Meer dan honderdduizend bezoekers voor Genk On Stage

genk on stage

Genk On Stage kondigde zich aan als een broeierig warme editie, met kleppers als Arno, Stan Van Samang en Milow op de affiche. Dat hiervoor een massa volk naar de binnenstad van Genk afzakte, zal niemand verwonderen.

Vrijdagavond geen optredens op Factor J, enkel DJ's die voor de nodige decibels zorgden en de massaal opgekomen jeugd tot dansen toe bewoog. Zaterdag een afwisseling tussen optredens en DJ's met School Is Cool als hoogtepunt, en op zondagmiddag werd het park zelfs zo erg overspoeld door kinderen voor ondermeer Baba Yega en de Ketnet musical Unidamu dat de veiligheidsdiensten besloten om dit terrein af te sluiten.

Op de fruitmarkt klonk het vrijdag vooral retro met ondermeer André Brasseur die vorig jaar herontdekt werd en met Nathalie Meskens en haar motownprogramma. Zaterdagavond een gevarieerde keuze met Nederlandstalig werk door de opkomende groep De Geest, die trouwens een thuismatch speelde en op veel bijval kon rekenen. Michael Shack (bekend als drummer van Milk Inc. en Netsky) stak een mix van ambianceplaten in elkaar die hij live van drumwerk voorzag. Zijn muzikaal overzicht van de jaren ‘80 tot nu werd alleszins gesmaakt. The excitements haalden de beste R&B en Soul naar boven met hun zeer energieke zangeres die wel eens muzikale genen van Tina Turner geërfd zou kunnen hebben. Zondag opvallend weinig volk te bespeuren bij zowel Jake Walker als het Marco Cirone Quintet. Jazzliefhebbers zijn niet zo dik gezaaid. Bij afsluiter Cleymans & Van Geel bleef er echter geen cm² meer vrij. Zij mochten rekenen op een heleboel fans van het populaire genre die na het optreden van Stan Van Samang hun weg naar de Fruitmarkt vonden. Nederlandstalige meezingers gecombineerd met de chemie tussen Jelle en Jonas zijn een succesformule!

En dan nog de main stage op de Markt. Vrijdag kleurde het er voornamelijk zwart, wat niet te verwonderen is met The Sore LosersGogol Bordello en Marky Ramone’s Blitzkrieg op de affiche. Op papier is dat rock en punk van de bovenste plank, en gelukkig bewezen ze dat ook in het echt. Zaterdag een allegaartje op het programma waarbij voornamelijk Arno en Het Zesde Metaal het plein deden vollopen. Voor Meuris XL als afsluiter haakte een groot deel van het publiek al af. Zondagnamiddag komt rustig op gang, maar ‘s avonds is de toeloop ongezien. Op de toegangswegen naar Genk is het aanschuiven, en wie Stan Van Samang wil zien, moet op tijd op de Markt zijn. Nadat hij zijn eerste nummer ingezet heeft, is er namelijk al zoveel volk op de Markt aanwezig dat men besluit om de toegang af te sluiten. Bij afsluiter Milow is dat niet meer het geval: Cleymans en Van Geel lokken veel volk naar de Fruitmarkt en bovendien is het ‘s anderendaags voor velen weer een gewone werkdag ...

Dit jaar opnieuw opvallend veel randanimatie in de Genkse straten. Jong en nieuw talent krijgt op die manier een podium om zich te bewijzen, maar hier en daar merken we toch ook gevestigde waarden zoals Buscemi en DJ Ward. Met de kaap van 100.000 bezoekers ruim overschreden is het logisch dat ook jaar een vervolg komt op Genk On Stage!

Bekijk ons fotoalbum van Genk On Stage op zaterdag!

Bekijk ons fotoalbum van Genk On Stage op zondag!

www.genkonstage.be