Disco Queen Gloria Gaynor komt op 28 juli 2019 naar Oostende

gloria gaynor

Je hebt maar een paar noten nodig van de intro om ‘I Will Survive’ te herkennen en spontaan ‘lalalala’-gewijs mee te zingen met de hit van ‘Queen of Disco’ Gloria Gaynor. Na een lange afwezigheid maakt de 69-jarige Amerikaanse singer-songwriter op zondag 28 juli haar opwachting in het Oostendse Kursaal. “Samen met mijn liveband wordt het een unieke avond aan de Belgische kust. De voorbije maanden waren intens met de opnames en afwerking van mijn gloednieuwe Gospel-cd ‘Testimony’. Begin juni kwam die uit en de reacties zijn overweldigend. De fans hebben tien jaar moeten wachten op nieuwe muziek, maar dat was de tijd die ik nodig had om dit persoonlijke album te kunnen maken. Ik zet mijn ziel open en vertel mijn overlevingsverhaal. Hoe een klein meisje, opgegroeid in een gezin van zeven en opgevoed door een single-mama leerde overleven. We hadden amper geld, maar we hadden elkaar en dat heeft mij gesterkt en geleerd hoe je moet overleven. Dat is de boodschap en de kracht die ik meegeef in mijn muziek en tijdens mijn concerten”, zegt de ravissante wereldartieste die in 1975 doorbrak met ‘Never Can Say Goodbye’

Survive
De grootste en bekendste hit van Gloria Gaynor is zonder meer ‘I Will Survive’, een succes dat 40 jaar geleden toevallig ontstond. “Oorspronkelijk was het de B-kant van ‘Substitute’, maar ik was er zo van overtuigd dat deze song een gigantische kracht had en nog steeds heeft om mensen te inspireren. Ik wou de woorden voelen en de song laten doordringen, en dus vroeg ik aan de songwriters om de tekst uit te schrijven op een papieren zakje. Op een gegeven moment trok ik mijn stoute schoenen aan en vroeg aan een bevriende dj in Studio 54 om het liedje op te zetten, en de rest is geschiedenis. Ik ben ontzettend trots dat ‘I Will Survive’ opgenomen is in de lijst van Amerikaans muzikaal erfgoed. Het is tijdloos en na al die jaren wordt het nog steeds door jong en oud meegezongen. Het staat bij elk concert op mijn setlist. Het nummer gaf mij ook een enorme kracht tijdens mijn echtscheiding. In mijn binnenste heb ik het toen oneindig gezongen.” 

Testimony
Eén blik volstaat om te zien dat Gloria Gaynor klaar is voor haar nieuwe Europese tournee. Samen met haar band en met de nodige glitter en glamour, zal ze het publiek bespelen. Naast haar monsterhits zoals ‘Can’t Take My Eyes Of You’ en ‘First Be A Woman’, stelt ze ook nieuw werk voor uit ‘Testimony’, haar nieuwe Gospel-cd. “Disco zegt je hoe je moet overleven, Gospel doet dat ook, maar toont je het concreet. Dat maakt mijn nieuwe plaat zo bijzonder. Je ervaart hoe je moet overleven en hoe ik dat deed. Het is de combinatie van Disco, Gospel en nog enkele muzikale verrassingen, want ik hou ervan om mijn fans en het publiek te entertainen. We kijken uit naar het Belgische concert in Kursaal Oostende. Dat wachten op de luchthavens tussen de vluchten door vind ik minder, maar als je daarna de zeelucht opsnuift, de gastvrijheid en de gezelligheid ontdekt van Oostende, dan maakt dat alles goed. Ja, we kijken met de band ontzettend uit naar zondag 28 juli. Geloof me, het wordt een unieke avond!”

Tickets voor het ‘Testimony’-concert van Gloria Gaynor op zondag 28 juli in het Kursaal van Oostende, bestel je op www.ticketmaster.be

(Eerder bericht:)

Na een succesvolle doortocht tijdens Studio 54 in 2016, komt Gloria Gaynor op 28 juli 2019 eindelijk nog eens naar ons land en staat ze met haar liveband in Kursaal Oostende. De 69-jarige, ravissante Amerikaanse ‘Queen of Disco’ kijkt uit naar haar nieuwe ‘Testimony’-wereldtournee, waarmee ze dus ook ons land bezoekt. Met veel glitter en glamour, onder de gunstige disco-sterren, scoorde Gaynor in 1975 haar eerste wereldhit met ‘Never Can Say Goodbye’.

Zingen had ze van thuis meegekregen. Haar vader zong in nachtclubs, haar moeder had een prachtige stem en met haar broers en zussen werd er ten huizen Gaynor ook frequent gezongen. Gloria was ooit lid van het schoolkoor. Dankzij Johnny Nash, de man die Bob Marley ontdekte en samenwerkte met popidool Paul Anka, werd Gloria Fowles ontdekt en omgedoopt tot Gaynor. In 1978 volgde ‘I Will Survive’, in 1991 was het raak met haar versie van ‘Can’t Take My Eyes Of You’ en één jaar later stond ze er met ‘First Be A Woman’. De levende legende kan terugblikken op een succesvolle carrière van meer dan 40 jaar.

Gloria blijft zich inzetten voor verschillende liefdadigheidsinstellingen, waarbij ze niet alleen haar tijd, maar ook haar talenten gebruikt om mensen bewust te maken om fondsen te werven die mensenlevens redden. Gaynor behaalde onlangs haar bachelor in de gedragswetenschappen, waardoor ze jongeren en gezinnen beter kan helpen en begeleiden. Gloria Gaynor was te zien in ‘Ally McBeal’, ‘The Wayans Bros.’ en ‘That '70s Show’. Twee jaar geleden kreeg ze van de Israëlische consul-generaal de ‘Martin Luther King Jr Award’, als inspirator en voorbeeld.

Tickets voor het Gloria Gaynor ‘Testimony’-concert, op 28 juli in het Kursaal Oostende, bestel je op www.concertevents.be of telefonisch, op 0479/31.84.55

Het concert van Gloria Gaynor is een organisatie van Concertevents.

Gloria Gaynor
Zondag 28 juli 2019
Kursaal, Oostende