Jaap Reesema voor het eerst solo in Antwerpen

jaap reesema

Met vier nummer 1 hits en het nieuwe album 'Als Je Voor Me Staat' onder de arm, staat de populaire Nederlandse zanger en songwriter Jaap Reesema met liveband voor het eerst solo op een Vlaams podium. Op vrijdag 29 september beleeft de Stadsschouwburg Antwerpen deze belangrijke première. Met oa. 'Kom Wat Dichterbij', ‘Ellie’, 'Nu Wij Niet Meer Praten', 'Mijn Kleine Presidentje' en ‘Code Rood’ veroverde hij vele harten. Met zijn nieuw album en tevens ook nieuwste single ‘Als Je Voor Me Staat’ wordt die wederzijdse liefde alleen maar groter.

Jaap Reesema bouwt al sinds 2010 aan een succesvolle zangcarrière. Hij wint dat jaar het derde seizoen van de talentenshow ‘X-Factor’ in Nederland. Het levert hem zijn eerste grote hit op en meteen ook een exclusief platencontract. Naast zijn Nederlandstalige muziek werkt Jaap Reesema's alter ego Jake Reese sinds 2014 ook samen met de grootste namen uit de dance wereld, denk Hardwell, David Guetta & Showtek, Armin van Buuren, Sam Feldt en onze Belgische trots Lost Frequencies.

Succesvolle samenwerking met Regi 
Vlaanderen ontdekt Jaap Reesema in 2018 dankzij de samenwerking met producer/dj Regi. Het duo scoort met het nummer 'Ellie' een monsterhit. 35 weken zal de song parkeren in de hoogste regionen van de Ultratop. Het betekent ook het begin van een intense samenwerking. Zo wordt in de zomer van 2019 de single 'Summer Life' - samen met Regi en zangeres OT - een schot in de roos.

Aan dat succes knopen ze in maart 2020 dankzij 'Kom Wat Dichterbij' een vervolg vast. Het nummer is voor het eerst te horen in het immens populaire televisieprogramma ‘Liefde voor Muziek’ bij VTM. Het wordt de langst op nummer 1 genoteerde Nederlandstalige single in Vlaanderen (28 weken!) en stoot zo ‘Zoutelande’ van de troon. Ze scoren met het nummer ook de Radio 2 Zomerhit en de MIA voor ‘Hit van het jaar’. 'Nu Wij Niet Meer Praten', een duet met ’Ongewoon'-ster Pommelien Thijs, wordt datzelfde jaar in Vlaanderen én Nederland een immense hit. Nadien bleef de Nederlander scoren met hits als ‘Alles Komt Goed’, ‘Mijn Kleine Presidentje’ en ‘Code Rood’. Echter bleef een nieuw album uit. Tot nu.

Zijn eerste Nederlandstalige album 'Als Je Voor Mij Staat' maakte onlangs zijn entree in de Ultratop 50. Opnieuw sluiten fans zijn muziek in hun hart want het album stoot in zijn eerste week door naar de eerste plaats van de albumhitlijst. Op de nummers komt de warme en herkenbare stem van Jaap goed naar voren en is er de juiste balans tussen prachtige ballads en uptempo songs. 
Jaap Reesema is niet alleen een geweldig artiest, maar beschikt ook over coaching skills. Dat bewijst hij in de VTM2 televisieshow 'Regi Academy' waarin hij samen met Regi op zoek gaat naar nieuw, jong talent. Daarnaast is Jaap bezig aan zijn uitverkochte Als Je Voor Me Staat-clubtour in Nederland en binnenkort is hij te zien als een van de artiesten in het populaire televisieprogramma ‘Liefde Voor Muziek’, deze keer zonder zijn goede vriend Regi. Het nieuwe repertoire dat hij daar tot leven brengt zal uiteraard te horen zijn in de Stadsschouwburg.

‘Jaap Reesema - Als Je Voor Me Staat’ komt op vrijdag 29 september 2023 naar Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets zijn beschikbaar vanaf woensdag 8 maart om 10 uur via www.stadsschouwburg.be.

Jaap Reesema - Als je voor me staat
Vrijdag 29 september 2023
Stadsschouwburg, Antwerpen