‘La cage aux Folles’ de musical - Extra voorstellingen op 8 en 9 november

la cage aux folles

Wegens de grote vraag naar tickets, kan je ook op vrijdag 8 en zaterdag 9 november 2019 in de Antwerpse theaterzaal Elckerlyc gaan kijken naar de gelauwerde theatermusical ‘La Cage Aux Folles’, met o.a. Koen Crucke (Zaza) en Koen Van Impe (Georges). Naast het humoristische karakter, vertelt de musical tegelijk ook het integere verhaal over familiewaarden, onvoorwaardelijke liefde en vooral de behoefte om te vieren ‘wie je bent’, ongeacht je geaardheid. “De thema’s zijn vandaag de dag nog steeds brandend actueel en daarom organiseren we op zaterdag 2 november 2019, voorafgaand aan de voorstelling van ‘La Cage Aux Folles’, een open gesprek op het podium. We hebben boeiende sprekers die van 19.00 tot 19.40 uur praten over wat het betekent om voor jezelf op te komen, ook al krijg je tegenkantingen omdat je anders bent. De inleiding is gratis, maar je dient je wel even op voorhand aan te melden via deze link: http://bit.ly/LaCageDebat

(Eerder bericht:)

Acteur Johny Voners, verzwakt door chemotherapie, staakt voorlopig zijn activiteiten en focust vanaf heden op zijn herstel. De 74-jarige acteur was momenteel bezig met de laatste voorbereidingen voor ‘La Cage Aux Folles’, de musical die op 16 oktober in première gaat en waar hij aan de zijde van Koen Crucke één van de hoofdrollen voor zijn rekening zou nemen. Acteur Koen Van Impe zal Johny’s rol in de musical overnemen.

Wat Johny nu vooral nodig heeft is rust, dus hopen we dat iedereen dat respecteert. Johny hoopt eind november opnieuw actief te zijn. De cast, creatives en iedereen bij Deep Bridge wenst Johny een voorspoedig herstel.

(Eerder bericht:)

Hij wou zo graag ‘La Cage Aux Folles’ spelen in Gent en op 7 december gaat dat gebeuren, want dan staat Koen Crucke met zijn collega’s in Capitole Gent. Vanaf morgen, zaterdag 14 september, kunnen er ook tickets besteld worden voor de voorstelling in Gent. Woensdagavond was Koen als ‘Zaza’ nog te gast bij Gert Late Night en morgennamiddag is hij als zichzelf van de partij op de Gentse Cultuurmarkt. Tussen 14.00 en 16.00 uur vind je hem op de stand van Deep Bridge, waar hij tekst en uitleg geeft rond de nieuwe theaterproductie. “Ik ben blij dat we na onze doortochten in Theater Elckerlyc te Antwerpen, een uitstap doen richting Capitole Gent. De perfecte locatie voor dit stuk.”

Tijdens een heerlijk ontbijt voorzien van bubbels, maakte de cast van ‘La Cage Aux Folles’ begin deze week kennis met het script en het decor. Op woensdag 16 oktober gaat ‘La Cage Aux Folles’ in de Antwerpse Elckerlyc in première en kan het grote publiek kennismaken met de Vlaamse versie van het gelauwerde stuk dat 35 jaar geleden in première ging op Broadway en ondertussen miljoenen mensen kon bekoren. ‘La Cage Aux Folles’ brengt op een humoristische, maar tegelijk ook integere wijze het verhaal van familiewaarden, onvoorwaardelijke liefde en de noodzaak om te vieren ‘wie je bent’, ongeacht je geaardheid. De eerste opvoering was in 1983 en met onderwerpen als homoseksualiteit en Aids zorgde de wereldvermaarde musical voor grote controverse in het conservatieve Amerika. Regisseur Stany Crets kan voor zijn vernieuwde Vlaamse versie rekenen op een sterrencast, met in de hoofdrollen Koen Crucke (Albin Zaza) en Johny Voners (Georges). Zij krijgen het gezelschap van o.a. Greet Rouffaer (Jacqueline), Daisy Thys (Marie Dindon), Manou Kersting (Edourd Dindon), Helle Vanderheyden (Anne Dindon) en Matthew Michel (Jean Michel), aangevuld met een talentrijk ensemble en liveband.

