Hitmusical MAMMA MIA! Nog extra voorstellingen toegevoegd

mama mia

Maandagvoormiddag verzamelt de cast van MAMMA MIA! en wordt met de start van de repetities een versnelling hoger geschakeld. Ondertussen is de belangstelling in Vlaanderen zo groot dat producent Deep Bridge opnieuw 3 extra data toevoegt aan de speellijst, waardoor je op de zondagen 29 maart en 5 april, én woensdag 1 april ook in de Antwerpse Stadsschouwburg terecht kan voor het muzikale feest.

De voorstelling is opgebouwd rond de hits van ABBA, maar op hetzelfde moment is deze Nederlandstalige versie ook een romantische komedie met een bruisende portie nostalgie en energie. Met Jeroen Van Dyck, Evi Hanssen, Ann Van den Broeck, Tinne Oltmans, Ilse La Monaca, Helle Vanderheyden, Shana Pieters, Michiel De Meyer, Johan Terryn en regisseur-acteur Stany Crets, staat er een indrukwekkende hoofdcast op het podium. Tickets voor MAMMA MIA!, inclusief de extra voorstellingen, kan je bestellen op www.deepbrigde.be

Het ziet ernaar uit dat MAMMA MIA! één van dé theaterhits wordt in het voorjaar. Op zaterdag 22 februari start de eerste van een reeks try-outs in het Hasseltse Ethias Theater en vanaf 5 maart verkast het gezelschap naar de Antwerpse Stadsschouwburg voor een lange reeks voorstellingen, inclusief de feestelijke première die op zaterdag 7 maart plaatsvindt. Producent Deep Bridge kreeg toestemming om een volledig nieuwe Nederlandstalige versie te maken.

MAMMA MIA! combineert de grootste hits van ABBA met een humoristisch liefdesverhaal over alleenstaande moeder Donna (Ann Van den Broeck) en haar dochter Sophie (Tinne Oltmans), die op het punt staat om te trouwen met haar verloofde Sky (Michiel De Meyer). Sophie wil dolgraag worden weggegeven door haar echte vader, maar het blijkt niet eenvoudig om te ontdekken wie dat is… Ze wil een antwoord krijgen op haar vraag en nodigt daarom drie voormalige liefdes van haar moeder uit op het Griekse eiland waar ze wonen. Donna wordt compleet verrast door het weerzien met de mannen en staat plots oog in oog met haar bruisende verleden.

Samen met haar jeugdvriendinnen Tanya (Evi Hanssen) en Rosie (Ilse La Monaca) en de bruidsmeisjes (Helle Vanderheyden, Shana Pieters), haalt Donna herinneringen op aan vroeger, aan oude liefdes en aan hun tijd als het zangtrio Donna and the Dynamo’s. Alle bekende ABBA-hits passeren de revue, waaronder ‘Dancing Queen’, ‘Knowing Me, Knowing You’, ‘Super Trouper’ en uiteraard ‘Mamma Mia’.

Het vrouwelijke geweld krijgt tegengewicht van enkele sterke mannen: Michiel De Meyer (Sky) zal de verloofde van Sophie spelen, bijgestaan door zijn vrienden Matthew Michel (Eddie) en Kenny Verelst (Pepper). De drie mogelijke vaders van Sophie worden gespeeld door Jeroen van Dyck, Johan Terryn en… niemand minder dan regisseur Stany Crets. Wie welke rol voor zich neemt, is nog even een verrassing.

De strakke groepsdansen en heldere zangpartijen worden gebracht door het ensemble, dat bestaat uit Laurenz Hoorelbeke, Jasmine Jaspers, Kars Huijink, Yannick Dijck, Jervin Weckx, Sven Tummeleer, Oonagh Jacobs, Barbara De Winter, Joke Van Robbroeck, Marije Van Sonsbeek, Sarah Goethals en Samantha De Water.

“Maandagochtend beginnen we eindelijk aan MAMMA MIA!, een moment waar er in onze WhatsApp-groep al weken naar wordt uitgekeken en afgeteld. Als regisseur-acteur is het een voorrecht om dadelijk met deze fijne selectie te kunnen samenwerken. Wij hebben er zin in, net als het publiek dat nu al aangeeft dat ze massaal op de afspraak zullen zijn, zeker als je kijkt naar de ticketverkoop. Ongelofelijk en vooral hartverwarmend, en ik beloof iedereen dat het bijzonder wordt”, zegt Stany Crets enthousiast.

Tickets voor MAMMA MIA! en de extra voorstellingen op 29 maart, 1 en 5 april kan je bestellen op www.deepbridge.be

(Eerder bericht:)

Wegens grote belangstelling (en uitverkochte voorstellingen) wordt de speelperiode van de hitmusical MAMMA MIA! nu al verlengd met 2 weken.

Over exact 6 maanden vindt in de Antwerpse Stadsschouwburg de officiële première plaats van de hitmusical MAMMA MIA! Wegens de grote vraag naar tickets, worden de voorstellingen opnieuw verlengd, dit keer met 2 volledige weken tot 5 april.

