Festival van de Ambiance: ook Christoff, 2 Fabiola en Herbert Verhaeghe zijn erbij

festival van de ambiance

Ze zouden er een Vlaamse Top 10-opname van kunnen maken, nu zanger-presentator Herbert Verhaeghe op zaterdag 1 december op het Festival van de Ambiance wordt herenigd met zijn Ment-collega Lindsay. Voor de West-Vlaamse Herbert wordt het de eerste keer dat hij te gast is in ’t Kuipke Gent. “Ik heb een goedgevulde agenda. Buiten mijn vakantie, sta ik in de zomermaanden bijna dagelijks op het podium. Het is fijn als je een uitnodiging krijgt voor het grootste indoorfestival van Gent en omstreken. Op Ment zie je soms nog beelden voorbijkomen van de voorbije edities, dus vind ik het fijn om er samen met Get Ready! dit jaar voor de eerste keer bij te zijn.” Naast Herbert Verhaeghe, voegt organisator House of Entertainment ook nog Christoff en 2 Fabiola toe aan de affiche. “Negen artiesten en dat worden er straks tien, want we hebben nog één mega troefkaart achter de hand. Een internationale artiest, een fenomeen dat samen met Herbert en Get Ready! dit jaar debuteert op ons Festival van de Ambiance-podium”, klinkt het bij de organisatie.

Een bomvol Kuipke dat meezingt met ‘Zeven zonden’ en ‘Sweet Caroline’, het zijn kippenvelmomenten voor Christoff en op 1 december beleeft hij ze opnieuw, wanneer hij zijn hits afvuurt op het ambiancepubliek. “Christoff heeft een bijzondere chemie met het Gentse publiek. Op de Gentse feesten staat het plein afgeladen vol en ook op het Festival van de Ambiance is Christoff kind aan huis en zorgt hij voor onvergetelijke momenten. Dankzij de goede band die ons festival met hem heeft opgebouwd, lukt het om hem te strikken, want de komende tijd is hij vaak op stap met zijn KLUBBB3-collega’s Jan Smit en Florian Silbereisen”, klinkt het bij de organisatie.
Voor de 8ste editie trekt House of Entertainment alle registers open: “De nieuwe VIP-formule die we hebben uitgewerkt, krijgt heel wat respons van bedrijven en groepen, die gecharmeerd zijn door ons aanbod. We blijven investeren in een sterke mix van ambiance-artiesten, met dit jaar drie debutanten: Get Ready!, Herbert Verhaeghe en daar komt straks nog een ronkende naam bij, want we hebben een headliner gestrikt om “U” tegen te zeggen. Het is de eerste keer dat we zo ver zijn gegaan om een artiest vast te leggen, ééntje waar andere organisaties al jaren van dromen”, klinkt het mysterieus.

Patje Krimson en Loredana mogen hun Limburgse 2 Fabiola-gps opnieuw instellen richting Gent, want het duo zorgt op de komende editie voor de dansbare ‘Lift U Up’ en ‘She’s After My Piano’-beats. “We gaan voor een dik feestje”, zegt Patje.

De 8ste editie van het Festival van de Ambiance vindt plaats op zaterdag 1 december 2018 in ’t Kuipke Gent. De Romeo’s, Lindsay, Swoop, Sergio, Get Ready!, Herbert Verhaeghe, 2 Fabiola, Christoff en Willy Sommers staan op de affiche. Tickets bestel je op www.tickekopen.eu of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min.).

(Eerder bericht:)

Met een straatlengte voorsprong is Get Ready! de populairste Vlaamse boysband van de jaren negentig. Get Ready! treedt sinds vorig jaar weer op in z’n originele bezetting, met Koen, JM, Glenn en Jimmy, brengt terug nieuwe nummers uit en geniet nog steeds een immense populariteit. Zaterdag 1 december kunnen de boys, na 20 jaar, eindelijk hun blinde concertvlek wissen, want dan staan ze voor het eerst op het podium van ’t Kuipke in Gent. Get Ready! is één van de blikvangers op de 8ste editie van het Festival van de Ambiance. Naast hun komst, voegt organisator House of Entertainment ook Lindsay en De Romeo’s toe aan de line-up. Eerder werd al bekendgemaakt dat ook Sergio, Swoop en Willy Sommers op 1 december van de partij zullen zijn.

De geschiedenis van Get Ready! begint in 1995, wanneer Koen, JM, Glenn en Jimmy bij elkaar komen en besluiten om als boysband muziek te gaan maken. Met ‘Diep’, ‘Laat’, ‘Marjolein’ en ‘Vuur’ zorgde Get Ready! voor een weergaloos debuut. Stuk voor stuk werden de singles superhits en stuwden de liedjes de populariteit van de boys naar een in Vlaanderen nooit eerder gezien hoogtepunt. Midden jaren negentig was de Get Ready!-mania in Vlaanderen compleet, met gillende fans en massahysterie tijdens de optredens. De fans van het eerste uur zijn hun idolen trouw gebleven en hebben hun onvoorwaardelijke liefde doorgegeven aan hun kinderen en kleinkinderen, met als gevolg dat Get Ready! in de originele bezetting nog steeds één van de hotste acts is in Vlaanderen. “Wij zeggen vaak in interviews dat we overal al op het podium hebben gestaan, maar dat is niet helemaal waar. Eén van de blinde vlekken op onze concertkaart is ’t Kuipke in Gent. We hebben een sterke band met Gent, want vorig jaar hebben we er ons eerste reünie-optreden gegeven, maar in ’t Kuipke hebben we nog niet gespeeld en daar komt na 20 jaar eindelijk verandering in. Op 1 december zijn we erbij op het Festival van de Ambiance, het grootste indoor ambiancefeest van Gent en omstreken. Heerlijk!”, zegt Koen van Get Ready!