Koen Crucke
Bij het lezen van het script werd Koen Crucke regelmatig overmand door emoties. “Hier zit ik al maanden op te wachten. Ik droom er al mijn leven lang van om één keer in mijn leven zo’n rol te kunnen spelen. Na het telefoontje van Stany Crets een jaar geleden, ben ik de dagen beginnen aftellen. Het is de eerste keer dat ik één jaar ouder wou zijn, want zoveel goesting heb ik in deze uitdagende rol, die mij dwingt om zoveel mogelijk kleurschakeringen van mezelf te laten zien”, zegt Koen Crucke geamuseerd. “Als ik die pruik opzet, mijn kleedje aantrek en mij schmink, dan word ik precies iemand anders. Ik begrijp die travestieten. In het dagelijkse leven zijn dat gewone jongens, maar als die als ‘Cagelles’ op het podium staan, gebeurt er iets bijzonder en veranderen die compleet. Ja, dit zijn de mooie momenten van het leven en ik ben zo dankbaar dat ik dit mag doen, samen met een sterrencast: Johny Voners, Greet Rouffaer en Stany als regisseur, dat zijn cadeautjes die je krijgt. Ik wil niet oud worden en mij zeker niet oud voelen. Ik ben geen 25 meer, wel 67, maar eerlijk gezegd voel ik mij veel jonger en stukken als ‘La Cage Aux Folles’ houden mij ook effectief jong”, zegt Koen met pretlichtjes in zijn ogen.

Spannend
Niek Kortekaas, verantwoordelijk voor het decor, telt in volle spanning af naar de repetities en première. “Zoals je kan zien op de maquette werken we straks met een stopdoek voor het orkest, dat in volle bezetting op het podium staat. We hebben 2 showtrappen die we kunnen switchen en voor het eerst hebben we, in de Elckerlyc, onze stage verlengd en uitgebouwd boven de stoelen, waardoor we meer contact hebben met het publiek en op gelijke hoogte met hen kunnen spelen. Het wordt nog een race tegen de klok om alles tijdig klaar te krijgen, maar uit ervaring weten we dat het goedkomt.”

‘La Cage Aux Folles’ is er voor wie houdt van musical en komedie met een stevige scheut humor, ontroering, spanning en suspens, en speelt van 16 oktober tot 3 november in het Antwerpse Theater Elckerlyc. Op zaterdag 7 december kan je terecht in Capitole Gent. Bestel nu jouw tickets op www.deepbridge.be

(Eerder bericht:)

Op 16 oktober gaat in Theater Elckerlyc de Broadway musical ‘La Cage Aux Folles’ in première. Koen Crucke en Johny Voners spelen de hoofdrol in deze musicalkomedie naast onder andere Greet Rouffaer, Manou Kersting, Daisy Thys en Matthew Michel.
Lotte Stevens werd eerder aangekondigd als Anne Dindon, maar zij heeft de hoofdrol te pakken in een nieuwe Ketnetreeks, en kan beide projecten niet combineren. Lotte zal worden vervangen door Helle Vanderheyden. Helle speelt momenteel de hoofdrol in Assepoester, en ze zal ook te zien zijn naast Tinne Oltmans in MAMMA MIA!.

“Dit wordt geweldig! La Cage Aux Folles is zo’n iconische musical: een leuk verhaal, fijne muziek én erg veel humor. Bovendien is de cast zo’n fijne ploeg mensen. Het wordt allemaal erg druk volgend seizoen, maar ik ga me keihard amuseren!” - Helle

HET VERHAAL
Het stuk speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Albin (Koen Crucke) en Georges (Johny Voners) leiden een liefdevol en onbekommerd bestaan aan de Franse Côte d’Azur. Ze runnen de befaamde nachtclub ‘La Cage Aux Folles’ waar Albin de grote hit is met zijn travestie act ‘ZaZa’. Wanneer de zoon van Georges (Matthew Michel) aankondigt te willen trouwen met de dochter (Helle Vanderheyden) van een conservatieve politicus (Manou Kersting), wordt hun leven op z’n kop gezet. Met een bezoek van de toekomstige schoonfamilie (Manou Kersting en Daisy Thys) in het verschiet, besluiten ze om hun levensstijl drastisch te verbergen. Kunnen ze de schijn hoog houden?

