Nieuw comedyfestival Punchline tijdens Gentse Feesten

punch line

'LiveComedy.be presenteert Punchline, powered by Humo' is een gloednieuw comedyfestival in Gent dat zowel nationale als internationale topcomedians samenbrengt voor een onvergetelijke avond vol humor. Van 20 juli tot 28 juli strijken we neer in De Vooruit en Capitole Gent met een unieke comedy line-up. Van iconische stand-up optredens tot live-podcasts, exclusieve eenmalige voorstellingen, muzikale comedy en zelfs een vleugje burlesque. Of je nu een liefhebber bent van droge humor, absurde grappen, of gewoonweg op zoek bent naar een avond vol lachen en ontspanning, Punchline heeft voor ieder wat wils. Sommige voorstellingen staan al in verkoop. De ticketverkoop voor de extra shows start vrijdag 19 april om 10u.

Verwacht een line-up boordevol bekende gezichten uit de comedywereld, evenals opkomende talenten die je zullen verbazen met hun scherpe grappen en onnavolgbare humor.

Shows in De Vooruit:

Op zondag 21 juli brengen Johan Terryn en Rika Ponnet hun 'Seks Verandert Alles' podcast. "Hoe sterk wordt ons beeld van de liefde beïnvloed door Hollywood-films en televisiesoaps?" "Hoe hard geloven wij nog in romantiek?" Dit zoekt het podcastduo live op het podium van De Vooruit voor jullie uit.

Op 22 juli staat de comeback van de eeuw gepland! Niemand minder dan Etienne met het open verhemelte zal ons één enkele avond de glorie van de vervlogen tijden laten herbeleven. De man achter de legende, Piet De Praitere, kruipt nog één keer in de huid van dit personage dat aan de grondslag ligt van heel wat hedendaagse comedy. Een iconische voorstelling!

De volgende op de lijst is één van de meest opmerkelijke kandidaten in het meest recente seizoen van het televisieprogramma 'De Slimste Mens ter Wereld': Jeroen Leenders. De show op 25 juli is onherroepelijk uitverkocht, daarom brengt hij een extra show op 23 juli. Verwacht je aan een unieke voorstelling zoals alleen Jeroen Leenders dat kan.

Tussen al deze Vlaamse topnamen verwelkomt LiveComedy.be dit jaar ook een internationale comedian. Niemand minder dan Kai Humphries, de hilarische en meermaals bekroonde stand-up Britse comedian en podcaster brengt op 24 juli zijn solovoorstelling 'Mischief'! Na jaren het voorprogramma te verzorgen van Daniel Sloss, komt deze immer opgewekte Engelsman nu met zijn eigen show naar Gent.

Erhan Demirci speelt op 26 juli zijn vierde volavondvoorstelling. Centraal staat het onderwerp verwachtingen. Bij elke rol in het leven horen verwachtingen. Maar kan je voldoen aan alle verwachtingen? Deze en nog veel meer vragen komen aan bod op een avond vol originele grappen en herkenbare situaties.

Een andere comedyklepper die te zien zal zijn tijdens de Gentse Feesten is Vincent Voeten. Hij brengt op 27 juli zijn zaalshow 'SMAAD', vol gitzwarte humor en snoeiharde jokes.

Ook aanwezig tijdens Punchline is de nationale dj-held 'TLP' aka 'Mister Troubleman'. Hij regeert al 3 decennia over Gent met zijn urban music en zal op 28 juli de geschiedenis van hiphop op een komische manier ontrafelen.

Shows in Capitole:

Je mag het intussen gerust een traditie noemen, want al voor het derde jaar op rij verzamelt het beste wat burlesque te bieden heeft in Capitole Gent. Op 21 juli staat niemand minder dan Zoe Bizoe klaar om de show te stelen, en ze komt niet alleen. Met haar gloednieuwe 'Zoe Bizoe & Friends: Vive la Belgique'-voorstelling belooft het een avondje burlesque van topklasse te worden.

William Boeva betreedt op 24 juli het podium met zijn gerenommeerde '13'. In zijn vierde zaalshow probeert hij op pijnlijk hilarische wijze de schijn hoog te houden dat hij alles onder controle heeft. De voorstelling ontving meerdere 5 sterren recensies (De Standaard, De Morgen, Humo, Gazet van Antwerpen) en werd omschreven als 'de beste Vlaamse comedyvoorstelling die we in lange tijd gezien hebben'.

De laatste comedian op de lijst is niemand minder dan Soundos! Na haar deelname aan 'De Slimste Mens ter Wereld' heeft ze de harten veroverd van heel Vlaanderen en dat resulteerde in een razendsnel uitverkochte tournee. Speciaal voor Punchline brengt ze op 25, 26 en 27 juli haar bekroonde voorstelling 'Comeback Kid'; de drie laatste avonden, voor de tour voorgoed stopt.

Dus, maak je klaar om je lachspieren te laten werken en je te laten verrassen door alle talenten die op ons podium zullen schitteren. Mis het niet - Punchline in Gent is een comedyfeest dat je niet wilt missen!

Tickets voor Punchline zijn te koop via LiveComedy.be

Comedyfestival Punchline
Van 20 tot 28 juli 2024
Gentse Feesten, Gent