“Het Festival van de Ambiance blijft verrassen én we blijven vooral ook de kaart trekken van de populaire artiesten. De aankondigingen van Sergio, Swoop en Willy Sommers legden ons geen windeieren en werden enthousiast onthaald door onze trouwe bezoekers. Aan de line-up voegen we nu Get Ready!, de iconische, populaire boysband. Ook De Romeo’s en Lindsay hebben toegezegd en zijn op 1 december opnieuw van de partij op ons festival”, zegt Kris Bloemen namens organisator House of Entertainment. 

(Eerder bericht:)

Eerst mogen de coureurs zich uitleven op de wielerpiste in ’t Gentse Kuipke, maar na de 6-daagse is het op zaterdag 1 december tijd voor de artiesten. Die kunnen zich helemaal laten gaan op de 8ste editie van het Festival van de Ambiance.

“Doorheen de jaren zijn we een vaste waarde geworden op de kalender. De unieke sfeer die er tijdens de Gentse Feesten hangt op het Sint-Baafsplein, laten wij op ons indoorfestival herleven. Duizenden feestvierder kennen haast blindelings de weg doorheen het Citadelpark naar ’t Kuipke. Jaar na jaar stijgen de ambiance- en feestvierders, en verwelkomen we meer en meer bezoekers, al dan niet verkleed ,maar vooral in opperbeste stemming om de artiesten op ons podium aan te moedigen. Men zegt wel eens dat het Festival van de Ambiance in de wintermaanden het leukste muziekfeest is dat je in de Gentse binnenstad kan vinden, vooral omdat wij een gevarieerde muzikale mix programmeren. De eerste namen die we onthullen van onze gastartiesten voor de komende editie van zaterdag 1 december zijn Vlaamse lieveling Willy Sommers, partymachine Swoop en Sergio, hét muzikale beest dat nog steeds voor vonken zorgt op het podium”, zegt Kris Bloemen van concertorganisator House of Entertainment. Tickets voor het festival bestel je op www.festivalvandeambiance.be of 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Met Willy Sommers kiest het Festival van de Ambiance dit jaar opnieuw voor zekerheid. Willy is ook in Gent bijzonder populair. “Gent heeft zijn Gentse Feesten en datzelfde enthousiaste publiek komt ook naar ’t Kuipke. Voor een artiest is het geweldig wanneer hij wordt aangemoedigd door een massa enthousiaste mensen, die vooral zin hebben om te feesten. De tapkraan stroomt rijkelijk en de mensen zingen luidkeels mee met de artiesten op het podium. Een echt volksfeest waar ik opnieuw enorm naar uitkijk, zeker als iedereen weer meedoet met ‘Laat de zon in je hart’. Man, dat wordt weer een recordpolonaise om naar uit te kijken.”

Ook Swoop komt dit jaar terug naar het Festival van de Ambiance en daar is frontman, en Oost-Vlaming, Filip D’Haeze erg blij mee. “Vorig jaar kregen we mails en sms’en waarom wij niet op de affiche stonden van mensen die ons misten. De mensen associeren ons met het festival, maar ook omgekeerd. Voor Swoop is optreden op het Festival van de Ambiance ook één van de hoogtepunten van het jaar. Het is bijna een thuismatch, omdat een aantal leden van onze band afkomstig zijn van Oost-Vlaanderen. In deze regio hebben wij dus ook een grote fanbase en die zijn altijd massaal aanwezig in ’t Kuipke, omdat ze weten dat we er dan altijd een speciaal optreden van maken, met vooral veel kleur.”

Sergio
De derde en laatste naam die nu al wordt bekendgemaakt voor het Festival van de Ambiance 2018, is die van Sergio. Nog steeds is de man uit Lubbeek razend populair bij het publiek. “Voor de één is hij een vrouwenmagneet, voor de andere is hij de gedroomde stamgast waar je graag mee aan de toog hangt. Sergio weet hoe hij met zijn publiek moet omgaan. Een geboren entertainer die in z’n repertoire moeiteloos switcht van het levenslied van Hazes, naar de stomende 90’s beats van Touch of Joy, een band waarvan hij jarenlang frontman was. Sergio is een podiumbeest dat pas tevreden is wanneer iedereen in de zaal zich amuseerde. De voorbije jaren wilden we hem graag op ons Festival van de Ambiance-podium hebben in Gent, maar dat lukte niet met z’n agenda. Op 1 december komt daar verandering in en staat hij effectief in ’t Kuipke. Een optreden om naar uit te kijken”, zegt Kris Bloemen namens de organisatie.

Tickets voor het Festival van de Ambiance, editie 8, op zaterdag 1 december in ’t Kuipke Gent mét Willy Sommers, Swoop en Sergio, kan je bestellen op www.festivalvandeambiance.be of op 070/345.345 (€0,30/Min). De komende weken maken de organisatoren nieuwe namen van artiesten die op de affiche staan bekend. Hou de website en de Facebookpagina van het festival in de gaten.

Festival Van De Ambiance
Zaterdag 1 december 2018
't Kuipke, Gent