DE VOORSTELLING 
In ‘La Cage Aux Folles’ ontvouwt zich een humoristisch, maar tegelijkertijd integer verhaal over familiewaarden, onvoorwaardelijke liefde en vooral de behoefte om te vieren ‘wie je bent, ongeacht je geaardheid.

Om aan de vraag te kunnen voldoen, zijn extra voorstellingen aan de speellijst toegevoegd. Ook op 31 oktober (20u), 1 november (15u), 2 november (20u) en 3 november (15u) kan je naar ‘La Cage Aux Folles’ gaan kijken.

‘La Cage Aux Folles’ speelt vanaf 16 oktober in theater Elckerlyc, Antwerpen. Tickets zijn te koop via www.deepbridge.be

Koen Crucke, Johny Voners en Greet Rouffaer nemen op zaterdag 10 augustus ook deel aan de Antwerp Pride. Zij worden vergezeld door 5 ‘Cagelles’: Floris Devooght, Jens Sauvillier, Jervin Weckx, Laurenz Hoorelbeke en Yannick Dyck.

(Eerder bericht:)

Vanaf 16 oktober haalt productiehuis Deep Bridge de Vlaamse musicalversie van het iconische stuk ‘La Cage Aux Folles’ naar het gezelligste stadstheater van Antwerpen, Theater Elckerlyc. Het van oorsprong Franse toneelstuk werd over de jaren al ontelbare keren vertaald en verfilmd maar tot een Vlaamse musicalversie kwam het nog niet. Tot nu.

Van maandag 13 mei tot en met zondag 19 mei krijg je bij de aankoop van je ticket een gratis upgrade naar een hogere categorie. (Enkel geldig op reguliere voorstellingen en niet cumuleerbaar met andere acties)

CAST 
De hoofdrollen zijn weggelegd voor Koen Crucke en Johny Voners. Het personage Albin wordt gespeeld door Koen Crucke, die naar eigen zeggen de rol van zijn leven zal spelen als star performer ‘Zaza’ – het travestie alter ego van Albin-. Johny Voners , gekend bij het grote publiek als Xavier uit F.C. De Kampioenen, neemt de rol van George op zich. Johny: "In mijn vak zijn ontmoetingen zeer belangrijk. Voor de allereerste keer
samenwerken met Koen Crucke als tegenspeler en met Stany Crets als regisseur
is zo'n geweldige ontmoeting! In een musical spelen is ook bijna nieuw voor mij. Ik zing wel al jaren Aznavour, maar nu moet ik waarschijnlijk ook de beentjes heffen!"

STANY CRETS 
Geen betere tijd om klassieker ‘La Cage Aux Folles’ van onder het stof te halen, moet regisseur van dienst, Stany Crets gedacht hebben. Het is immers 35 jaar geleden dat het stuk in première ging op Broadway. In die tijd was het taboe om een gay koppel op het podium te spelen maar misschien is het wel net die controverse die ervoor gezorgd heeft dat het stuk tot op de dag van vandaag nog steeds een succes is.
In ‘La Cage Aux Folles’ ontvouwt zich een humoristisch, maar tegelijkertijd ook een integer verhaal over familiewaarden, onvoorwaardelijke liefde en vooral de behoefte om te vieren ‘wie je bent’, ongeacht je geaardheid. Stany Crets: “La Cage Aux Folles is niet enkel een topkomedie, een topmusical en een toptravestie-show. Het is ook heden ten dage meer dan ooit een actueel statement dat nauw aansluit bij de nood aan verdraagzaamheid en aanvaarding. Een boodschap die prachtig, over-the-top opgetalloord is met véél humor, véél drama en véél pluimen. “I am what I am. We are what we are." Meer woorden heeft dat niet nodig.”

VERHAAL 
Het stuk speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Albin en Georges leiden een liefdevol en onbekommerd bestaan aan de Franse Côte d’Azur. Hier runnen ze de befaamde nachtclub ‘La Cage Aux Folles’ waar Albin de grote hit is met zijn travestie act als ‘Zaza’. Wanneer de zoon van Georges aankondigt te willen trouwen met de dochter van een conservatieve politicus, wordt hun leven op z’n kop gezet. Met een bezoek van de toekomstige schoonfamilie in het verschiet, besluiten ze om hun levensstijl drastisch te verbergen. Kunnen ze de schijn hoog houden?

