Mei 2019 - De Ambrassade

de ambrassade

Klinken ‘ambras’ en ‘ambassade’ je als onverenigbaar in de oren? Daar houden we van! We bewijzen graag wat iedereen onmogelijk acht. Ambras is hooguit wat geruzie met grote woorden. Wij weerhouden de woorden en passen voor het geweld. Een ambassade is dan weer een plek van vertrouwen, een vat vol kennis en expertise én een schakel tussen mensen en instanties. Beter hadden we niet kunnen vinden, toch? Maar vergis je niet! De Ambrassade laat het niet bij woorden. We stellen alles in het werk om actief bij te dragen aan het geluk van kinderen en jongeren in onze samenleving. Via concrete tools, acties en evenementen zetten we samen met onze partners maximaal in op jeugdwerk, jeugdbeleid en jeugdinformatie.

De Ambrassade, bureau voor jonge zaken, is:
* een expertisecentrum voor alles wat te maken heeft met het jeugdwerk, jeugdinformatie en jeugdbeleid
* een ondersteunings- en netwerkorganisatie voor het hele jeugdwerk in Vlaanderen en Brussel
* de coördinator voor jeugdinformatie in Vlaanderen
* de schakelorganisatie tussen het jeugdwerk, andere beleidsdomeinen die impact hebben op kinderen en jongeren (onderwijs, welzijn, werk, onderwijs, …) , en beleidsmakers
* de katalysator achter de Vlaamse Jeugdraad, de officiële adviesraad voor de Vlaamse Regering over alle domeinen die kinderen, jongeren en hun organisaties in Vlaanderen aanbelangen.

Bezoek de website: klik hier