“Met veel liefde en onder massale belangstelling wordt MAMMA MIA!, een muzikaal feest met de grootste hits van ABBA, omarmd door het Vlaamse publiek. Zij kijken uit naar deze heerlijke, bruisende, energieke en romantische komedie, die met een smakelijke portie nostalgie wordt gebracht door een sterrencast. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Ann Van den Broeck (Donna) en Tinne Oltmans (Sophie). Zij krijgen het gezelschap van Evy Hanssen (Tanya), Michiel De Meyer (Sky), Ilse La Monaca (Rosie), Johan Terryn (Harry), Jeroen Van Dyck (Sam), Stany Crets (Bart), Shana Pieters (Ellie) en Helle Vanderheyden (Lisa). Op de Antwerpse Cultuurmarkt kregen we de kans om de bezoekers een voorsmaakje te geven van wat ze kunnen verwachten en de positieve respons vertaalde zich in een versnelde ticketverkoop, waardoor verschillende voorstellingen nu al uitverkocht zijn. Met alle plezier voegen we nu dus 2 volle speelweken toe aan de kalender”, klinkt het bij producent Deep Bridge.

MAMMA MIA! loopt alvast door tot 5 april. Naast de sterrencast, heeft deze productie een ensemble dat bestaat uit het beste wat de Vlaamse musicalwereld te bieden heeft: Jasmine Jaspers, Oonagh Jacobs, Barbara De Winter, Joke Van Robbroeck, Marije Van Sonsbeeck, Samantha de Water, Matthew Michel, Laurenz Hoorelbeke, Kenny Verelst, Jervin Weckx, Kars Huijink en Yannick Dijck. Voor de vertaling en regie tekent Stany Crets en Laurent Flament belooft opnieuw straffe choreografieën. Ad Van Dijk verzorgt de arrangementen.

(Eerder bericht:)

We stelden zonet de cast van 'MAMMA MIA!' voor op een druk bijgewoonde persconferentie. Eerder kondigden we Ann Van den Broeck (Donna) en Tinne Oltmans (Sophie) al aan. Zij zullen in het fantastische gezelschap zijn van Evi Hanssen (Tanya), Michiel De Meyer (Sky), Ilse La Monaca (Rosie), Johan Terryn, Jeroen Van Dyck, Stany Crets, Helle Vanderheyden (Lisa), Shana Pieters (Ellie), Matthew Michel (Eddie) en Kenny Verelst (Pepper). De grootste verrassing is Evi Hanssen, die voor het eerst in een musical speelt.

Stany Crets maakt de vertaling en regisseert, Laurent Flament belooft voor straffe choreografieën te zorgen en Ad Van Dijk verzorgt de arrangementen.

'MAMMA MIA!' is een muzikaal feest met de grootste hits van ABBA, maar tegelijkertijd ook een heerlijke romantische komedie en een smakelijke portie nostalgie. Bruisend en energiek!

Sophie staat op het punt te trouwen op een mooi Grieks eiland en wil door haar vader worden weggeven. Alleen is het niet duidelijk wie dat is. Ze nodigt drie voormalige liefdes van haar moeder Donna uit voor het huwelijksfeest. Donna wordt compleet verrast door het weerzien met de mannen en staat plots oog in oog met haar bruisende verleden. Samen met haar vriendinnen haalt Donna herinneringen op aan vroeger, aan oude liefdes en aan hun tijd als zangtrio.

(Eerder bericht:)

Deep Bridge heeft de rechten verworven om een eigen en volledig Vlaamse versie van de wereldwijde hitmusical te maken. In 2020 danst Vlaanderen weer op de hits van ABBA. MAMMA MIA! ging op 6 april 1999 in wereldpremière op de Londonse West End. De show loopt er nog steeds. Wereldwijd haalde de musical al 60 miljoen bezoekers. In 2008 ging de filmversie van MAMMA MIA! The Movie in première en in juli van dit jaar verschijnt het vervolg MAMMA MIA! Here we go again. In 2019 viert MAMMA MIA! de musical zijn 20e verjaardag in de Londense West End.
MAMMA MIA! combineert de grootste hits van ABBA’s met een humoristisch liefdesverhaal over alleenstaande moeder Donna en haar dochter Sophie, die op het punt staat om te trouwen. Sophie wil dolgraag worden weggegeven door haar echte vader, maar het blijkt niet eenvoudig om te ontdekken wie dat is. Om een antwoord te krijgen op haar vraag, nodigt ze drie voormalige liefdes van haar moeder uit op het Griekse eiland waar ze wonen. Donna wordt compleet verrast en staat plots oog in oog haar bruisende verleden. Samen met haar vriendinnen haalt Donna herinneringen op aan vroeger, aan oude liefdes en aan hun tijd als het zangtrio Donna and the Dynamo’s. Alle bekende ABBA hits passeren de revue.
MAMMA MIA! wordt in Vlaanderen geproduceerd door Deep Bridge in de Vlaamse taal, met toestemming van Music Theatre International (Europe) en Auteursbureau ALMO. De voorstelling wordt een volledig nieuwe versie die uiteraard met het grootste respect voor het origineel en in nauwe samenwerking met de licentiegevers zal worden gemaakt.
MAMMA MIA!, met de muziek en teksten van ABBA-leden Benny Andersson & Björn Ulvaeus en geschreven door Catherina Johnson. De originele versie werd geproduceerd door Judy Cramer, Richard East en Björn Ulvaeus namens Littlestar en Universal. De arrangementen zijn geschreven door Martin Koch.

De musical speelt try-outs in Ethias Theater vanaf 22 februari 2020 en gaat in première in de Antwerpse Stadsschouwburg in het weekend van 7 maart 2020. Meer info op www.deepbridge.be.

Mamma Mia, de musical
Vanaf 22 februari 2020
Stadsschouwburg, Antwerpen