CREATIVES
Heel wat grote namen aan boord voor ‘La Cage Aux Folles’: de regie is in handen van Stany Crets, Laurent Flament tekent voor choreografie en Ad van Dijk is verantwoordelijk voor de arrangementen.

BIO JOHNY VONERS 
In juni ’63 haalt hij zijn eerste prijs aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Zijn leraar was Nand Buyl. Eind jaren ’60 treed hij een aantal seizoenen op met de cabaretgroepen Malingenkolder en Mam’sel. 
Van 1971 tot 1975 was hij verbonden aan de Koninklijke Vlaamse Schouwburg te Brussel en van 1976 tot 1983 aan het Fakkeltheater in Antwerpen. Daarna volgen een aantal cabareteske omzwervingen doorheen Vlaanderen. 
Inmiddels kennen we ook zijn TV-loopbaan sinds Axel Nort, Beschuldigde sta op, ‘De Collega’s’, ‘Het Pleintje’, en een hele trits afzonderlijke TV-spelen. Vanaf 1989 tot 2011 is hij Xavier Waterslaeghers, een vaste pion van ‘FC De Kampioenen’. In 2017 was hij Berten De Nil in ‘Amigos’ op VTM. Met ook nog een vierde bioscoopfilm tegen december 2019 wordt FC De Kampioenen voorlopig afgesloten. 
Johny treedt geregeld op met zijn nieuw programma ‘Et alors…en dan…Voners’ waar hij een mix uit het Aznavour-repertoire brengt. Projecties loodsen u mee doorheen Johny’s levensloopbaan vanaf het prille begin. In 2020 krijgt deze zaalshow een subtitel: ‘Johny 75’. 

BIO KOEN CRUCKE 
Koen is een geboren Gentenaar. Hij was eerste solist Tenore-buffo aan de Opera van Gent, Opera voor Vlaanderen en Vlaamse Operastichting. Hij speelde alle operetterollen in Operahuizen in Vlaanderen, Duitsland, Spanje, Italië, Groot-Brittanië en Oostenrijk. Zijn répertoire omvat rollen in o.a. ‘Fidelio’ (prijs van beste vertolker op het Festival van Passau), ‘Carmen’, ‘Prins Igor’, ‘Peter Grimes’, ‘Hänsel und Gretel’, ‘Le Nozze de Figaro’, ‘Die Zauberflöte’, ‘Tosca’, ‘La Forza del Destino’… In Operette heeft hij alle buffo partijen van zijn stemtype vertolkt, zowel in binnen- als buitenland. 
In de musicalwereld zong hij de wereldcreatie van ‘Veel geluk professor’ van Aster Berkhof en rollen in o.a. ‘Annie Get Your Gun’, ‘Hello Dolly!’, ‘Man Of La Mancha’, ‘Pinocchio’, ‘My Fair Lady’, ‘The Sound Of Music’, ‘Robin Hood’ en zovele andere. Voor zijn rol in ‘Assepoester’ kreeg hij de Musical Award voor beste mannelijke bijrol. 

Hij speelde toneel bij NTG en KVS Brussel waar hij werkte onder de regie van Robbe Deherdt, Jef Demedts, Dirk Tanghe, Manfred Karge, Nand Buyl enz.. Hij speelde in films van Hugo Claus, Robbe De Herdt en Stijn Coninx. Hij had jarenlang zijn eigen programma bij Radio 2 en presenteerde voor televisie gedurende een decenium ‘Tijd voor Koen’ waarin hij klassieke muziek coimbineerde met populaire interpretanten.
Hij schreef verschillende boeken over zijn eigen dieet en gezonde voeding en kreeg boekenawards in Nederland, Frankrijk en Korea.Hij speelt ondertussen al 29 jaar het populaire personage Alberto in ‘Samson en Gert’ 

www.deepbridge.be

La cage aux folles
van 16 oktober tot 9 november 2019
zaal Elkerlyc, Antwerpen