Joost Vandecasteele met '#Eindejaars - een beetje extreem' doorheen Vlaanderen

joost vandecasteele

Wanneer iedereen heel even probeert te vergeten hoe erg het allemaal is, duikt Joost Vandecasteele met kop eerst in de smurrie van deze realiteit. In de komende weken houdt hij zijn blik open en zijn pen scherp, want aan het einde van 2023 maakt de nog heel even Brusselse auteur, acteur en comedian zijn jaarafrekening tijdens de #Eindejaars – Een beetje extreem.

Nadat het komisch trio Bert Gabriëls, Jeroen Verdick en Johnny Trash, én comédienne Jade Mintjens al vier succesvolle #Eindejaars-seizoenen op de planken brachten, vervoegt Joost met net genoeg enthousiasme en iets meer absurde, zwarte humor dat lijstje. De typische kritische kijk waarmee het literair genie in het leven staat, biedt hem in zijn boeken, theatershows en dagelijks leven een unieke artistieke stijl. De #Eindejaars- theatertournee met kersvers conferencier Joost Vandecasteele trekt in december 2023 en januari 2024 doorheen gans Vlaanderen en start op 6 december in Rotselaar. 

Als auteur heeft Joost Vandecasteele al lang geen introductie meer nodig. Zijn romans, verhalenbundels en toneelstukken brachten hem reeds de nodige nominaties en prijzen in de Vlaamse literaire wereld, maar ook ver daarbuiten. Zijn debuutroman ‘Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij’ (2009) vormde ook de basis voor zijn eerste televisiereeks “Generatie B”. Naast een getalenteerd en gelauwerd schrijver en comedian blijkt Joost ook de nodige acteerskills en tv-ervaring te bezitten. Hij is namelijk te bewonderen in de succesvolle Netflix-serie ‘Rough Diamonds’ als ‘Sammy Silber’.

"Ik beschouw standup met haar directe publicatie als een ideale aanvulling van mijn literair en theatraal werk. Namelijk de maandenlange research voor elk boek en mijn voorliefde van energetische waanzin op toneel."

In december 2023 en januari 2024 trekt Joost Vandecasteele doorheen Vlaanderen met zijn #Eindejaars – Een beetje extreem. Op 6 december bijt hij de spits af in Rotselaar. 
6 december 2023 in GC ‘De Mena’ te Rotselaar
16 december 2023 in CC Gravenhof te Hoboken
20 december 2023 in CC De Werft te Geel
21 december 2023 in De Komedie te Roeselare
22 december 2023 in Kaleidoscoop te Mortsel
20 januari 2024 in Het Gasthuis CC te Aarschot

Joost Vandecasteele - 3eindejaars - een beetje extreem
Vanaf 6 december 2023
tournee doorheen Vlaanderen