , 'Ben X' en in 2011… inderdaad, in 'Spamalot' waar hij de rollen speelde die hij nu ook weer speelt. Hij speelde ook gastrollen in 'Spoed' en 'Open en Bloot'.

ANN VAN DEN BROECK - Dame van het Meer
Ann studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Ze speelde hoofdrollen in o.a. 'Merrily We Roll Along', 'Into the Woods', 'Dracula', 'Peter Pan', 'Grease', 'Assepoester', 'Annie', 'Elisabeth', 'Edith en Simone', 'Beauty and the Beast', 'The Last Five Years', 'Spamalot', 'De Producers', 'Shrek', 'Assepoester, het tamelijk ware verhaal', 'Evita' en 'Goodbye, Norma Jeane'. Ze won zelfs een aantal prijzen voor haar vertolkingen in musicals. Ann maakte haar eerste soloprogramma in een regie van Stany Crets: 'The Musical Songbook'. Daarnaast werkte ze in Theater Elckerlyc mee als artiest en vocal coach aan de 'Winterrevue' van 2015, 2016 en 2017. Ann blikte met 'Lee & Cindy C' haar eerste langspeelfilm in. Ze is ook op tv-vlak actief: 'Thuis', 'Spoed', 'Happy Singles'.

NORDIN DE MOOR - Patsy
Nordin De Moor werd gekneed in de Koninklijke Balletschool in Antwerpen.
Hij speelde zijn eerste musicalrol in 1998 in 'The King and I'. Op het Donkmeer schitterde Nordin in de openluchtspektakels 'Anatevka', 'West Side Story', 'My Fair Lady' en recent nog in 'Kiss me Kate'. In 2011 won hij de Vlaamse Musicalprijs voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn rol(len) van Patsy, Wachter en Burgemeester van Finland in Spamalot. Nordin speelde ook in 'Fiddler on the roof', 'Robin Hood', 'Shrek' en in de spektakelmusical '14-18'. Daarnaast stond hij in de sprookjesmusical 'Assepoester' en het theaterfenomeen 'War Horse'. Met 'Peter Pan – The Never Ending Story' en 'Cinderella: a fairly true story' trok hij naar het buitenland. In 2017 speelde hij de titelrol in de musical 'Chaplin' en deze van Brad Majors in de rock’n’roll-musical de 'Rocky Horror Show'.
Daarnaast gaf hij twee seizoenen lang zijn stem aan Maxim in de Disneyreeks 'Violetta' en sprak stemmetjes in in de nieuwe verfilming van 'Beauty and The Beast'.

KOBE VAN HERWEGEN - Sir Bedevere
Kobe Van Herwegen speelt, zingt en goochelt. Zo was hij vaste speler bij de Belgische Improvisatie Liga en toerde hij met 'AbraKodabra, de duivel in het doosje' door België en Nederland. Hij stond als presentator van Studio 100 in het Sportpaleis met 'De Grote Sinterklaasshow'. In 2015 en 2016 reisde hij in Vlaanderen langs de culturele centra met de muzikale voorstelling 'Goed Geconserveerd'. In de Vlaamse versie van 'War Horse' nam Kobe de rol van veilingmeester Carter voor zijn rekening. Vorig seizoen speelde hij Nederland Pumbaa in 'The Lion King'. In 'The Little Mermaid' gaf hij gestalte aan Sebastiaan. De televisiecarrière van Kobe Van Herwegen begon bij de jongerenzender Ketnet als goochelaar, maar daar werd hij vooral bekend als David in de serie 'Spring' en Peter Verlinden in 'Ghost Rockers'. Kobe is ook de man achter het goochelprogramma 'AbraKodabra'. Hij maakte ook 'De Magische 4' voor VT4.

(Eerder bericht:)

Op de vooravond van de première van de ‘Rocky Horror Show’ kondigt Deep Bridge de terugkeer aan van Monty Python’s Spamalot. De musical is een heerlijke komische rip-off van de film ‘Monty Python en de Holy Grail’ uit 1975.

Stany Crets neemt opnieuw de regie voor zijn rekening. Eric Idle, één van de zes Monty Python-leden, schreef het libretto en de liedjes en werkte met John Du Prez aan de muziek.

“Er gaat geen dag voorbij zonder dat er iemand de woorden“Monty Python” tegen me zegt. It’s not bad.”– Eric Idle, schrijver

Voor diegene die terug een beetje opfrissing nodig hebben. Net als de film is het verhaal een parodie op de legende van Koning Arthur, die samen met zijn bediende Patsy op zoek gaat naar de Heilige Graal. Maar door de toevoeging van van-de-pot-gerukte Broadway-parodieën is de musical toch nét anders.

‘Monty Python’s Spamalot’ ging op 17 maart 2005 in première op Broadway, in een regie van Mike Nichols. De originele productie won 3 Tony Awards waaronder deze voor Beste Musical (2004). In 2011 ging de Vlaamse versie in première in de ‘Stadsschouwburcht’ van Antwerpen. De regie was in handen van de prettig gestoorde Stany Crets. Ook nu zal hij de musical onder handen nemen. Stany die vanaf morgen met de cultmusical ‘Rocky Horror Show’ Antwerpen op zijn kop zet voelt zich best thuis bij Deep Bridge.

“Ik moet erkennen dat ik een fetisj heb voor gestoorde producties. Hoe meer hoeken er af zijn, hoe liever ik het heb. Deep Bridge laat mij gelukkig mijn gang gaan.”- Stany Crets, regisseur

En wanneer de film of de musical u nog altijd niets zeggen, dan kent u ongetwijfeld het bekendste nummer én oorwurm ‘Always look on the bright side of life’. Deze zit vanaf nu voor de rest van de dag in uw hoofd.

"Naast eigen creaties zoals 'Ridders van de ronde keukentafel', dat gisteren in première ging, 'Meiskes en Jongens’, ‘Urbanus’ en ‘Houdini’ zal Deep Bridge internationale titels naar Vlaanderen blijven halen.”- Koen Hendrickx, producent

Monty Python’s Spamalot speelt vanaf 16 maart 2019 in Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen. De ticketverkoop start op 15 november, de dag waarop ook de voltallige cast zal worden voorgesteld. Registreer je via www.deepbridge.be en geniet als eerste van een lanceringskorting.

Monthy Python's Spamalot
Vanaf 16 maart 2019
Capitole, Gent / Stadsschouwburg, Antwerpen