30 jaar Kommil Foo: met "Oogst" op tournee

kommil foo

Een piano, een gitaar, een viool en hun 2 karakterstemmen: meer hebben de broers Walschaerts niet nodig om hun publiek een memorabele avond te bezorgen. 
De passage van Kommil Foo in 'Liefde Voor Muziek’ is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Het werd een vat vol verrassingen, en magistrale herwerkingen. Raf en Mich Walschaerts lieten alle monden openvallen met hun versie van ‘Calm After The Storm’ van The Common Linnets. Hun interpretatie van het nummer van Ilse DeLange is het wondermooie "Stilte Na De Storm", dat ook genomineerd werd voor Zomerhit 2019.

Nu stellen ze graag de nieuwe single ‘Angst is maar voor even’ voor, een bewerking van Daniël Lohues.

Naast hun deelname aan ‘Liefde Voor Muziek’, is er nu ook hun dubbele cd en LP OOGST, met bijhorende productie in de culturele zalen. Dertig jaar onafgebroken maken en spelen. Hoog tijd dus om uit al dat moois een nieuwe voorstelling te destilleren. Maar liefst 34 nummers, met klassiekers als ‘Ruimtevaarder’, ‘Potvis’, ‘De Volgende’ en ‘Zuster’, die uiteraard niet konden ontbreken, als een aantal herwerkingen uit ‘Liefde Voor Muziek’.

Première: 26 en 27 september 2019 in AB BRUSSEL. 
Meer toerdata op www.kommilfoo.be

Dit vertellen ze zelf over 30 jaar Kommil Foo: 
Eind jaren `80 beginnen 2 jonge honden te bouwen aan hun grote droom: Muziek! Of nee… theater! Of wacht eens... cabaret! Kommil Foo lijdt van in het prille begin aan een acuut probleem van niet kunnen kiezen… en is misschien net dààrdoor Kommil Foo kunnen worden.
Dertig jaar later zo’n persoonlijke, rijke oogst kunnen binnenhalen is voor ons 2 bijna te mooi om waar te zijn. De reis tot hier was grillig, heftig, heerlijk, onverbiddelijk veeleisend, hartverscheurend bij momenten, maar zonder meer fantastisch. Vandaag even achterom kijken. Met grote trots. Vanaf morgen op naar de volgende dertig jaar... (Raf en Mich)

Kommil Foo - Oogst
Vanaf 26 september 2020
Tournee door Vlaanderen